Pamiętaj nie wysztko przelicza sie na pieniądze! A nowe doznania i ciekawość to mało?
Lidl - Grafenwalder Hefe Weissbier 5l
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomasz_Moczarski Wyświetlenie odpowiedziCzyli jednak się nie opłaca? To lepiej kupić w.. choćby Tesco Svyturysa Wheat po 3,19 za sztukę x10 - to wszyscy będą hepi
Moja wypowiedź jest bardziej na poważnie niż Twoja, dostrzegłem mordkę na końcu Twojej wypowiedzi, bo wielu myśli tak jak to z przekąsem napisałeś."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
W sumie sie z Toba zgodze, bo np. wiem, ze Auchan to obecnie najtanszy hipermarket w Polsce pod wzgledem CEN, ale do najblizszego mam ponad 20 km, takze wole wydac te pare zł więcej, ale zaosczedze czas...
Wracajac do tematu, bo troche z niego schodzimy - warto chociaż spróbować tego Hefe Weissbiera? I jaka jest aktualna jego cena, bo mam zaledwie 1km do najbliższego Lidla, to na meczyk byłoby w sam razkoncerniak = prawie jak piwo :D
Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
Sonda prezydencka użytkowników GooglePlus
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika flood Wyświetlenie odpowiedziZajka - napisz gdzie były dostępne - ja sprawdziłem kilka Lidlów - i tylko Pilsa znajduję.
pzdr
floodBrowar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Wreszcie go spróbowałem. Wg. mnie piwo pijalne, żadne rewelacyjne, ot taka sobie pszenica o ciemnym jak na jasne kolorze, ładnym aromacie i przeciętnym ale wyraźnym smaku.
Co do dostępności to nie wiem jak to teraz wygląda. U mnie stała na półce razem z pilsem."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziBa! Mało tego od poniedziałku również w ofercie GRAFENWALDER PILS ( beczka 5l) w cenie 29,99zł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki Wyświetlenie odpowiedziPiwo da się wypić a puszkę da sie wykorzystać w własnym browarku z domowym piwkiem ;-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedziKtoś próbował rozlewać do tej puchy? Da się ją względnie zdezynfekować i szczelnie zamknąć? Pytam, bo jeszcze jej nie widziałem/nie przyglądałem się.
Comment
-
-
Od najbliższego poniedziałku ponownie w ofercie Lidla beczułki pięciolitrowe. Pszenica wyceniona jest na 34,99zł a Pils na 31,99zł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziOd najbliższego poniedziałku ponownie w ofercie Lidla beczułki pięciolitrowe. Pszenica wyceniona jest na 34,99zł a Pils na 31,99zł.
Jeśli o pszeniczne chodzi, to muszę powiedzieć, że była to najbardziej podła pszenica jaką kiedykolwiek piłem Ten dziwny zapaszek, jakiś taki chemiczny, a nie zbożowy, po prostu dominował w tym egzotycznym piwie. Smak bardzo dziwny, trudny do określenia. Dało się czasami wyczuć nuty piwa pszenicznego, ale ten intensywny zapach zabijał całą ceremonię. Jedyne za co mogę pochwalić to piwo, to bardzo gęsta i trwała piana.
Pils, straszna cienizna !! Piwo bez polotu, nie mające nic, co choćby na moment, zaineresowało pijącego. Płaskie i bez wymiarowe. Kosztowało poniżej 2zł, ale nie warto nawet tyle wydawać. Z pewnością do tych piw nie wrócę.
Comment
-
-
napisał Petrus33:"Pils, straszna cienizna !! Piwo bez polotu, nie mające nic, co choćby na moment, zaineresowało pijącego. Płaskie i bez wymiarowe. Kosztowało poniżej 2zł, ale nie warto nawet tyle wydawać. Z pewnością do tych piw nie wrócę"
jeżeli 5 l.kosztuje 31,99 zł.,to 0,5 litra niestety ciut ponad 3 zł.Last edited by woli; 2009-05-13, 11:47.
Comment
-
Comment