w lidlu od 21 tydzień czeski
Zlata Praha 2,22 puszka
Demon półciemne 2,49 butelka 0,5
Samson jasne 2,99
Krusovice imperial i ciemne po 3,69
Staropramen niefiltrowany 2,99, jasne 3,39
Bernard niepasteryzowane 3,99
Zlaty Bazant jasne i ciemne 3,99
Lobkowicz jasne pełne 2,49
Uhersky Brod jasne pełne 2,49
Cerna Hora jasne i miodowe 2,49
Schwarzenberg jasne pełne 2,49
Rychtar jasne pełne 2,49
Budweiser 2,99
Argus Maestic 2,29
Była godzina 14:50 jak zajechałem pod Lidla, po cichutku licząc, że zaczął się już czeski tydzień i ... udało się Rozdziewiczyłem podstawioną pół minuty wcześniej paletę, na której znajdowało się (mocno pomieszane, bo każdy karton zawiera kilka różnych piw) to co chciałem. Nie kupiłem tylko Demona, który nie posiadał kodu kreskowego... i z racji tego, że promocja obowiązuje od jutra, wolałem nie kontaktować się z obsługą
W tym misz-maszu nie widziałem Staropramenów, Bażantów, Bernardów i Krusovic, ale to akurat najmniej ciekawe egzemplarze. Aha.. była też cała paleta konserw ze stolicy.
Też kupiłem w Lidlu co chciałem, u mnie również Demon był bez kodu kreskowego i nie sprzedano mi go. Staroprameny, Bazanty i Bernard były w innym miejscu, z piwami z ubiegłych tygodni (włoski, brazylijski itp)
Don't trust nobody, It will cost you much too much
Beware of the dagger, It caress you at first touch
O, all small creatures, It is the twilight if the gods
Karton z piwem z grupy Lobkowicz zawiera po 3 sztuki każdego z piw za wyjątkiem Demona, którego są 2 sztuki.
Ponadto były niewymienione wcześniej zestawy 6 piw z Budweisera - po 2 sztuki B:Original, B: Dark i B: Strong, zestaw za 16,99 zł.
Mnie się udało zakupić Demona pomimo braku kodu w systemie - kasjerka policzyła go z innym piwem z zestawu.
Demona można kupić normalnie, Budweiser niestety jako zestaw, Staropramen niefiltr to 330ml, Rychtar kapslowany jakoś mocno chałupniczo, bo z jednej butelki zaczął się stopniowo wylewać, chaotycznie porozkładane, poza piwem czeski tydzień nie oferuje nic czeskiego.
Comment