Od 9.06.2008 - 15.06.2008 w ofercie tygodnia GRAFENWALDER Hafe Weissbier 5l beczka za 33,33zł
Lidl - Grafenwalder Hefe Weissbier 5l
Collapse
X
-
3,33 zeta za 0,5 litra pszeniczniaka Made in GDR to taka okazja ? No chyba że coś żle licze.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
o 2,99 zeta za 0,5 sikowatego pilsa (post Abernackiego "wskoczył" gdy pisałem swój poprzedni) już nawet nie bedę sie wypowiadał. W Irlandii Grafenwalder Pils to jedno z najtańszych piw w Lidlu a Lidl to z kolei jeden z najtańszych tu sklepow choć tutaj raczej sprzedaja to piwo tylko w puszkach i butelkach 0,5 a nie 5-litrowych puszkach. Po prostu zdziwiła mnie "okazyjność" cenowa tej oferty jak na polskie warunkiPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Jak czytałem gdzieś w sieci LIDL wynosi się z Polski(podobno nie wytrzymał konkurencji),może dlatego taka cena-choć i tak niezbyt malutka.W Niemczech można kupić puszkę 0.5 l za jakieś 1.80 pln. (już z kaucją za puszkę)
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Co prawda nie ma co prównywać Lidlowego pszeniczniaka do pszenicy z Flensburger Brauerei ale dziś widziałem tego drugiego w opakowaniu 5l w cenie 72zł. Tak więc cena 33zł wydaje się ceną umiarkowaną jak na nasze polskie warunki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedziJak czytałem gdzieś w sieci LIDL wynosi się z Polski(podobno nie wytrzymał konkurencji),może dlatego taka cena-choć i tak niezbyt malutka.W Niemczech można kupić puszkę 0.5 l za jakieś 1.80 pln. (już z kaucją za puszkę)
Comment
-
-
Warto dodać, ów pszeniczniak jest warzony w Lindenbrauerei Unna.
Comment
-
-
Zakupiłem wczoraj z ciekawosci i przyznam że nie żałuję. Może nie jest to pszenica najwyższych lotów ale można ją pić bez wybrzydzania. W smaku lekka, rześka a zarazem orzeźwiająca. Mogłaby bardziej rozpływać się w ustach. Smakuje jak kompot pszeniczny. Słabo wyczówalne drożdże. Kupię jeszcze ze 2 beczki na zapas.Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA Wyświetlenie odpowiedziZakupiłem wczoraj z ciekawosci"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Czyli jednak się nie opłaca? To lepiej kupić w.. choćby Tesco Svyturysa Wheat po 3,19 za sztukę x10 - to wszyscy będą hepikoncerniak = prawie jak piwo :D
Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
Sonda prezydencka użytkowników GooglePlus
Comment
-
Comment