To mój pierwszy wpis na forum, a więc na wstępie witam wszystkich
W Warszawie, w Realu w Forcie Wola także nie ma tego zestawu, a z tego co mówiła mi obsługa, to jeśli do tej pory nie dojechał do nich, to znaczy, że najprawdopodobniej w ogóle go nie będzie. Tak to działa podobno z produktami z gazetki :/
W Carrefourach w Warszawie są chyba po 15 PLN. 7,5 PLN za piwo to chyba wolę wypić z jakiegoś browaru restauracyjnego.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Taki kufel wpadł w moje ręce. Wykonany z grubego szkła z metalowym zamknięciem. Ma wygrawerowaną sygnaturę 0,4 L. Napisy jak widać na zdjęciach.
Nie wiem czy to może być jakaś wskazówka co do jego pochodzenia ale dostałem go od wuja z Siedlec. Może kufel pochodzi z tamtych stron......
Przyszedł czas na kolejne - XII Koszalińskie Święto Piwa Oktoberfest, które odbędzie się 18 października!
Jak co roku czeka na Was wiele atrakcji oraz konkursów!...
ale ten browar z Ratyzbony (Regensburg) już długo nie działa, choć na kontrze jest podany adres (rzeczywiście są budynki magazynowe Thurn und Taxisa),...
Comment