Tyskie 10x + kalendarz

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika R_F Wyświetlenie odpowiedzi
    Rozumie, że co poniektórzy lubią tylko sam produkt
    Nom, pewnie coś koło 90% użytkowników tego forum

ale są też tacy co chcieliby coś więcej przy okazji dostać
    Spoko, Twoja wola. Kupuj Tyskie dla kalendarzy, Heinekena dla koszulek itp itd. Ja kupuję Zawiercie, Kormorana, Ciechana i całą resztę produktów z tych złych browarów, które nie dodają prezencików. Nie widzę sensu kupowania czegoś co mi nie smakuje tylko dla prezenciku.
    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• podswierkiem
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2010.11
      • 796

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
      ...Spoko, Twoja wola. Kupuj Tyskie dla kalendarzy, Heinekena dla koszulek itp itd. Ja kupuję Zawiercie, Kormorana, Ciechana i całą resztę produktów z tych złych browarów, które nie dodają prezencików. Nie widzę sensu kupowania czegoś co mi nie smakuje tylko dla prezenciku.
      Proszę, niech Kolega nie przesadza - jak wyżej w moim poście.
      "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
      Niechybnie brakuje tam nas!
      Od stania w miejscu niejeden już zginął,
      Niejeden już zginął kwiat!"

Comment

• TomekPeisert
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2010.01
        • 181

No nie wiem, u mnie na ścianie zawsze wisi kalendarz z Browaru, podkładek na ścianę jeszcze nie wieszałem, ale pewnie i tacy by się znaleźli co by je wieszali. Rozumie, że co poniektórzy lubią tylko sam produkt, ale są też tacy co chcieliby coś więcej przy okazji dostać

Pozdrawiam.
        No właśnie dlatego osobiście wybieram piwa głównie z browarów Amber, Kormoran, Gościszewo i Czarnków, bo tam zawsze dostaję gratis w postaci - smaku. I to jest dla mnie najbardziej istotnym kryterium wyboru piwa a nie dodany gadżet.

Dobranoc

Comment

• R_F
          • 2003.11
          • 159

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
          Nom, pewnie coś koło 90% użytkowników tego forum

Spoko, Twoja wola. Kupuj Tyskie dla kalendarzy, Heinekena dla koszulek itp itd. Ja kupuję Zawiercie, Kormorana, Ciechana i całą resztę produktów z tych złych browarów, które nie dodają prezencików. Nie widzę sensu kupowania czegoś co mi nie smakuje tylko dla prezenciku.
          Nie napisałem, że pije Tyskie, tylko chodziło mi o to że pijąc swoje ulubione piwo, czasem warto dostać np kalendarz, który wisi sobie cały czas w domu i miło jest popatrzeć na swoją markę.

PS Może zrób sondę bo jakoś 90% to chyba za dużo podałeś.

Comment

• Mason
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2010.02
            • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika podswierkiem Wyświetlenie odpowiedzi
            "Wesprę" R_F'a: moim zdaniem nie chodzi o ocenę browaru (nie daj Boże, smaku piwa) lecz o dodatkowy bodziec, który skusi "przeciętnego" konsumenta do zakupu konkretnego wyrobu.
            Jedyne co mogłoby mnie skusić do zakupu takiego piwa to ładna szklanka w zestawie. Np. kupiłem zestaw Heinekena z pokalem - świetnie się nadaje do koźlaków

Proszę, niech Kolega nie przesadza - jak wyżej w moim poście.
            Cóż, to nie ja napisałem że:
            Może piwo nie jest dobre, ale przynajmniej jego zwolennicy dostaną kalendarz a reszta browarów ma gdzieś swoich konsumentów z tego co widzę.
            pijąc swoje ulubione piwo, czasem warto dostać np kalendarz, który wisi sobie cały czas w domu i miło jest popatrzeć na swoją markę.
            O, to jest pomysł! Zrobię kalendarz swojego browaru domowego

PS Może zrób sondę bo jakoś 90% to chyba za dużo podałeś.
            Cicho, nie psuj moich idealistycznych wyobrażeń
            JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• podswierkiem
              • 2010.11
              • 796

Sam więc skusiłeś się na dodatkowy bodziec, a co dopiero "przeciętny" konsument?

Comment

• lisiewski
                Porucznik Browarny Tester
                • 2009.12
                • 459

Mnie zbiera na wymioty kiedy widzę spot reklamowy tyskacza w TV, w którym liczy się "jeden łyk"

Comment

• Candlekeep
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2007.11
                  • 367

R F, nie obraź się - to taka dygresja.
                  Rozumie - to on. Ty - rozumieSZ, a ja - rozumieM.
                  Last edited by Candlekeep; 2010-12-18, 00:02.

