Ciekawe jest to, że te piwa jeszcze rok temu kosztowały drugie tyle. Jaka musi być na nich marża, że da się tak obniżać?!
Promocje cenowe - wątek archiwalny
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Dokładnie.
Te piwa są od dawna w ofercie Almy. Do niedawna wszystkie były po 8-10zł.
Obniżyli do 6-8, zdaje się po akcji z piwami wyspiarskimi w Lidlu, po której co bardziej rozgarnięci ludzie zapewne stwierdzili, że ktoś ich tutaj robi w konia.
I tak jednak jest to zapewne około 100% marży.Comment
-
No tak, ale jak byłem ładnych parę lat temu na wyspach to kilka z tych piw w hipermarkecie było po 1,5-2funty
A funt stał wtedy po 6złComment
-
Jak ktoś ma pod nosem dobrze wyposażonego w piwa Carrefoura, to polecam skorzystać z akcji "szalej na zakupach". Do 27.10 należy 5 razy odwiedzić sklep (za pierwszym razem pobrać kartę u kasjera) i zrobić zakupy. Po dokonaniu tychże 5 sztuk zakupów otrzymujemy zwrot za te zakupy, które były wykonane za najmniejszą wartość. Robiąc więc zakupy za podobne kwoty, możemy uzyskać ok 20% zniżki. Przy takich kombinacjach Warmińskie Rewolucje lub Kormoran Ciemny wychodzą po 3zł/szt, Ciechany/Lwówki 2,50 zł, Ciechan Porter 5,50 itd A wiem, że w "Cerfach" można i trafić na jeszcze ciekawsze piwa.Comment
-
Od jutra w Kauflandzie Okocimie: Pszeniczne, Porter i Wyborne Świeże po 2,99 zł."Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"Comment
-
Jak ktoś ma pod nosem dobrze wyposażonego w piwa Carrefoura, to polecam skorzystać z akcji "szalej na zakupach". Do 27.10 należy 5 razy odwiedzić sklep (za pierwszym razem pobrać kartę u kasjera) i zrobić zakupy. Po dokonaniu tychże 5 sztuk zakupów otrzymujemy zwrot za te zakupy, które były wykonane za najmniejszą wartość. Robiąc więc zakupy za podobne kwoty, możemy uzyskać ok 20% zniżki. Przy takich kombinacjach Warmińskie Rewolucje lub Kormoran Ciemny wychodzą po 3zł/szt, Ciechany/Lwówki 2,50 zł, Ciechan Porter 5,50 itd A wiem, że w "Cerfach" można i trafić na jeszcze ciekawsze piwa.Comment
-
Dla jasności
-
Dla mnie bon = gotówka. Na wykorzystanie jego mamy o ile dobrze pamiętam cały listopad, wystarczy dać żonie na jednorazowe zakupy
Co za różnica czy wyda np. 20 zł w gotówce, czy 20 zł w bonie?
Akcja promocyjna godna uwagi, tym bardziej, że łączy się ze "zwykłymi" promocjami cenowymi.Comment
-
Dla mnie bon = gotówka. Na wykorzystanie jego mamy o ile dobrze pamiętam cały listopad, wystarczy dać żonie na jednorazowe zakupy
Co za różnica czy wyda np. 20 zł w gotówce, czy 20 zł w bonie?
Akcja promocyjna godna uwagi, tym bardziej, że łączy się ze "zwykłymi" promocjami cenowymi.Comment
-
Comment
-
No cała akcja należy do tych raczej bardziej czasochłonnych, dlatego napisałem "Jak ktoś ma pod nosem dobrze wyposażonego w piwa Carrefoura"
Jak najbardziej zalecane jest wykonanie przy okazji normalnych, codziennych zakupów, korzystając np z ofert z gazetki.Comment
-
Może się mylę, ale taką informację przekazano mi w sklepie w którym byłem.Comment
Comment