Tyskie 10x + kalendarz

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • podswierkiem
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.11
    • 796

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TomekPeisert Wyświetlenie odpowiedzi
    Dla mnie osobiście jako zwolennika browarów regionalnych totalnym absurdem i sprzecznością byłoby zakupienie piwa dużego koncernu tylko po to aby otrzymać dodawany przez nich gratis. Jeśli już zdecydowałem się wspierać lokalne browary i swoim zachowaniem dawać przykład innym żeby postępowali podobnie to nie widzę większego sensu łakomienia się jakąś sztuczną promocją, w której ja zyskałbym kalendarz a Kompania Piwowarska kolejnego klienta umacniającego ich pozycję na rynku.
    Sądzę, że prawdziwy fan dobrego piwa i znawca praw rządzących rynkiem piwowarskim w Polsce nigdy by nie zakupił takiego ,,promocyjnego'' wielopaku.
    Tomku, jeśli mogę, nie obraź się, ale brzmi to jak: doktryna „über alles”.
    "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
    Niechybnie brakuje tam nas!
    Od stania w miejscu niejeden już zginął,
    Niejeden już zginął kwiat!"

Comment

• rohozecky
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2008.11
      • 1840

Dla mnie osobiście jako zwolennika browarów regionalnych totalnym absurdem i sprzecznością byłoby zakupienie piwa dużego koncernu tylko po to aby otrzymać dodawany przez nich gratis. Jeśli już zdecydowałem się wspierać lokalne browary i swoim zachowaniem dawać przykład innym żeby postępowali podobnie to nie widzę większego sensu łakomienia się jakąś sztuczną promocją, w której ja zyskałbym kalendarz a Kompania Piwowarska kolejnego klienta umacniającego ich pozycję na rynku.
      Sądzę, że prawdziwy fan dobrego piwa i znawca praw rządzących rynkiem piwowarskim w Polsce nigdy by nie zakupił takiego ,,promocyjnego'' wielopaku.
      Spokojnie, nabywcy sześciopaka będą za karę mieli obciachowy kalendarz w domu lub miejscu pracy
      ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• lisiewski
        Porucznik Browarny Tester
        • 2009.12
        • 459

Świerku, Tomek ma rację. Świadomy piwosz to nie jest zwykły "konsument", dlatego nie powinien nabierać się na tanie chwyty marketingowe. Jest to tym bardziej znamienne, że mamy tutaj do czynienia z ohydnym tyskaczem.

Comment

• Candlekeep
          • 2007.11
          • 367

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lisiewski Wyświetlenie odpowiedzi
          Świerku, Tomek ma rację. Świadomy piwosz to nie jest zwykły "konsument", dlatego nie powinien nabierać się na tanie chwyty marketingowe. Jest to tym bardziej znamienne, że mamy tutaj do czynienia z ohydnym tyskaczem.
          Poza tym, niezależnie od tego, jakie skojarzenia te dwa niemieckie słowa w nas budzą, to przecież tak właśnie to działa. Lokalne, prawdziwe piwa, można uznać za uber alles.
          Tak czy inaczej w kwestii piwa ja właśnie taką doktrynę uznaję, i myślę, że nie tylko ja.
          Ostatnia zmiana dokonana przez Candlekeep; 2010-12-17, 22:24.

Comment

• R_F
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2003.11
            • 159

Może piwo nie jest dobre, ale przynajmniej jego zwolennicy dostaną kalendarz a reszta browarów ma gdzieś swoich konsumentów z tego co widzę.

Comment

• rohozecky
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2008.11
              • 1840

Jeśli mogę wypić normalne piwo, to już wystarczy. Na kalendarz mnie jeszcze w razie potrzeby stać
              ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• TomekPeisert
                • 2010.01
                • 181

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika R_F Wyświetlenie odpowiedzi
                Może piwo nie jest dobre, ale przynajmniej jego zwolennicy dostaną kalendarz a reszta browarów ma gdzieś swoich konsumentów z tego co widzę.
                Wręcz przeciwnie, to Kompania Piwowarska ma gdzieś swoich klientów z racji serwowania ludziom niskiej jakości piwa oraz wykorzystywaniu medialnej indoktrynacji opartej na ludzkiej naiwności i zaufaniu do tego co popularne.

