Alma - 3 Brackie Mastne + pokal

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

Widział ktoś w łódzkiej Manufakturze? Może będę mógł tam kogoś posłać...

Comment

• Promil03
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.10
      • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pik Wyświetlenie odpowiedzi
      Dzisiaj około 11:30 na półce zostały 3 zestawy. Cena 3,99zł za butelkę ale nie naliczają kaucji.
      A kiedyś naliczali? Przecież butelka z Mastnego jest bezzwrotna.

Comment

• pik
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2008.01
        • 25

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedzi
        A kiedyś naliczali? Przecież butelka z Mastnego jest bezzwrotna.
        W almie na Ostrobramskiej naliczają. W lokalnym sklepie też naliczali. Butelka wygląda na zwrotną a to że na etykiecie napisali co innego to inna historia.

Comment

• karin861
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2006.02
          • 597

W almie na Ostrobramskiej naliczają. W lokalnym sklepie też naliczali. Butelka wygląda na zwrotną a to że na etykiecie napisali co innego to inna historia.
          No to trzeba nie być jeleniem i pokazać co na etykiecie jest napisane
          Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl

Comment

• pik
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2008.01
            • 25

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karin861 Wyświetlenie odpowiedzi
            No to trzeba nie być jeleniem i pokazać co na etykiecie jest napisane
            Jestem przyzwyczajony że spokojnie w sklepie (w Polsce) oddaje butelki od Paulanera (nie znam fachowej nazwy typu butelki). Więc napis "bezzwrotna" na etykiecie to dla mnie nic nieznacząca sugestia producenta. Dlatego zbieram skrzętnie paragony i jak są problemy to się nimi legitymuję kierownikowi w sklepie .

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23932

Tyle że butelki od Paulanera dostępnego w Polsce są faktycznie bezzwrotne (podobne do NRW, ale cienkościenne).
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• volodos
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2008.09
                • 717

Butelki z Mastnego są o ile pamiętam w kształcie zwrotnych Ciechanów. W razie problemu zawsze można zedrzeć etę.

Comment

• volodos
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2008.09
                  • 717

Polskie Paulanery oddawałem, ale w Niemczech.

Comment

• pik
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2008.01
                    • 25

Dziękuję za podanie nazwy podobnego typu butelek. A co do zwrotu cienkościennych butelek to do tej pory myślałem, że najdziwniejsze kaucje/zwroty jakie widziałem to za bączki od niepasteryzowanych Łomży, tych z wytłoczonym napisem. Przepraszam za odejście od tematu wątku. Postaram się tu przerwać tą dygresję.

Comment

• zgoda
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.05
                      • 3516

Jak naliczają, jak nie naliczają? Mastnych w Almie w Promenadzie kupiłem więcej niż gdzie indziej i nigdy nie naliczono kaucji. Jeżeli kasjerka nabiła kaucję, to było wołać kierownika i pyszczyć - nikt ci tej butelki nie przyjmie, nawet po ciemku.
                      Butelka tylko wygląda na zwrotną - podobnie do Tyskiego, które wygląda jak piwo. Ale zwrotna nie jest. Jeżeli weźmiesz do ręki zwykłą ŻGB i tę (ŻEB - takie wytłoczenie ma na dole), to zrozumiesz na czym polega różnica, zarówno w wyglądzie, jak i w ilości szkła z jakiej je zrobiono.

A, i uprzejmie donoszę, że w Promenadzie zestawów promo nie ma. Samo Mastne oczywiście jest.
                      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• YouPeter
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.05
                        • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                        Pokal bardzo mi się podoba, choć troszkę kreska /margines/ jest zbyt blisko brzegu szkła. Ale i tak bardzo mi się podoba i się skusiłem, choć nie jestem zbytnim piwnym gadżeciarzem
                        Brackie Mastne jest można by rzec piwem typu ale. A ale charakteryzuje się niską pianą stąd też kreska, o której wspominasz jest tak wysoko. Choć z drugiej strony Mastne jak na ale ma nieco za obfitą piane ale to można tłumaczy użyciem słodu pszenicznego.
                        Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• dadek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍺🍺
                          • 2005.09
                          • 4702

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                          Widział ktoś w łódzkiej Manufakturze? Może będę mógł tam kogoś posłać...
                          Kupowałem w tamtejszej Almie 30.10. Stało luzem w kartonach po 3,49 sztuka.
                          Uwaga! Kaucja była doliczana (0,35 zł). Widocznie sieć Alma traktuje te butelki jako zwrotne. W Zofmarze także kaucję pobierali.

Comment

• karin861
                            • 2006.02
                            • 597

W Almie na Zwycięzców zestawów już brak, dziś byłam i zero śladu
                            Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl

Comment

• HaJni
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2009.06
                              • 77

W Gdynii dziś mi żona kupiła zestaw,w sopockiej almie zaś do trzech zakupionych piw dodają szklankę.

Comment

• podswierkiem
                                • 2010.11
                                • 796

Dziś, około południa zaobserwowałem jeszcze jeden, ostatni taki zestaw w bydgoskiej Almie w Focus Parku. Dla siebie zakupu dokonałem już wcześniej.
                                "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
                                Niechybnie brakuje tam nas!
                                Od stania w miejscu niejeden już zginął,
                                Niejeden już zginął kwiat!"

Comment

Przetwarzanie...
                                X