Widział ktoś w łódzkiej Manufakturze? Może będę mógł tam kogoś posłać...
Alma - 3 Brackie Mastne + pokal
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pik Wyświetlenie odpowiedziDzisiaj około 11:30 na półce zostały 3 zestawy. Cena 3,99zł za butelkę ale nie naliczają kaucji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziA kiedyś naliczali? Przecież butelka z Mastnego jest bezzwrotna.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pik Wyświetlenie odpowiedziW almie na Ostrobramskiej naliczają. W lokalnym sklepie też naliczali. Butelka wygląda na zwrotną a to że na etykiecie napisali co innego to inna historia.Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karin861 Wyświetlenie odpowiedziNo to trzeba nie być jeleniem i pokazać co na etykiecie jest napisane
Comment
-
-
Tyle że butelki od Paulanera dostępnego w Polsce są faktycznie bezzwrotne (podobne do NRW, ale cienkościenne).- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Dziękuję za podanie nazwy podobnego typu butelek. A co do zwrotu cienkościennych butelek to do tej pory myślałem, że najdziwniejsze kaucje/zwroty jakie widziałem to za bączki od niepasteryzowanych Łomży, tych z wytłoczonym napisem. Przepraszam za odejście od tematu wątku. Postaram się tu przerwać tą dygresję.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pik Wyświetlenie odpowiedziW almie na Ostrobramskiej naliczają. W lokalnym sklepie też naliczali. Butelka wygląda na zwrotną a to że na etykiecie napisali co innego to inna historia.
Butelka tylko wygląda na zwrotną - podobnie do Tyskiego, które wygląda jak piwo. Ale zwrotna nie jest. Jeżeli weźmiesz do ręki zwykłą ŻGB i tę (ŻEB - takie wytłoczenie ma na dole), to zrozumiesz na czym polega różnica, zarówno w wyglądzie, jak i w ilości szkła z jakiej je zrobiono.
A, i uprzejmie donoszę, że w Promenadzie zestawów promo nie ma. Samo Mastne oczywiście jest.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziPokal bardzo mi się podoba, choć troszkę kreska /margines/ jest zbyt blisko brzegu szkła. Ale i tak bardzo mi się podoba i się skusiłem, choć nie jestem zbytnim piwnym gadżeciarzemBo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziWidział ktoś w łódzkiej Manufakturze? Może będę mógł tam kogoś posłać...
Uwaga! Kaucja była doliczana (0,35 zł). Widocznie sieć Alma traktuje te butelki jako zwrotne. W Zofmarze także kaucję pobierali.
Comment
-
-
W Almie na Zwycięzców zestawów już brak, dziś byłam i zero śladuZbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl
Comment
-
Comment