W polomarkecie wypatrzyłem sześciopak Żywca ( 6 puszek 0,5 l) do którego dołączono gratis 2 butelki 0,33 l Portera Żywieckiego. Według producenta to idealna proporcja. Może dzięki temu niektórzy polubią coś czarnego. Cena 16,99 zł.
Ostatnia zmiana dokonana przez Piekny; 2009-04-03, 12:22.
Ciekawy zestaw w przystępnej cenie, z puszką w plener bo pogoda niezła a porter na wieczorny relaks. Smak żywieckiego portera jeszcze całkiem dobry, oby jak najdłużej .
Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
Zastanówcie się co Wy piszecie. Jeśli chcecie się napić Portera z Cieszyna to kupcie sobie go bez pakietu. Zapewniam Was, że za 16,99 kupicie go więcej niż 2 butelki 0,33l.
Wiem jaki jest stosunek do piw koncernowych na tym forum, ale nie zwalnia to Was z logicznego myślenia.
Pozdrawiam
Praha-Dolní Měcholupy to kolejna dzielnica w której działa browar. Krótka, piesza wycieczka z browaru Vik i meldujemy się pod browarem. W sumie to pod budynkiem gdzie jeszcze stoi 1500l warzelnia, czyli na ulicy Pod hřištěm. Krótka rozmowa z zajętym warzeniem sladkiem, szybkie foto ciasnego...
Jeden z kilku barów lokalnego browaru. Lokal bardziej przypomina przerobiony garaż - ale z drugiej strony dywan na podłodze dodaje temu kampowemu miejscu klasy. 7 piw do wyboru, jedzenia - poza gratisowym popcornem - nie zauważyłem. Za to jest happy hour. Do 20, drugie piwo gratis. Chyba nie cieszy...
Długo zapowiadany browar restauracyjny w Gorzowie Wlkp. w końcu wystartował w 2024 roku, chociaż miał ruszyć już dwa lata wcześniej.
Znajduje się w 4-gwiazdkowym hotelu Pavco. Hotel drogi i ekskluzywny, podobnie jak restauracja, z tym że lokalizacja hotelu nie za bardzo atrakcyjna....
W sopockim porcie jest sobie bar znany mi z przepysznych i niedrogich rybek.
Do wczoraj nie kojarzył mi się w żaden sposób z piwem. A okazuje się, że w części kawiarnianej można się napić lanego z beczki PORTERA żywieckiego. Do tego jest też lane białe i aipa.
Ceny też...
Hm, miałem zamiar dokładnie opisać to piwo, ale po degustacji przeszła mi na to ochota, Ale żeby nie poprzestać na stwierdzeniu, że piwo jest "takie sobie", dwa słowa o nim. W zapachu, jeśli wziąć pod uwagę deklarowany styl, nędza. Raczej przypomina jakiegoś milk stouta niż...
Comment