Comment

• R_F
                    • 2003.11
                    • 159

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Candlekeep Wyświetlenie odpowiedzi
                    R F, nie obraź się - to taka dygresja.
                    Spokojnie Twoje

Na zakończenie dodam tylko, że Ja już rozdałem tysiące różnych gadżetów ludziom, którzy może nie piją może za dobrego piwa, ale przynajmniej coś za to poświęcenie dostali I przeważnie zawsze usłyszałem miłe słowa za to.

Pozdrawiam.

Comment

• Mason
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2010.02
                      • 3280

Sam więc skusiłeś się na dodatkowy bodziec, a co dopiero "przeciętny" konsument?
                      W sumie racja, z tym że ja mam skłonności birofilskie - zbieram szkło do piwa. Choć mechanizm pozostaje ten sam. Z tym że to wyjątek a nie reguła, a zestawy Warki czy Lecha choć były ze szklanką to zupełnie mnie nie zainteresowały bo szklanka była nijaka.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lisiewski Wyświetlenie odpowiedzi
                      Mnie zbiera na wymioty kiedy widzę spot reklamowy tyskacza w TV, w którym liczy się "jeden łyk"
                      I słuchanie jak pękają bąbelki... Pyk, pyk, pyk

Spokojnie Twoje
                      Zaiste, spokojnie

Pozdrawiam
                      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• kopyr
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2004.06
                        • 9475

Spokojnie Twoje

Na zakończenie dodam tylko, że Ja już rozdałem tysiące różnych gadżetów ludziom, którzy może nie piją może za dobrego piwa, ale przynajmniej coś za to poświęcenie dostali I przeważnie zawsze usłyszałem miłe słowa za to.

To mniej więcej tak, jakbyś napisał, dobra nasze kiełbasy są zrobione w 50% z soi i skrobi ziemniaczanej, smakują kiepsko, ale za to jaka fajna promocja - dodajemy chińskie badziewne przyrządy do grilla, które możesz kupić za 5zł.

Nie powiem też uważam, że małe browary za mało wykorzystują możliwości, jeśli idzie o wszelkiego rodzaju gadżety okołopiwne, ale zdecydowanie wolałbym żeby zaczęli od szkła, otwieraczy, podkładek, toreb na piwo itp. a nie kalendarzy.

Taki przykład w zeszłym roku dostałem do sklepu kalendarze ścienne Konstancina. W końcu trafiły do kubła, bo nikt ich nie chciał. Nieporęczne, nie mam jak zabrać, już mam kalendarz, itp. Nawet Ci, którzy kupowali Dawne czy inne piwa z tego browaru ich nie chcieli. Może dlatego, że główną marką promowaną był Konstancin Bardzo Mocne ale koniec końców uważam, że był to ze strony browaru wyrzucony pieniądz.
                        blog.kopyra.com

Comment

• podswierkiem
                          • 2010.11
                          • 796

W aktualnej, ważnej do 31.12.2010 r., gazetce sieci Kaufland zestaw 10x0,5l Tyskie plus kalendarz książkowy za 19,99 zł.

Comment

• paolus111
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2010.06
                            • 47

Ta promocja jest już chyba wszędzie, w Moim mieście widziałem już Ją w 10 sklepach a obszedłem tylko niewielką cześć Swojego miasta, oczywiście przy każdym sklepie wielki plakat informujący o promocji, w zależności od sklepu dają ten kalendarz albo za 10 piw albo za 6. Coż w końcu sam się skusiłem, o piwie nie ma co pisać , wypiłem tylko jedno, reszte oddałem bratu , jeżeli chodzi o kalendarz to naprawdę jest ładny, gruba i porządna oprawka, dużo miejsca na zapiski, no ale te teksty które są na każdej stronie są głupie i śmieszne, nie wiem kto te teksty układał ale chyba jakiś gość któremu się w głowie pomieszało. Cóż pierwszy i ostatni raz skusiłem się na jakiś gadżet dodawany do piwa które produkuje jakiś wielki browar, więcej na pewno tego nie zrobie.
                            Last edited by paolus111; 2010-12-30, 19:24.

Comment

• podswierkiem
                              • 2010.11
                              • 796

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika paolus111 Wyświetlenie odpowiedzi
                              ...Cóż pierwszy i ostatni raz skusiłem się na jakiś gadżet dodawany do piwa które produkuje jakiś wielki browar, więcej na pewno tego nie zrobie.
                              ...a na przykład taki unikalny pokal do Brackiego (Mastnego lub Pale Ale Belgijskiego)?

Comment

• paolus111
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2010.06
                                • 47

Na takie promocje na pewno chętnie bym się skusił , bo i pokale ładne i piwa dobre, Ja bardziej mam na myśli promocje w których gadżet jest wciskany tylko po to aby sprzedać kiczowate piwo .

Comment

Przetwarzanie...
                                X