Przy ilości Lidlów w Polsce może im się to nawet bardziej opłacać - posłać do jednego marketu 500 butelek po 4zł, niż do dwudziestu sklepików specjalistycznych po 10 butelek, za 8zł.
Promocje cenowe - wątek archiwalny
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Pomyśl długofalowo jako dostawca takich piw do Polski.
Zaczniesz systematycznie co pół roku robić mega promocje tylko dla LIDLA to spokojnie, możesz już nie wysyłać a wręcz wycofywać te same piwa z innych sieci handlowych, które maja je po cenie 2x wyższej.
Przyzwyczaisz klienta to takich "promocji" to klient nie kupi w ogóle jakichkolwiek "zagramanicznych" w hiperblaszkach (nie licząc heńków, hrolszy i karslsów)
Ja przypuszczam, że z anglikami to był jednorazowy "deal"
Albo dla szybkiego jednokrotnego ubicia obrotów dla DOSTAWCY/IMPORTERA
Albo w ramach marketingu/reklamy: "Kup tanio w lidlu, a jeśli Ci posmakuje to poszukaj gdzieś indziej i kup od czasu do czasu przy świętach coś podobnego już w zwykłej cenie"
PS Oczywiście nie mam nic przeciwko, aby takie "angielsko-belgijskie akcje" były choć tylko raz na rok co rok :]Last edited by dlugas; 2015-03-16, 18:04.Comment
-
Te Belgi to wszystko z browarów stale współpracujących z Lidlem, w innych krajach ta oferta pojawia się regularnie (pisałem o tym kilka miesięcy temu przepowiadając tę promocję ). Podobnie było z Anglikami, cała oferta to były produkty 2-3 browarów. Mają stały deal na atrakcyjnych warunkach - ogromne zamówienie a w zamian preferencyjna cenaComment
-
Te Belgi to wszystko z browarów stale współpracujących z Lidlem, w innych krajach ta oferta pojawia się regularnie (pisałem o tym kilka miesięcy temu przepowiadając tę promocję ). Podobnie było z Anglikami, cała oferta to były produkty 2-3 browarów. Mają stały deal na atrakcyjnych warunkach - ogromne zamówienie a w zamian preferencyjna cenaComment
-
Jakoś nie sądzę żeby piwa z UK znowu się pokazały ... ale niech mnie zaskocząBrowar domowy (kooperacyjny) BrewITComment
-
W PiP w podwarszawskich Markach (kolo M1) wyprzedaż sulimarowego Wetlinera Mgły Sanu po 1,59 zl. Data przydatności do spoz to połowa kwietnia, ale mają tego strasznie dużo. Nie jest to jakis wybitny hefe-weizen ale w tej cenie glupio pogardzićComment
-
od 19 do 25 w Intermarche piwa Czeskie i Słowackie
Comment
-
Comment
-
Wszystkie są. Trzeba tylko połazić po całym Lidlu i posprawdzać palety.
W Warszawie przy Hynka dokładnie te trzy nie były wystawione na wierzchu z cenami jak reszta, tylko leżały w kartonach na palecie przy standardowej ofercie piwnej na środku alei.
Rzeczywiście mniej było tych kartonów niż reszty. Ja kupiłem całą ofertę po jednej sztuce.Comment
-
Comment
-
Na Wyszyńskiego to samo. Pytałem pracownika i mają dojechać później. Ponoć nawet i dzisiaj. Po południu przejdę się jeszcze raz i mam nadzieję, że będą.Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...Comment
Comment