Promocje cenowe - wątek archiwalny
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Na plus, że do lageropilsów dorzucili też sporo różnych ciemniaków i pszenic. Miła odmiana, wreszcie bez niemieckiej monotoniiComment
-
Polemizowałbym z tymi "tanimi piwami" w przypadku tej Lidl'owskiej oferty bawarskiej ... Najdroższy z nich "Erdinger-Dunkel", to ok. 1,05 EUR ... w każdym Realu (i innym super-markecie), losowo wybranym na terenie Niemiec ... jeśli pofatygowalibyśmy się do tzw. Drink-Marktu, to spokojnie dostaniemy je poniżej eurasa, w przypadku promocji nawet za 0,75-0,80 ...
Oczywiście chwała Lidlowi za chęci i inicjatywę, ale litości ... nie z takimi cenami !!! Niech w końcu zrobią tydzień belgijski, to z pewnością zarobią o wiele więcej na takiej akcji ... Akurat te niemieckie wynalazki już nie robią większego wrażenia - a na mnie osobiście nie robią żadnego !!!Comment
-
Polemizowałbym z tymi "tanimi piwami" w przypadku tej Lidl'owskiej oferty bawarskiej ... Najdroższy z nich "Erdinger-Dunkel", to ok. 1,05 EUR ... w każdym Realu (i innym super-markecie), losowo wybranym na terenie Niemiec ... jeśli pofatygowalibyśmy się do tzw. Drink-Marktu, to spokojnie dostaniemy je poniżej eurasa, w przypadku promocji nawet za 0,75-0,80 ...
Oczywiście chwała Lidlowi za chęci i inicjatywę, ale litości ... nie z takimi cenami !!! Niech w końcu zrobią tydzień belgijski, to z pewnością zarobią o wiele więcej na takiej akcji ... Akurat te niemieckie wynalazki już nie robią większego wrażenia - a na mnie osobiście nie robią żadnego !!!Comment
-
@seba_gliwice
Wszystko pięknie, tylko trzeba się dostać do rajchu jeszcze. Ty masz blisko, ja nie i mi ceny z Lidla odpowiadają,a piwa mam pod nosem dostępne. Oferta też jest spoko. Będzie odpoczynek od IPA wszystkich.Comment
-
Ten tydzień sobie odpuszczę, również ze względu na ceny. Czekamy na lepsze tygodnie...Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Te niemieckie piwa (szczególnie te droższe) na pewno będą im zalegać, co poskutkuje obniżeniem cen. Cierpliwie czekać i... i nie kupować od razu Im większa hałda na palecie (via siki z Brazylii, Włoch, Hiszpanii itp.), tym większa panika i szybsza wyprzedażComment
-
Itaipava zeszło do jakichś 1,60, a Estrella Damm do 2,22, to takie małe włoskie o całą złotowkę obniżyli. I chyba jeszcze pojedyncze sztuki są, więc warto przeczekać jak pisze KobiNalewka i kupić za cenę rozsądną, jeśli już trzeba kupować.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
No to wygląda na to, że to stała promocja. Nadal jest, a mają się pojawić od jutra jeszcze puszki 5 litrowe z kranikiem, ale wtedy 0,5 litra wychodzi po 2,7 zł.Comment
-
Może być też tak jak z piwami Czeskimi których nie przecenili wcale, a po prostu zniknęły któregoś dnia z Lidla. Przynajmniej z tych w których kupuję.Last edited by lasica_lwd; 2014-09-17, 14:13.Comment
-
Tylko, że piwa czeskie od razu były w bardzo dobrej cenie i u nas np zniknęły po 2-3 dniach, do czego mocno się przyczyniłem Strzelam, że jesteś z południowej Polski - bliskość Czech, gdzie podobne lub lepsze piwa można nabyć za ~2zł, mogły spowodować brak zainteresowania ofertą Lidla. Nagle zniknęły, bo pewnie pojechały na północ, gdzie szybko znalazły nabywców.Comment
-
Te niemieckie piwa (szczególnie te droższe) na pewno będą im zalegać, co poskutkuje obniżeniem cen. Cierpliwie czekać i... i nie kupować od razu Im większa hałda na palecie (via siki z Brazylii, Włoch, Hiszpanii itp.), tym większa panika i szybsza wyprzedaż
Poza tym, moim skromnym zdaniem, porównywanie porządnych niemieckich piw do, jak sam zauważyłeś, sików, jest chyba nadużyciem.Last edited by krokodyl1; 2014-09-17, 14:37.Comment
-
Te niemieckie piwa z niższą ceną zejdą im na spokojnie, te po 6,99 mogą poleżakować i doczekać się obniżki ceny.Browar domowy (kooperacyjny) BrewITComment
-
Tylko, że piwa czeskie od razu były w bardzo dobrej cenie i u nas np zniknęły po 2-3 dniach, do czego mocno się przyczyniłem Strzelam, że jesteś z południowej Polski - bliskość Czech, gdzie podobne lub lepsze piwa można nabyć za ~2zł, mogły spowodować brak zainteresowania ofertą Lidla. Nagle zniknęły, bo pewnie pojechały na północ, gdzie szybko znalazły nabywców.
Wszystko jest kwestią skali. Tych drogich może nie być dużo, i mogą się szybko sprzedać.Comment
Comment