W gazetce Real - "Święta ze smakiem" ważnej 02-24.12.2010 r. jest 1,5 l butelka Grolsch ("typowa" dla tego piwa, tylko większa) za 14,99 zł.
...może dla butelki warto?
"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"
Chcesz się umartwiać się na siłę?
Ostatnio na rynku pojawiły się piwa pochodzące z małych litewskich browarów we flaszkach jedno i dwulitrowych zwieńczonych krachlem. Według mnie jest ciekawsza alternatywa niż ta powyżej.
Chcesz się umartwiać się na siłę?
Ostatnio na rynku pojawiły się piwa pochodzące z małych litewskich browarów we flaszkach jedno i dwulitrowych zwieńczonych krachlem. Według mnie jest ciekawsza alternatywa niż ta powyżej.
Z oferty SABMillera Grolsch nie jest taki zupełnie najgorszy, jednak fakt, byłoby to pewne umartwianie się.
A na te litewskie jeszcze się niestety nie natknąłem. Jeśli je znajdę, to poważnie rozważę.
To jeśli już dla opakowania, to lepiej kupić 3 butelki 0,5 i będzie taniej niż 15 zł
Te małe mają pojemność 0,45 litra, więc za 3 butelki wychodzi cenowo tyle samo, co za tego 1,5 litra +/- parę groszy.
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Don't trust nobody, It will cost you much too much
Beware of the dagger, It caress you at first touch
O, all small creatures, It is the twilight if the gods
Te małe mają pojemność 0,45 litra, więc za 3 butelki wychodzi cenowo tyle samo, co za tego 1,5 litra +/- parę groszy.
Te małe do niedawna miały 0,5l i inny kształt.
Jako ciekawostkę napiszę, że dostałem skrzynkę z takimi butelkami (te starsze) z Holandii ale brązowymi, które były zwrotne.
Comment