Kilka dni temu miła pani sprzedawczyni zaproponowała mi zakup kilku piw z Kompanii Piwowarskiej i otrzymanie promocyjnej puszki WOJAKA gratis. Pewnie nie kupiłbym WOJAKA z własnego wyboru, więc się skusiłem. Puszka ma pojemność 330 ml. Wzór dodałem - id:40577. Na razie jest pełna, nie wiem czy w najbliższym czasie dopadnie mnie taki kac by "to" ruszyć.
WOJAK gratis
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krisp01 Wyświetlenie odpowiedziKilka dni temu miła pani sprzedawczyni zaproponowała mi zakup kilku piw z Kompanii Piwowarskiej i otrzymanie promocyjnej puszki WOJAKA gratis. Pewnie nie kupiłbym WOJAKA z własnego wyboru, więc się skusiłem. Puszka ma pojemność 330 ml. Wzór dodałem - id:40577. Na razie jest pełna, nie wiem czy w najbliższym czasie dopadnie mnie taki kac by "to" ruszyć.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krisp01 Wyświetlenie odpowiedziNapisałem tylko, że nie wiem czy go spróbuję. Nie jestem smakoszem mocnych piw, puszkę wystawiłem jako produkt do wymiany, więc może ktoś będzie chciał koniecznie . Choć może zdarzyć się że zawartość nie doczeka się wymiany.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Dla mnie każe piwo o zawartości alkoholu ponad 5,8% jest mocne, wyczuwam tu chyba zawsze posmak czystego alkoholu. Myślę że jest tu dodawany by "wzmocnić" piwo (chyba Ameryki tu nie odkrywam?). Od mojego pobytu w Austrii w latach 1989-1994, kiedy to nauczyłem się pić piwo, traktuję go jako napój chłodzący, popijam nim posiłki, a czasem jeśli trochę przesadzę - wypijam kilka litrów za dużo. Ale najczęściej jest to piwo o zawartości alkoholu do 5,8%. Oczywiście czasem pijam jakiegoś Koźlaka czy Żubra, pewnie kiedyś wypiję i wszystkie Wojaki jakie są, ale jeśli komuś sprawi przyjemność otrzymanie puszki Wojaka Jasne Pełne 0,33 l, i w zamian otrzymam jakieś podstawki związane z morzem, statkami, marynarzami, meteorytami (meteorami) lub astronomią - na pewno będę zadowolony z takiej wymiany!
Pozdrawiam i idę . Dla jasności: Janów Jasne Pełne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krisp01 Wyświetlenie odpowiedziKilka dni temu miła pani sprzedawczyni zaproponowała mi zakup kilku piw z Kompanii Piwowarskiej i otrzymanie promocyjnej puszki WOJAKA gratis .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krisp01 Wyświetlenie odpowiedziDla mnie każe piwo o zawartości alkoholu ponad 5,8% jest mocne, wyczuwam tu chyba zawsze posmak czystego alkoholu.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anannka Wyświetlenie odpowiedziWitam wszystkich,
a ma może ktoś zdjęcie tej puszeczki?
Pozdrawiam,
Ania
Problemy z czytaniem ze zrozumieniemSzklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krisp01 Wyświetlenie odpowiedziPuszka ma pojemność 330 ml. Wzór dodałem - id:40577.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika granat862 Wyświetlenie odpowiedziPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anannka Wyświetlenie odpowiedzia ma może ktoś zdjęcie tej puszeczki?
Problemy z czytaniem ze zrozumieniem
Podpowiem: http://browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=40577
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek69 Wyświetlenie odpowiedziO... to chyba pierwsza od bardzo dawna piwna puszka o pojemności 0,33.
A puszki 0,33 wypuszczał też w ostatnich latach Żywiec, Strzelec, Łomża i Carlsberg.
Pomysł z rozdawaniem ( promocją) takich puszeczek też nie jest nowością - stosował to m.in. Żywiec ( Freeq) i Strzelec.
A jeśli już ktoś będzie miał taka puszeczkę to proszę nie wyrzucać - chętnie przyjmę w podarku każdą ilość - niekoniecznie pełnych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krisp01 Wyświetlenie odpowiedziMyślę że jest tu dodawany by "wzmocnić" piwo (chyba Ameryki tu nie odkrywam?).
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep Wyświetlenie odpowiedziU nas w sklepie ten promocyjny Wojak miał być dodawany raczej do Perły lub Tatry a nie do piw z KPLast edited by kopyr; 2009-02-16, 22:30.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA to szczwane bestie. To jest bardzo ciekawa taktyka. Pierwszy raz się z tym spotykam, ale to jest genialne.
Co racja to racja, Freeqa rozdawali zupełnie za darmo i to bez konieczności kupowania czegokolwiek , ale rozdawania gratisowego piwa do piw konkurencji chyba faktycznie jeszcze nie było
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziTwój próg to 5.8 %.Janów ma 5.6 % a Wojak 6 %.Musze ci pogratulować geniuszu.Przy 0.2 % rozróżnić smak piwa a smak alkoholu to trzeba być naprawde dobrym.
Comment
-
Comment