Faktycznie cena niezła.W byłym DDR za tych pięć piwek po dzisiejszym kursie zapłaciłbym około `12 zł plus szklanka około 8 zł.A propos dziś będziemy w " Oszołomie"zerknę sobie jak to to wygląda.
Niech ktoś wstawi zdjęcie szklanki i ewentualnie całego zestawu.
Jakieś 3 tygodnie temu kupiłem w Realu w Łodzi płacąc około 23 zł i jestem ciekaw czy to ten sam zestaw.
w gazetce auchan jest to piwo ze szklanica w cenie 22,99zl ale bylem dzis w warszawskim Auchan kolo godziny 8:30 i pan obslugujacy dzial piwny powiedzial ze "jeszcze nie przyjechalo" i nie wiadomo kiedy bedzie, wiec jesli ktos cos bedzie wiedzial niech da znac na forum
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika milan1899
Niech ktoś wstawi zdjęcie szklanki i ewentualnie całego zestawu.
Jakieś 3 tygodnie temu kupiłem w Realu w Łodzi płacąc około 23 zł i jestem ciekaw czy to ten sam zestaw.
W wałbrzyskim " oszołomie" również nie dowieźli, ale za to w Almie na Bielanach jest tego cała masa za 21,99 a jako ciekawostkę dodam, że we wrocławskim Makro zestaw ten stoi na półce za jedyne 27,90
po wizycie w calafiorze w galerii mokotów przeżyłem lekki szok zestawik w cenie jak najbardziej promocyjnej coś 44-45 zeta
na półce obok to samo piwko po 5,50 za butelkę coś drogie to szkło wychodzi. trzeba odwiedzić oszołoma
Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.
Taki zestaw zauważyłem w łódzkim Macro Cash and Carry. W kartonowym pudełku 5 butelek po 0,5l i szklanka. Cena 33.99. Nastepnym razem jak będę w Macro to chyba sobie kupię. Ostatnio zabrakło mi niestety "cashu" a jak to w Macro, kart tam nie honorują...
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois. Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Taki zestaw zauważyłem w łódzkim Macro Cash and Carry. W kartonowym pudełku 5 butelek po 0,5l i szklanka. Cena 33.99. Nastepnym razem jak będę w Macro to chyba sobie kupię. Ostatnio zabrakło mi niestety "cashu" a jak to w Macro, kart tam nie honorują...
Wychodzi prawie siedem zeta za butelkę, trochę drogo, no chyba że ktoś zbiera szklanki.......gdzieś "szofera" widziałem po niecałe sześć zeta...
Mam do sprzedania zestaw startowy do domowej produkcji piwa; W skład zestawu wchodzą:
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą oraz kranik
- termometr analogowy
- ballingometr / areometr / cukromierz 0-25º BLG wraz ze szklaną...
Mam do sprzedania zestaw do domowego warzenia piwa w skład którego wchodzi: - garnek emaliowany z pokrywką o pojemności 30L 200 zł - drewniana warząchew (łyżka) 10 zł - śrutownik stołowy 200 zł - chłodnica zanurzeniowa ze stali nierdzewnej 100 zł - refraktometr 0-40°Brix'a...
Sprzedam zestaw na start, większość sprzętu z zestawu startowego z Twojego Browaru, historia: 3 warki.1. Fermantator z kranikiem 33 l
2. Fermentator z rurką 33l
3. Aerometr
4. Łyga
5. Środek do dezynfekcji ok. 50 % opakowania
6. Filtrator z oplotu
7. Jodowy...
Comment