Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woli
Wyświetlenie odpowiedzi
Lidl - Grafenwalder Hefe Weissbier 5l
Collapse
X
-
"Każdy jest obowiązany do dbałości o stan środowiska i ponosi odpowiedzialność za spowodowane przez siebie jego pogorszenie.."
art. 86 Konstytucji RP
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziCzytaj ze zrozumieniem, piwo było również w puszkach 0.5L i kosztowało poniżej 2zł.
Comment
-
-
Ja zakupiłem tą 5L puszkę, po spróbowaniu 0,5L mniejszej puszki. Po przelaniu do szklanki, z początku był paskudny zapach, jednak po odczekaniu około 5 minut nieprzyjemny zapach wywietrzał. Spróbowałem, nie jest to wg. mnie pszenica wybitna, ale wypijalna. Jakoś się ,,przemęcze'' przez te 5L dla tego mini-kega.
Comment
-
-
Nawet w Lidlach w Irlandii to jest
Wiem że teraz powinienem automatycznie podać cenę ale kurde nie pamiętam choć mam w planach zakupić se pszeniczkę na ktoryś z weekendów. Mysle że około 15 jura pewnie kosztuje ale to cena baaaaaaardzo strzelana z głowy.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Wczoraj konsumowałem z kumplem we dwóch tą 5litrowkę. Pierwszy kufel średnio wszedł (płaski, gorzki smak) nastepne już lepiej (juz czułem bananki, cytrusowo-kwaskowy smak) Przy 5tym kuflu wydał mi sie dobry. Pierwszy raz pszenicą się narąbałem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika flood Wyświetlenie odpowiedziWitam,
albo ja mam pecha, albo ja sie nie znam - ale nawet na Borzymowskiej znalazłem tylko pilsa - a zwiedzilem z 10 lidlow...
pzdr
floodLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki Wyświetlenie odpowiedziSpokojnie da się ją używać. Ja osobiście ten model już 3 raz napełniłem i do tej pory wszystko jest ok. Gumowy korek (to ważne, bo są też plastikowe, które z reguły sie urywaja, ale można je zastąpić np. uszczelką z BA) nawet łatwo wyjąć, puszkę i korek dezynfekuje wrzątkiem. Podobne puszki po piwach jakie można było zakupić w innych dyskontach również sprawują się bez zarzutów i nie potrzeba do nich pompki bo maja zaworek u dołu. Polecam mi jeszcze żadna nie zardzewiała i nie straciła szczelności.
Comment
-
-
Obecnie znow w Lidlu sa te pszenice w 5 L kegach.
Cena 34,99 PLN.
Dzis zakupiłem i po wstepnej degustacji - całkiem znośne. Nie rzuca na kolana, ale z pewnością lepsze niż pszenica z Okocimia.
No i jak na obecne ceny pszeniczniaków cena 3,5 PLN za kufel, tez jest dośc atrakcyjna.
Comment
-
-
Nie zapominaj o gratisowej beczce, która dla niektórych była większym rarytasem niż samo piwo
Comment
-
Comment