Browary regionalne nie organizują spektakularnych promocji, festiwali piwnych czy koncertów, nie dodają też kalendarzy do swoich piw, ale to wszystko wynagradzają klientowi smakiem i starannością uwarzenia piwa.

Comment

• podswierkiem
                  • 2010.11
                  • 796

Wręcz przeciwnie, to Kompania Piwowarska ma gdzieś swoich klientów z racji serwowania ludziom niskiej jakości piwa oraz wykorzystywaniu medialnej indoktrynacji opartej na ludzkiej naiwności i zaufaniu do tego co popularne.

Browary regionalne nie organizują spektakularnych promocji, festiwali piwnych czy koncertów, nie dodają też kalendarzy do swoich piw, ale to wszystko wynagradzają klientowi smakiem i starannością uwarzenia piwa.
                  ...tylko jak "szary" i "przeciętny" Polak (konsument) ma o tym PIWIE się dowiedzieć?

Comment

• R_F
                    • 2003.11
                    • 159

Czyli rozumie, że jesteś inny i nie chciałbyś mieć powieszonego w mieszkaniu kalendarza z Twoim ulubionym napojem ?
                    Ostatnia zmiana dokonana przez R_F; 2010-12-17, 22:47.

Comment

• Candlekeep
                      • 2007.11
                      • 367

Czyli rozumie, że jesteś inny i nie chciałbyś mieć powieszonego w mieszkaniu kalendarza z Twoim ulubionym napojem ?
                      Ja tu wyczuwam prowokację. To z tym ulubionym to podpucha, co?

Comment

• kopyr
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2004.06
                        • 9475

Rozumiem gdybyś napisał o szkle, podkładkach lub czymś w tym stylu, ale kalendarz? Niestety przy tego typu gadżetach ważna jest jedna rzecz - nakład. Gdyby Ciechan chciał wypuścić taki kalendarz to kosztowałoby go za szt. kilka razy drożej niż KP. Także niech browary skupią się na tym co potrafią, albo powinny potrafić robić najlepiej, czyli na warzeniu piwa. Koncerny zaś skupiają się na marketingu i w tym są dobre, wobec czego skupiają się na kalendarzach, kampaniach reklamowych, billboardach, konkursach smsowych itp.
                        blog.kopyra.com

Comment

• R_F
                          • 2003.11
                          • 159

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                          Rozumiem gdybyś napisał o szkle, podkładkach lub czymś w tym stylu, ale kalendarz?
                          No nie wiem, u mnie na ścianie zawsze wisi kalendarz z Browaru, podkładek na ścianę jeszcze nie wieszałem, ale pewnie i tacy by się znaleźli co by je wieszali. Rozumie, że co poniektórzy lubią tylko sam produkt, ale są też tacy co chcieliby coś więcej przy okazji dostać

Pozdrawiam.
                          Ostatnia zmiana dokonana przez R_F; 2010-12-17, 23:26.

Comment

• podswierkiem
                            • 2010.11
                            • 796

No nie wiem, u mnie na ścianie zawsze wisi kalendarz z Browaru, podkładek na ścianę jeszcze nie wieszałem, ale pewnie i tacy by się znaleźli co by je wieszali. Rozumie, że co poniektórzy lubią tylko sam produkt, ale są też tacy co chcieliby coś więcej przy okazji dostać

Pozdrawiam.
                            Popieram Kolegę.

Comment

• Mason
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2010.02
                              • 3280

Ja tam wolę nabyć piwo, które mi smakuje, bez dodatkowej promocji, niż podły napój alkoholowy z dodanym gadżetem. Jeśli przy ocenie browaru wyżej cenisz gratisowy kalendarzyk niż smak piwa to współczuję
                              JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• podswierkiem
                                • 2010.11
                                • 796

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                                Ja tam wolę nabyć piwo, które mi smakuje, bez dodatkowej promocji, niż podły napój alkoholowy z dodanym gadżetem. Jeśli przy ocenie browaru wyżej cenisz gratisowy kalendarzyk niż smak piwa to współczuję
                                "Wesprę" R_F'a: moim zdaniem nie chodzi o ocenę browaru (nie daj Boże, smaku piwa) lecz o dodatkowy bodziec, który skusi "przeciętnego" konsumenta do zakupu konkretnego wyrobu.

Comment

Przetwarzanie...
                                X