Pamiętaj nie wysztko przelicza sie na pieniądze! A nowe doznania i ciekawość to mało?
Lidl - Grafenwalder Hefe Weissbier 5l
Collapse
X
-
-
Moja wypowiedź jest bardziej na poważnie niż Twoja, dostrzegłem mordkę na końcu Twojej wypowiedzi, bo wielu myśli tak jak to z przekąsem napisałeś."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
-
W sumie sie z Toba zgodze, bo np. wiem, ze Auchan to obecnie najtanszy hipermarket w Polsce pod wzgledem CEN, ale do najblizszego mam ponad 20 km, takze wole wydac te pare zł więcej, ale zaosczedze czas...
Wracajac do tematu, bo troche z niego schodzimy - warto chociaż spróbować tego Hefe Weissbiera? I jaka jest aktualna jego cena, bo mam zaledwie 1km do najbliższego Lidla, to na meczyk byłoby w sam razkoncerniak = prawie jak piwo :D
Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
Sonda prezydencka użytkowników GooglePlusComment
-
Ja kupiłem w Lidlu na Borzymowskiej na Targówku. Wiem że był też dostępny na Bródnie. Fajnie by było aby takie akcje były coraz częsciej. Finkbrau puszkowy był spoko, ten Grafen też nie najgorszy.Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzuComment
-
Wreszcie go spróbowałem. Wg. mnie piwo pijalne, żadne rewelacyjne, ot taka sobie pszenica o ciemnym jak na jasne kolorze, ładnym aromacie i przeciętnym ale wyraźnym smaku.
Co do dostępności to nie wiem jak to teraz wygląda. U mnie stała na półce razem z pilsem."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
-
Comment
-
Spokojnie da się ją używać. Ja osobiście ten model już 3 raz napełniłem i do tej pory wszystko jest ok. Gumowy korek (to ważne, bo są też plastikowe, które z reguły sie urywaja, ale można je zastąpić np. uszczelką z BA) nawet łatwo wyjąć, puszkę i korek dezynfekuje wrzątkiem. Podobne puszki po piwach jakie można było zakupić w innych dyskontach również sprawują się bez zarzutów i nie potrzeba do nich pompki bo maja zaworek u dołu. Polecam mi jeszcze żadna nie zardzewiała i nie straciła szczelności.Comment
-
Od najbliższego poniedziałku ponownie w ofercie Lidla beczułki pięciolitrowe. Pszenica wyceniona jest na 34,99zł a Pils na 31,99zł.Comment
-
Jeśli o pszeniczne chodzi, to muszę powiedzieć, że była to najbardziej podła pszenica jaką kiedykolwiek piłemTen dziwny zapaszek, jakiś taki chemiczny, a nie zbożowy, po prostu dominował w tym egzotycznym piwie. Smak bardzo dziwny, trudny do określenia. Dało się czasami wyczuć nuty piwa pszenicznego, ale ten intensywny zapach zabijał całą ceremonię. Jedyne za co mogę pochwalić to piwo, to bardzo gęsta i trwała piana.
Pils, straszna cienizna !! Piwo bez polotu, nie mające nic, co choćby na moment, zaineresowało pijącego. Płaskie i bez wymiarowe. Kosztowało poniżej 2zł, ale nie warto nawet tyle wydawać. Z pewnością do tych piw nie wrócę.Comment
-
napisał Petrus33:"Pils, straszna cienizna !! Piwo bez polotu, nie mające nic, co choćby na moment, zaineresowało pijącego. Płaskie i bez wymiarowe. Kosztowało poniżej 2zł, ale nie warto nawet tyle wydawać. Z pewnością do tych piw nie wrócę"
jeżeli 5 l.kosztuje 31,99 zł.,to 0,5 litra niestety ciut ponad 3 zł.Ostatnia zmiana dokonana przez woli; 2009-05-13, 11:47.Comment