No i porównałem. Według mnie nasz polski Carlsberg (pity ten z biedronki w puszce 568ml) jest smaczniejszy od tego holenderskiego Grolscha. Ten Grolsch jest całkiem bezsmakowy. Ale spróbować warto. Są różne gusta i może komuś Grolsch zasmakuje :-)
Promocje cenowe - wątek archiwalny
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
No 2 są. Paulaner i cała pilsowa reszta To mnie właśnie irytuje w tych lidlowych niemieckich tygodniach, że sprowadzają piwo na jedno kopyto. Do tej pory rok w rok katowali bitburgerem, veltinsem i konigiem, które różnią się bardzo nieznacznie, w sumie ta sama niskobudżetowa niemiecka pilsowa sieczka z płaską, metaliczną i tępawą goryczką. Szkoda, że nie ma szerszego przeglądu. Teraz widzę nieco więcej piw do wyboru, ale to też praktycznie wybór jak spośród różnych odcieni jednego koloru, do tego szarego koloru. Ale zawsze to jakaś odmiana. Krombachera dawno nie piłem, odświeżę sobie wspomnienia z podróży stopem po Rzeszy, gdy byłem w LO. Coś jak reminiscencja w wykonaniu Marcela Prousta, gdy wpierdzielał magdalenkiComment
-
A to ile tych styli się naliczyłeś?
Żeby było na temat
W Almie od 19.09 jest kilka piw, czy w cenach dobrych i promocyjnych to już kwestia dyskusyjna, ale jakiś wybór jest
Last edited by dlugas; 2013-09-19, 21:22.Comment
-
Apropo gazetki ALMY:
Amber Czarny Bez 2,99
Amber Złote Lwy 3,45
Amber Koźlak 4,49
Amber Pszeniczniak 3,99
Amber Żyew 3,59
Bernard Jasny 3,69
Zlaty Bazant Jasny 3,99
Magaryciu Orzechowe NF 5,69
Boiko Żytnie NF 10,99
Butatu j/c NF 5,69
Obolon Magnat 3,59
Obolon Pszeniczne 3,59
Franziskaner j/c/k 4,99
Lowenbrau 4,99
Jever 3,49
Schofferhofer 3,29
Spaten München 5,59
Stella Artois 3,69
Estrella Damm 7,99
San Miguel 7,99
Spitfire 7,49
Scottish Stout 7,49Last edited by Rogerson; 2013-09-20, 10:06.Comment
-
Pytanko, które tylko troszkę ociera się o temat
Czy obok promocyjnych piw, można już zastać na Almowych półkach Brackie Mastne?Comment
-
Comment
-
Jawne skur.....synstwo almy. Czesto zagladam do rzeszowskiej. Tam żywe z ambera od wielu miesiecy było po 3.49 PLN. Z reszta obsługa kompletnie dała dupy, bo sie im nie chciało wydrukować ety z niby poprzednią, przekreśloną ceną.(3,99, której to nigdy nie było)Comment
-
Tak jest wszędzie nie ma się co burzyć tylko uważać. Na pewno coś dla siebie wybiorę z almowej pormocji. Ambery chyba sobie odpuszczę, chociaż skłonności sado-maso podpowiadaja żebym kupił po butelce Czarnego Bzu partnerce i sobie. Może Margaryciu. Na sto procent Scottish Ale. Dzięki za info.Comment
-
Sorry, a masz może gdzieś link jakiś do tej promocji? Na stronie Lidla reklamują od 23.09 jakiś Tydzień Alpejski, w którym ani słowa o wspomnianych piwach. Byłem dziś w Lidlu pod Wawą i też w papierowej gazetce nic o tych niemieckich piwach od 23.09 nie wspominali. HmmmComment
-
no u mnie na ost. stronie stoją jakieś dwie laski w jesiennych strojach. może ta promocja ma ograniczony zasięg i nie jest w całej Polsce. odpalana na ich stronie gazetka jest taka sama jak ta w sklepieComment
Comment