W Lidl'u parę razy (tydzień Deluxe) był i sernik belgijski i belgijskie pasztety, Browarnia Lidl'a aż się prosi o belgi w cenie groszowej. Z tego co wypowiadali się ludzie z Lidl'a, nastąpi teraz nasilenie tygodni tematycznych z obowiązkowym poszerzeniem oferty z krajów, w których Lidl również jest popularny (np. Belgia).
Promocje cenowe - wątek archiwalny
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.Comment
-
Comment
-
Jak będą takie jakie mają być to wezmę ponownie i ponownieLast edited by dlugas; 2014-06-14, 11:30.Comment
-
W Lidlu od 23.06
Old Specked Hen 0.33 - 2.99
Spitfire 0.5 - 3.99 (!)
Black Scottish Stout 0.5 - 3.99 (!)
Abot Ale 0.5 - 3.99
Bishops Finger 0.5 - 3.99
Belhaven Twisted Thistle IPA 0.33 - 2.99
Browarnia LIDLA zaczęła niemrawo od Warki, Kasztelana i Harnasia, a teraz w ofercie wyspiarskie klasyki w genialnych cenach. Chylę czoła.
Ale pozostałe piwa w cenach bdb.Browar domowy (kooperacyjny) BrewITComment
-
A przypadkiem pucha nie ma pojemności 0,44 ? I przeważnie (poza przytoczonymi wyjątkami) kosztuje coś koło 7 plnComment
-
no i udalo mi sie juz wczoraj pod wieczor przed zamknieciem zanakupic w lidlu nowe "craftowe" argusy dostepne od dzis - cala czworke.
sprawdzilem na razie argus dostojny bursztynowy i argus lager zlocisty...........jest ciezko.
mam wrazenie ze wzieto najpodlejsze tyracze bani i zapakowano w "regionalne" butelki
zlocisty lager odfermentowany ostro, plaski bez smaku bez aromatu bez goryczki za to z gwozdziem zamaszystym a no i piana kiepawa
dostojny ma juz troche wiecej ciala za to czuc alkoholowosc, gwozdzia poteznego, dalej nie ma goryczki aromatu i niczego ciekawego, na poczatku nalala sie ladna piana troche sie utrzymala i dala lacing.
dzis pewnie stawie czola kozlakowi, wiec jezeli tych dwoch ktos jeszcze nie kupic to odradzam szczerze to liczylem na cos na poziomie stajni BRJ albo Amber
p.s. pisze tutaj bo w dziale recenzji najczesciej czytaja juz ludzie z danym piwkiem w reku :-)Comment
-
To z Ambera piwa są właśnie. Też byłem rano, portery się chłodzą i będą pod mecz dzisiejszy. Lagery sobie odpuściłem. W sumie to co Amber lagerowego wypuszcza to właśnie tak jak piszesz - zazwyczaj przegięta słodkawa słodowość i alkoholowość. Tylko te gwoździe dziwne. Zobaczę wieczorem jak z tym porterem, czy to jakiś kulawszy GIP czy w ogóle insza inszość i trzeba się trzymać z dalekaLast edited by chechaouen; 2014-06-16, 10:17.Comment
-
to nie smakuje zadnym piwem spod znaku Ambera, ani Chmielowym z puszki ani Kopernikiem ani Zywym....tren trop uwazam za chybiony. Cokolwiek z Ambera jest o niebo bardziej pijalne.
to smakuje raczej Vanpurowym albo Głubczyckim wypustem tyraczy bani :-)Comment
-
Lager złocisty porównuję właśnie ze Złotymi Lwami (bo może to być właśnie to):
Kolor prawie identyczny, Lager złocisty minimalnie bledszy, piana z początku wysoka, później opada, lekki wianuszek.
Lager złocisty pachnie bardziej rześko, kwiatowo, Złote Lwy bardziej słodowo. Oba zapachy podobne, z małymi odchyleniami. Złote Lwy wyglądają na bardziej nachmielone. Nuta górna i dolna bardzo blisko siebie w obu piwach.
Smak złocisty, zwykły lagerowy, goryczkowy, Złote Lwy identyczna goryczka, mniejsze nasycenie.
Piwa odbiegają od siebie w tak minimalnych niuansach, że można przyjąć, że jest to to samo piwo, w obu przypadkach nic specjalnego, ale za 2,50zł można.Last edited by Petitpierre; 2014-06-16, 10:53.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Tyle że Amber się oficjalnie przyznał do autorstwa.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Comment