REAL - 10 x 0,5l Carlsberg + kalendarz ścienny na 2011 r.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mafar
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.04
    • 1262

Tak tak, wspierajcie Carlsberga i cały CO łapiąc się na ich śmieszne dodatki, które im zwiększają sprzedaż.
    Takie profesjonalne forum z tyloma mądrymi rzeczami a takie przejawy ,,braku rozsądku'' jeszcze ciągle widać...

Polakom gratulujemy Brackiego

Gdy rozum śpi budzą się demony

Comment

• rohozecky
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2008.11
      • 1839

Dlatego za karę będą mieli goowniany kalendarzyk w domu lub pracy
      ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

No jeszcze jakby jakieś fajne szkło w promocji dawali to bym zrozumiał, ale tak się podniecać dla 5 sików z kalendarzem? Jakbym potrzebował to wolałbym kupić sam, normalny kalendarz i do tego piwo które jest pijalne.

Comment

• rohozecky
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2008.11
          • 1839

Chciałbyś pić ze szkła z napisem "Carlsberg"?

Comment

• Mason
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2010.02
            • 3280

Czemu nie? Akurat Carlsberg ma całkiem ładne szkło, a jak się zbije to wielkiej straty nie będzie
            JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

Chciałbyś pić ze szkła z napisem "Carlsberg"?
              Powiem Ci szczerze, że te wysokie, carlsbergowe szklani z tłoczonym logo akurat nie bardzo trafiają w mój gust, ale zrozumiałbym gdyby komuś się podobały i właśnie dla takiej sztuki ktoś zdecydował się zakupić ten zestaw. Natomiast zupełnie nie rozumiem browar.bizowiczów którzy wpadli w jakichś amok, bo Carlsberg dorzucił kalendarzyki do 5 piw.

Osobiście przyznam, że podobał mi się zestaw Tysquella ze szkłem. Jak przechadzałem się po Kauflandzie to ostro myslałem czy go jednak nie wpakować do koszyka, ale ostatecznie zdecydowałem, że lepiej kupić coś fajnego do picia a szkło zawsze można wziąć oddzielnie na allegro.

Comment

• rohozecky
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2008.11
                • 1839

Ja zakładam, że skoro zestaw 6 klasycznych półlitrowych pokali kosztuje w sklepie w granicach 12-15 zł, to szkoda zaśmiecać sobie domu reklamowym syfem, nie mówiąc o kłopocie z utylizacją załączonego do niego wicepiwa. Z kolei, starając się zrozumieć kolegów którzy są kolekcjonerami - myślę że wartościowymi eksponatami nie są raczej gadżety zamawiane przez megakoncerny w dużych ilościach.
                Last edited by rohozecky; 2010-12-30, 13:12.

Comment

• Mason
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2010.02
                  • 3280

Oj tam, oj tam

Akurat Carlsberg ma taki kształt szklanki, którego się nie spotyka w zestawach. No i dość ładnie wygląda . Z utylizacją jest gorzej - w lecie to się nada do polewania mięska na grillu. Ze mnie to żaden kolekcjoner, bo mam 58 wzorów (niektóre się powtarzają) ale w tym są dwie szklanki Carslberg'a i moim zdaniem wyglądają ładnie
                  JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Jack75g
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2009.02
                    • 555

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky
                    Ja zakładam, że skoro zestaw 6 klasycznych półlitrowych pokali kosztuje w sklepie w granicach 12-15 zł, to szkoda zaśmiecać sobie domu reklamowym syfem, nie mówiąc o kłopocie z utylizacją załączonego do niego wicepiwa. Z kolei, starając się zrozumieć kolegów którzy są kolekcjonerami - myślę że wartościowymi eksponatami nie są raczej gadżety zamawiane przez megakoncerny w dużych ilościach.
                    Jest to bardzo błędne założenie.
                    Przyzwoity zestaw 6 pokali o pojemności 0,5 l. kosztuje od 30 zł w górę czyli 5 zł za sztukę. Piszę przyzwoity bo firmowy z dobrej huty szkła nawet 40 złotych - podobnie jak zestawy po 6 szt. do wina czy szmpana.

Za nowy pokal z logo browaru krajowego czy zagranicznego o pojemności od 0,25 do 0,5 l. trzeba dać od 10 zł szt do nawet 25 zł za belgijskie, holenderskie czy niemieckie.
                    Wiem bo jako kolekcjoner siedzę w tym juz kilka lat.

Za 15 zł to można kupić na chińskim bazarze zestaw pokali na dodatek plastikowych.
                    Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.

Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...

Comment

• rohozecky
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2008.11
                      • 1839

Może za mało tłukę i od paru lat nie kupowałem pokali. A zresztą - niech sobie kosztują i 30 zł , wolę dać te 30 i nie patrzeć przy piciu piwa na żadne syfiarskie logo

Żeby nawiązać do tematu - żaden ze mnie kolekcjoner, ale też kilkadziesiąt fajnych kufli czy pokali w domu mam. Tyle, że żadnego z nich nie zdobi koncernowe logo, i w sumie nie używam ich

Comment

Przetwarzanie...