Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT
Wyświetlenie odpowiedzi
Promocje cenowe - wątek archiwalny
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedziSkąd takie info? Ta strona twierdzi, że robi to Lobkowicz.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedziDo tego piję to piwo właśnie teraz i na pewno nie jest to Chlumecky Vit.
Inna sprawa, że ten Vit to raz smakuje jak weizen, a innym razem niczym witbier...
Czy to piwo u nas ma 4,3% alko? Bo Vit tyle właśnie ma.
PS - No i stało się - to mój wpis numer 11000Last edited by Pendragon; 2014-08-12, 09:29.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Teraz sobie przypomniałem że jest przecież Velen z Cernej Hory.Last edited by dlugas; 2014-08-12, 09:53.
Comment
-
-
Velen ma 4,8% więc to nie to.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziCzy to piwo u nas ma 4,3% alko? Bo Vit tyle właśnie ma.
I dzięki za wyjaśnienie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chechaouen Wyświetlenie odpowiedziChlumeckiego Vita nie piłem. O Argusie Psenicnym poczytałem na czeskich forach piwnych i tam widziałem info, że to Vysoki Chlumec he warzy. Generalnie pozytywne recenzje, pszenica w typie hefe-weizenowym (banany, goździki, drożdże) i choć oczywiście nie jest to żaden rarytas to ponoć stosunek jakość/cena jest więcej niż zadowalający. Czytałem sporo głosów, że dużo lepsze od dwa razy droższych czeskich pszenic. No cóż, zobaczymy...
Wydaje mi się że to może być właściwy trop. Markyz żadną rewelacją nie był, dolne stany średnie czeskich pszenic, ale absolutnie do wypicia. Teraz muszę dorwać tego lidlowskiego i porównać.
Aha, tego "Markiza" mają już na rateberze:
Comment
-
-
No to teraz wszystko jasne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kozmin Wyświetlenie odpowiedziZ wypadu do Czech wróciłem m.in. z nieznanym mi (nowym?) piwem warzonym przez Vysoky Chlumec. Piwo nazywa się Markyz i jest rasowym hefeweizenem (a nie jak Chlumecky vit pseudo witem). Zawartość alko 4,3%.
Wydaje mi się że to może być właściwy trop. Markyz żadną rewelacją nie był, dolne stany średnie czeskich pszenic, ale absolutnie do wypicia. Teraz muszę dorwać tego lidlowskiego i porównać.
Aha, tego "Markiza" mają już na rateberze:
http://www.ratebeer.com/beer/vysoky-...markyz/279127/Last edited by Gringo; 2014-08-15, 09:27.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Xon Wyświetlenie odpowiedziAuchan Warszawa Wola Górczewska Grand Imperial Porter 2.98zł (z datą do 16.02.2015)
Comment
-
-
W Almie Schofferhofer weizen po 2,99 zł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedziW Almie Schofferhofer weizen po 2,99 zł.
Całkiem świeżutki, bo z 01.08.14
Data ważności 01.11.2015
Poprawna i smaczna niemiecka pszenicaLast edited by dlugas; 2014-08-19, 09:53.
Comment
-
Comment