Bierhalle Arkadia Warszawa - Voucher VIP

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Panowie, pax... Podzieliłem 200 przez 7, czyli cenę, jaką mogę bez marudzenia płacić za piwo z minibrowaru, i wyszło mi 7 piw tygodniowo, czyli trochę mniej, niż zazwyczaj piję. Więc przestańcie kasandrzyć.

Minus taki, że 80% spożycia bym musiał realizować w Bierhalle, co czasowo jest niewykonalne, i chyba nawet nie chciałoby mi się ciągle do Arkadii czy na Nowy Świat zasuwać. Może gdyby ponownie otworzyliby namiot na Polu Mokotowskim...

Ale jeśli nie byłaby to karta imienna, wtedy z chęcią bym się z jedną osobą na taką kartę złożył. I ja bym skorzystał, bo taniej, i Bierhalle by zarobiło, zyskując dwóch w miarę regularnych klientów, którzy na pewno wydaliby od czasu do czasu trochę pieniędzy na jedzenie.

Comment

• jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

Raz w tygodniu na piwo, powiedzmy ze 6-7 sztuk na jedno posiedzenie czyli mamy: 7x7zł=49zł x 4 tyg.=149zł
      Jednym słowem, nie opłaca się. A codziennie chodzic na piwo mogą sobie pozwolić ci co nie pracują, nie mają innych obowiązków lub niebieskie ptaki.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Jacer, zmień kalkulator.

Comment

• kopyr
          • 2004.06
          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedzi
          Zafundowałeś nam zestaw niemądrych stwierdzeń. Uważasz człowieka za bezmyślne zwierzę, o które wybrane, światłe jednostki muszą dbać poprzez wprowadzenie zestawu nakazów i zakazów? Rozumiem, że uważasz się za jedną z nich, tych światłych jednostek.
          Bzdura nic takiego nie sugeruję. Uważam jednak, że takie przybytki jak BH powinny krzewić kulturę piwną (do której zaliczam zmianę modelu spożycia piwa z ilości potrzebnych do upojenia, na ilości degustacyjne) w naszym kraju, a tego typu Voucher do takich nie należy.
          Gdyby to było adresowane do stałych klientów i przyznawane niejako uznaniowo, to jestem w stanie to zrozumieć. Natomiast jeśli każdy z ulicy może przyjść i za 200zł pić przez miesiąc do oporu, to jest po prostu chore. Nie uważam się za osobę światlejszą, wręcz przeciwnie obawiam się, że gdyby taka promocja funkcjonowała za moich studenckich czasów, to z kumplami byśmy z knajpy nie wychodzili, przynajmniej przez weekend. I mogłoby się to dla nas źle skończyć.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
          Nie sądzę by skutkowało to wzrostem liczby "nieodpowiedzialnych" klientów. Zostawili sobie furtkę do odebrania vouchera tego typu osobom. Co ciekawe, zauważyłem, że kolega który nabył takowy kupon wypił mniej niż zazwyczaj...
          Też tak sobie myślę, że coś tam jest jeszcze drobnym druczkiem napisane, bo inaczej to byłoby kompletnie nielogiczne. Zauważ jednak, że 6 kolesi, którzy dzień w dzień przychodzą na sesję po 6 piw, nie musi się zachowywać niestosownie, a jednak nie będzie to raczej pożądane przez BH. Ciekawe jak wtedy wybrną z sytuacji. Zresztą to jest niekorzystne jeszcze z innego punktu widzenia, to przyciąga określoną klientelę, nastawioną na dużo i tanio. 200zł za codzienne picie to jest naprawdę bardzo tanio.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
          Piokl, ale zauważ, że od razu Vanpurrz potwierdził stwierdzenia Kopyra. Codziennie po 2-3 piwka
          Ja nie twierdzę, że ktoś kto pije 2 piwa dziennie ma jakiś problem, ale ten Voucher umożliwia, a rzekłbym wręcz, że zachęca do picia 6 piw dziennie, bo wtedy więcej "zyskasz".

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
          Ale jeśli nie byłaby to karta imienna, wtedy z chęcią bym się z jedną osobą na taką kartę złożył.
          No o taką naiwność, to już BH nie podejrzewam.
          blog.kopyra.com

Comment

• jacer
            • 2006.03
            • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
            Jacer, zmień kalkulator.
            noo, 196zł miało być, ale to niczego nie zmienia. Nadal się nie opłaca.
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• kopyr
              • 2004.06
              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
              Jacer, ale jak masz taki voucher to grzech nie pójść 2 razy w tygodniu.
              blog.kopyra.com

Comment

• jacer
                • 2006.03
                • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                Jacer, ale jak masz taki voucher to grzech nie pójść 2 razy w tygodniu.

