Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MirEgg
Wyświetlenie odpowiedzi
Lidl - Grafenwalder Hefe Weissbier 5l
Collapse
X
-
FCJP czuwa
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Darohov Wyświetlenie odpowiedziJa na Braniborskiej dziś zakupiłem beczkę 5 l. Czeka na okazję Warsteiner z tej trójcy to najlepsze piwo. Mój wójek niemiec piję go namiętnie po dziś dzień.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Darohov Wyświetlenie odpowiedziJa na Braniborskiej dziś zakupiłem beczkę 5 l. Czeka na okazję Warsteiner z tej trójcy to najlepsze piwo. Mój wójek niemiec piję go namiętnie po dziś dzień.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziFCJP czuwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Darohov Wyświetlenie odpowiedziJa na Braniborskiej dziś zakupiłem beczkę 5 l. Czeka na okazję Warsteiner z tej trójcy to najlepsze piwo. Mój wójek niemiec piję go namiętnie po dziś dzień.
Comment
-
-
Czy ktoś wie z jakiego browaru jest beczka 5 litrowego Pilsa, jaka tydzień temu pojawiła się w Lidlu? Browar nie jest wymieniony, jest tylko informacja, że to niby piwo z Badenii. Początkowo myślałem, że nikt już tego Grafenwaldera kupować nie chciał, więc wycofali markę, ale browar jest ten sam. Czytając jednak opinie jakie to podłe piwo było wnioskuję, że chyba jednak zmieniono dostawcę - to co piję jest całkiem niezłe. Przy okazji to był mój pierwszy raz z otwarciem takiej beczułki. Udało się bez problemów
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś wie z jakiego browaru jest beczka 5 litrowego Pilsa, jaka tydzień temu pojawiła się w Lidlu? Browar nie jest wymieniony, jest tylko informacja, że to niby piwo z Badenii. Początkowo myślałem, że nikt już tego Grafenwaldera kupować nie chciał, więc wycofali markę, ale browar jest ten sam. Czytając jednak opinie jakie to podłe piwo było wnioskuję, że chyba jednak zmieniono dostawcę - to co piję jest całkiem niezłe. Przy okazji to był mój pierwszy raz z otwarciem takiej beczułki. Udało się bez problemów
Po moim "śledztwie" wnioskuję, że piwo pochodzi z Alpirsbacher Klosterbräu z Alpirsbach.
Comment
-
-
nie mam tej beczki, ale oglądałem ją w Lidlu i gdzieś na górze logo był podany browar, bo w napisach tylko że dla Lidla.Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/
Comment
-
-
Logo jest bez napisu. No chyba że za taki uznać "Brewed with the finest igredients".
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
dla pewności to mówimy o tej beczce? http://gazetka-oferta.com/gazetka-li...16/page8-page9 . zdawało mi się, że znalazłem tam nazwę browaru oglądając ją w sklepie, ale skoro masz ją i możesz obejrzeć to raczej byś zauważył...Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/
Comment
-
-
Tak, o tej.
Comment
-
Comment