Jest też we Wrocławiu - w Pedecie (teraz Renoma). Pokal bardzo mi się podoba, choć troszkę kreska /margines/ jest zbyt blisko brzegu szkła. Ale i tak bardzo mi się podoba i się skusiłem, choć nie jestem zbytnim piwnym gadżeciarzem
Rzeszów - Alma, dostępne zarówno pojedyńcze bulelki 0,5 l. jak i zestawy - 3x z pokalem 0,5 l.
Cena ta sama 3,49 za butelkę i 10,47 za zestaw. Butelka jest bezzwrotna.
Pokal bardzo ładny.
Piwem Mastnym się zawiodłem, gdybym nie widział co piję stwierdziłbym, iż to jakiś niszowy produkt rodem dla Tesco lub Biedronki w stylu VIP itp.
Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
Piwem Mastnym się zawiodłem, gdybym nie widział co piję stwierdziłbym, iż to jakiś niszowy produkt rodem dla Tesco lub Biedronki w stylu VIP itp.
Tutaj to mnie po prostu rozwaliłeś na łopaty. Jedyne wyjaśnienie tego faktu jaki mi przychodzi do głowy, to że piwo było schłodzone do 1-2°C, bo inaczej nie pojmuję takiej opinii.
W bydgoskiej Almie, w Focus Parku, przy ul. Jagiellońskiej dostępne są zarówno zestawy 3x0,5l+pokal, jak i pojedyncze 0,5l.
Co do wrażeń podniebienia - mi smakowało.
"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"
Byłem dzisiaj w Almie w Renomie (Wrocław) i zastałem ostatni zestaw 3 brackich z pokalem, teraz już są tylko sprzedawane w formie czteropaku bez pokalu bądź pojedynczo. Wcześniej zaszedłem do Almy w Arkadach - tam można kupić tylko pojedyncze butelki w cenie 3,99 zł
w Almie na Zwyciezcow 40 W-wa mialy juz dzis byc zestawy :] (ale lba sobie uciac nie dam) jak cos to trzeba pytac pozdrawiam milego pana z dzialu piwnego ;]
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snieguuu
w Almie na Zwyciezcow 40 W-wa mialy juz dzis byc zestawy :] (ale lba sobie uciac nie dam) jak cos to trzeba pytac pozdrawiam milego pana z dzialu piwnego ;]
Dzisiaj około 11:30 na półce zostały 3 zestawy. Cena 3,99zł za butelkę ale nie naliczają kaucji.
Witam, jestem tu nowy. Do niedawna mogłem u siebie lokalnie kupić (w Sulejówku, mazowieckie) piwa z browaru Cieszyn, w szczególności Double IPA i - moje przeulubione - Mastne. Teraz już nie ma. Pytania:
- czy te piwa są w ogóle jeszcze dostępne?
- jeśli tak to gdzie?
...
Almaremma Alma
styl (wg, etykiety) Birra Blanda
Alk. 4,8%
Smak nijaki z lekką goryczką. Drugie piwo z tego browaru i drugie nie warte wg. mnie aby je poszukiwać.
Przywiezione z Włoch. Butelka 330 ml. Kapsel czarny....
Comment