No można, ale na drugi dzień jest ciężko. A w tygodniu coraz mniej mogę sobie na to pozwolić. Niechciałbym miec też pracownika co by dwa razy w tygodniu chodził na piwo i przychodził do pracy nie wyspany, na kacu lub jezdził od rana służbowym samochodem być może jeszcze pod wpływem
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• kopyr
                  • 2004.06
                  • 9475

No można, ale na drugi dzień jest ciężko. A w tygodniu coraz mniej mogę sobie na to pozwolić. Niechciałbym miec też pracownika co by dwa razy w tygodniu chodził na piwo i przychodził do pracy nie wyspany, na kacu lub jezdził od rana służbowym samochodem być może jeszcze pod wpływem
                  Nie no ja wiem, że my jesteśmy na to za starzy , ale studenci - czemu nie?
                  blog.kopyra.com

Comment

• docent
                    • 2002.10
                    • 5205

Uważam jednak, że takie przybytki jak BH powinny krzewić kulturę piwną (do której zaliczam zmianę modelu spożycia piwa z ilości potrzebnych do upojenia, na ilości degustacyjne) w naszym kraju, a tego typu Voucher do takich nie należy.
                    Bierhalle (przynajmniej w Arkadii) nigdy nie ukrywało swego plebejskiego charakteru a zamiar wprowadzenia tego typu promocji słyszałem z ust współwaściciela Bierhalle Pana Gościka już w dniu inauguracji lokalu w 2005 roku.
                    Można dyskutować co rozumiemy pod stwierdzeniem "kultura piwna" ale Bierhalle należy do typu kultury "Oktoberfestowej" gdzie pewna masowość i "przaśność" jest jak najbardziej obecna.

Nie sądzę więc by kłóciło się to zbytnio z polityką i wizerunkiem tego miejsca.
                    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Maidenowiec
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.07
                      • 2287

Kopyr, ja jestem studentem i nie mogę sobie na coś takiego pozwolić I pod względem czasowym i zdrowia mi szkoda.
                      Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• piokl13
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2003.06
                        • 946

Bzdura nic takiego nie sugeruję. Uważam jednak, że takie przybytki jak BH powinny krzewić kulturę piwną ...
                        Bzdura!? To co napisałeś jest bardzo jasne i sugestywne .
                        Swoją drogę może Twój kolejny felieton będzie o kulturze piwnej, takiej jaką chciałbyś ją widzieć. Podejrzewam, że wielu, w tym ja, widziałoby ją inaczej . Może byłaby ciekawa dyskusja.

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

Niech będzie zatem, że 3 razy w tygodniu wypiję po 3 piwa, co chyba można spokojnie przyjąć za realistyczną wartość nie tylko w stosunku do użytkowników tego forum. Będę miał piwo za 5,50 w warszawskim browarze restauracyjnym, i to wcale nie chlejąc na umór, jak tu niektórzy wieszczą.

Ogólnie wydaje mi się, że przesadzacie, ale życie zweryfikuje nasze teorie.

Comment

• grzeber
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 2890

Myślę, że część osób przesadza, patrząc na normalne ceny Bierhallowe to owe 200 PLN jest równoważne 10 litrom piwa (kufel 1 l kosztuje 20 PLN). Nie jest to jakaś zatrważająca ilość dla dużej części osób. Każde piwo ponad to jest "za darmo" .

Normalnie nikt tak często nie BH nie zagląda, a jak wykupi taki karnet to może zajrzy i częściej, coś zje, zaprosi znajomych. Dla knajpy czysty zysk. A jak ktoś za 200 PLN chce się zrównać z ziemią i eksterminować dużą liczbę szarych komórek w głowie to na pewno znajdzie efektywniejsze sposoby.

Gdyby ta promocja dotyczyła BH na Nowym Świecie raczej bym się nie zastanawiał.
                            pozdrawiam
                            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19274

Promocja jest tak obliczona, by ... owca cała i wilk syty mówiąc w skrócie. Jakbym był jakimś krawaciarzem z okolicy Arkadii to bym się nie krępował. te 3 piwa co trzy dni lub dwa częściej to żaden ektremizm a sam status VIP przyjemnie łechta ego

Comment

• emes
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.08
                                • 4275

Kiedyś brałem udział w podobnych promocjach w innych dziedzinach, mam np niewykorzystany karnet kilkusetzłotowy na basen i odnowę biologiczną itp. Coś mi się odmieniło i stwierdziłem, że nie chce mi się tam jeździć i wielokrotnie wolałem robić coś innego. Karnet stracił swoją wartość, bo był nieużywany od kilku lat. Ja to jestem świetnym klientem takich promocji, zapłaci , a potem z tego nie korzysta
                                Ostatnia zmiana dokonana przez emes; 2009-04-28, 21:23.

Comment

Przetwarzanie...
                                X