Ma być w Lidl'u, ale na razie nie widziałem. Owszem 39,90, ale z drugiej strony na Oktoberfeście za takie samo piwo w takiej samej pojemności, trzeba beknąć 13,50 jurków, a kufla nie zostawią.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre
Ma być w Lidl'u, ale na razie nie widziałem. Owszem 39,90, ale z drugiej strony na Oktoberfeście za takie samo piwo w takiej samej pojemności, trzeba beknąć 13,50 jurków, a kufla nie zostawią.
Impreza plenerowa tego typu to nie zakupy w Lidlu . Po drugie nie porównuj bogatych Niemców do bidnej Polski . Do tego siedzisz w namiocie jednego browaru i pijesz dwa rodzaje piwa , nawet biesiada piwna w Pszczynie była kilka razy ciekawsza a Jesień Piwna w Cieszynie to już żić urywa .U mnie są a mam to w żici
Ostatnia zmiana dokonana przez LESNICZYy; 2022-09-16, 16:32.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy
siedzisz w namiocie jednego browaru i pijesz dwa rodzaje piwa , nawet biesiada piwna w Pszczynie była kilka razy ciekawsza a Jesień Piwna w Cieszynie to już żić urywa .U mnie są a mam to w żici
Byłem że dwadzieścia lat temu (kiedy jeszcze urywało rzyć) i wtedy w większości namiotów był "tylko" Maerzen (pszeniczne w raptem 2-3).
A jak jest teraz?
PS
Czy w Pszczynie i Cieszynie są precle, prażone migdały i wesołe miasteczko z diabelskim młynem?
Byłem że dwadzieścia lat temu (kiedy jeszcze urywało rzyć) i wtedy w większości namiotów był "tylko" Maerzen (pszeniczne w raptem 2-3).
A jak jest teraz?
PS
Czy w Pszczynie i Cieszynie są precle, prażone migdały i wesołe miasteczko z diabelskim młynem?
Wesołe miasteczko bawiło mnie za bajtla w latach 90 -tych chopie . Tera mom ENERGYLANDZIE w Zatorze . W dodatku od precli się tyje ... Sama mąka i chemia .
Taki kufel wpadł w moje ręce. Wykonany z grubego szkła z metalowym zamknięciem. Ma wygrawerowaną sygnaturę 0,4 L. Napisy jak widać na zdjęciach.
Nie wiem czy to może być jakaś wskazówka co do jego pochodzenia ale dostałem go od wuja z Siedlec. Może kufel pochodzi z tamtych stron......
Przyszedł czas na kolejne - XII Koszalińskie Święto Piwa Oktoberfest, które odbędzie się 18 października!
Jak co roku czeka na Was wiele atrakcji oraz konkursów!...
ale ten browar z Ratyzbony (Regensburg) już długo nie działa, choć na kontrze jest podany adres (rzeczywiście są budynki magazynowe Thurn und Taxisa),...
Comment