Cornelius - 5 x500ml + szklanka i 5 wafli

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zulu
    Porucznik Browarny Tester
    • 2004.04
    • 299

Cytat z opakowania: "Szklanka + 5 wafli w prezencie". Co to za prezent, za który muszę sobie sam zapłacić? Promocja to byłaby gdybym dostał te fanty w cenie piwa, lub za nieznacznie więcej - jako zachętę do spróbowania nowej marki, a tak to jest paczka z dodatkiem piwa nastawiona na klienta kolekcjonera (widać jest zbyt). Ja kupię, ale "normalny, przeciętny" konsument raczej się nie podnieci, a cena go do spróbowania piwka nie zachęci.

Comment

• mwa
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2003.01
      • 5071

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zulu Wyświetlenie odpowiedzi
      Cytat z opakowania: "Szklanka + 5 wafli w prezencie". Co to za prezent, za który muszę sobie sam zapłacić? Promocja to byłaby gdybym dostał te fanty w cenie piwa, lub za nieznacznie więcej - jako zachętę do spróbowania nowej marki, a tak to jest paczka z dodatkiem piwa nastawiona na klienta kolekcjonera (widać jest zbyt). Ja kupię, ale "normalny, przeciętny" konsument raczej się nie podnieci, a cena go do spróbowania piwka nie zachęci.
      Zachęci, bo i szklanka jest w prezencie.
      A tak na serio to fajny zestaw dla kolekcjonera (tu na stronie ma być też sklep z gadżetami) jak również jako prezent. Moim zdaniem ten zestaw to dobry pomysł z wyjściem w stronę klienta. A jak klient nie poszukuje takiego zestawu lecz nagminnie pija to piwo to kupuje sobie same butelki.
      Nikt nie zmusza do zakupu więc nie wiem w czym jest problem (jak by było tylko w zestawie). Wiadomo wszystkich się nie zadowoli, ale tym razem nie widzę powodów do narzekania.
      Proponuję wrócić do samego tematu, może gdzie można owy zestaw a nie zastanawiać się nad zasadnością promocji.
      Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• kopyr
        • 2004.06
        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zulu Wyświetlenie odpowiedzi
        No to szklanka jest za 12 zł, a wafle masz w prezencie. Kto Cię oszukuje?
        Zrozum, że to nie jest KP, która na Tyskim ma takie bicie, że byle jaka szklanka, przy nakładzie milionów szt., nie stanowi dla nich problemu. A i tak KP wcale szklankami nie szasta. Przy niezbyt długiej serii browar musiał trochę za tę szklankę zapłacić. Zwłaszcza, że wzór nie jest jakiś strasznie typowy. Wiele razy jak kupowałem szkło np. w Czechach, to szklanki do weizena były najdroższe.
        blog.kopyra.com

Comment

• zulu
          Porucznik Browarny Tester
          • 2004.04
          • 299

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
          Zachęci, bo i szklanka jest w prezencie.
          A tak na serio to fajny zestaw dla kolekcjonera (tu na stronie ma być też sklep z gadżetami) jak również jako prezent. Moim zdaniem ten zestaw to dobry pomysł z wyjściem w stronę klienta. A jak klient nie poszukuje takiego zestawu lecz nagminnie pija to piwo to kupuje sobie same butelki.
          Nikt nie zmusza do zakupu więc nie wiem w czym jest problem (jak by było tylko w zestawie). Wiadomo wszystkich się nie zadowoli, ale tym razem nie widzę powodów do narzekania.
          Proponuję wrócić do samego tematu, może gdzie można owy zestaw a nie zastanawiać się nad zasadnością promocji.
          A kto narzeka? Ja się cieszę i zamierzam kupić zestaw. Przeciętny Kowalski (dla którego mętny pszeniczniak to piwo zepsute) już niekoniecznie. Ale masz racje - nie warto się nad tym tu rozwodzić - rynek to zweryfikuje.

Comment

• Shlangbaum
            • 2005.03
            • 5828

W Krakowie do kupienia za 29,99 zł w Almie w Galerii Kazimierz.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• mareks
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.05
              • 1939

We Wrocławiu w Almie w Arkadach Wrocławskich kupiłem przed chwilą po 27,90

Kupiłem też 2-pak Faustus + szklanka - 16,29 i Grand Imperial Porter z Ambera - 4,29

Comment

• Cezar
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.05
                • 1349

Delikatesy ALMA, PROMENADA, Warszawa, ul. Ostrobramska. Stoi tego bardzo dużo. Cena - 27,90 zł.

Comment

• MarcinKa
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2005.02
                  • 2736

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum Wyświetlenie odpowiedzi
                  W Krakowie do kupienia za 29,99 zł w Almie w Galerii Kazimierz.
                  Jest dalej, ale po 34,9
                  To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• shafran
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2004.12
                    • 14

ktoś to widział w łodzi?

Comment

• anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10768

widziałem wczoraj w untermarche w Grodzisku Wlkp coś koło 30zł
                      Mniej książków więcej piwa

Comment

• soltys1313
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2008.01
                        • 73

Wie ktoś z "lajkoników" czy można ten zestaw dostać jeszcze w Almie, w Galerii Kazimierz ?

Comment

• soltys1313
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2008.01
                          • 73

Zestaw jest jeszcze w Almie w Krakowie. Niestety w moim , jak się okazało po otwarciu, nie było podstawek Nawet miałem takie przeczucie.

Comment

Przetwarzanie...
                          X