W Piotrze i Pawle w Gdańsku (Nieborowska) nabyłem Konstancin ŻYTNI w butelce bezzwrotnej w cenie (jedyne!) 3.40 zł albo nawet parę groszy mniej. Termin ważności do października, choć mi wydało się minimalnie kwaskowe. Cena wyjątkowo niska, bo dotąd to piwo, ze 3 lata temu, kosztowało w przedziale 5-6 zł.
W gazetce Carrefour ważnej od jutra (10.07 do 15.07) jest zapowiadany "festiwal piwny". Z pijalnych rzeczy jest chyba tylko ukraiński Obołoń w 3 rodzajach po 3,49 zł. Poza tym same koncernówki i ormiańska Kilikia (4,99) oraz ciemny Paulaner (3,69).
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abelincoln
W gazetce Carrefour ważnej od jutra (10.07 do 15.07) jest zapowiadany "festiwal piwny". Z pijalnych rzeczy jest chyba tylko ukraiński Obołoń w 3 rodzajach po 3,49 zł. Poza tym same koncernówki i ormiańska Kilikia (4,99) oraz ciemny Paulaner (3,69).
Parę ciekawych propozycji do wyboru.. ciekawe tylko czy w każdym sklepie będzie można kupić wszystkie z wymienionych piw.. np Belga to ja w mojej PiPie nigdy nie widziałem.
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Trafiłam dziś właśnie na tę promocję. Na kontrze stoi: sugerowana cena 4,29 zł, w Biedzie cena 2,49 zł - może się cyferki pomieszały?
Butelka 0,4 l. Właśnie piję i myślę sobie, że zapasik pszenicy w tak dobrej cenie warto by zrobić.
Comment