Widział ktoś w łódzkiej Manufakturze? Może będę mógł tam kogoś posłać...
Alma - 3 Brackie Mastne + pokal
Collapse
X
-
Comment
-
Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.plComment
-
.
Comment
-
Tyle że butelki od Paulanera dostępnego w Polsce są faktycznie bezzwrotne (podobne do NRW, ale cienkościenne).- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Dziękuję za podanie nazwy podobnego typu butelek. A co do zwrotu cienkościennych butelek to do tej pory myślałem, że najdziwniejsze kaucje/zwroty jakie widziałem to za bączki od niepasteryzowanych Łomży, tych z wytłoczonym napisem. Przepraszam za odejście od tematu wątku. Postaram się tu przerwać tą dygresję.Comment
-
Butelka tylko wygląda na zwrotną - podobnie do Tyskiego, które wygląda jak piwo. Ale zwrotna nie jest. Jeżeli weźmiesz do ręki zwykłą ŻGB i tę (ŻEB - takie wytłoczenie ma na dole), to zrozumiesz na czym polega różnica, zarówno w wyglądzie, jak i w ilości szkła z jakiej je zrobiono.
A, i uprzejmie donoszę, że w Promenadzie zestawów promo nie ma. Samo Mastne oczywiście jest.Comment
-
Brackie Mastne jest można by rzec piwem typu ale. A ale charakteryzuje się niską pianą stąd też kreska, o której wspominasz jest tak wysoko. Choć z drugiej strony Mastne jak na ale ma nieco za obfitą piane ale to można tłumaczy użyciem słodu pszenicznego.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Uwaga! Kaucja była doliczana (0,35 zł). Widocznie sieć Alma traktuje te butelki jako zwrotne. W Zofmarze także kaucję pobierali.Comment
-
W Almie na Zwycięzców zestawów już brak, dziś byłam i zero śladuZbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.plComment
-
Dziś, około południa zaobserwowałem jeszcze jeden, ostatni taki zestaw w bydgoskiej Almie w Focus Parku. Dla siebie zakupu dokonałem już wcześniej."Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"Comment