Kalendarz imprez - zgłoszenia, pomysły i komentarze
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
W Czechach jest po 15 imprez piwnych na weekend. Co prawda nie są to zazwyczaj imprezy dla geeków i hipsterów, ale wyzwanie jest!Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2015-06-19, 13:37.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Z tego co mi się wydaje (a mogę się mylić, bo na żadnej w tych koordynatach czasoprzestrzennych nie byłem) czeskie piwne imprezy, w większości oparte są o średnie i małe browary warzące dość przyzwoite piwa w znośnych cenach, czyli zupełnie odmiennie od naszych realiów, gdzie ten segment tak się spremiumizował, że pojawienie się takowego średniaka na festiwalu/festynie skutkuje dość zawyżoną kraftową ceną nieadekwatną do jakości. Temat kraftów przemilczę...Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2015-06-19, 13:40.Comment
-
Bo to są imprezy dla zwykłych ludzi, po prostu...
A że z ponad 300 browarów może z 5 warzy wyłącznie w duchu craftu/kraftu (tylko ipy-sripy), to i ceny są normalne.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2015-06-19, 15:01.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Znalezione :
Festiwal SILESIA BEER FEST Pierwszy na Śląsku przegląd piw rzemieślniczych. 25-27 września 2015
https://www.facebook.com/silesiabeer/timelineComment
-
Comment
-
z wydzielenia
Jeździsz Prezes na te wszystkie europejskie festiwale piwne które anonsujesz w postach ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Jakby zebrała się ekipa to byłbym na większej ilości. W Rydze byłem sam, podobnie ostatnio w Mińsku. Czasem na giełdę uda mi się zebrać parę osób. Czasem wysyłają mi informacje sami organizatorzy, to zamieszczam z grzeczności. Akurat stouty i portery lubię i chętnie bym pojechał na ten festiwal ale dowiedziałem się zbyt późno i w tym roku nie dam rady.
Mogę Cię pocieszyć w przyszłym roku palcem nie kiwnę w tym dzialeComment
-
1. Premiuma mam do stycznia 2016, więc do tego czasu będę w stanie coś działać. Ogłoszenie o poszukiwaniu zmiennika wisi, więc można się zgłosić. Do ART-a oczywiście.
2. Dodaje imprezy, które z jakichś względów uważam za ważne i mam w planie je nawiedzić. Nie dodaje wszystkiego, bo nie widzę takiej potrzeby. I nie mam też na to ochoty. Organizatorzy mogą sami dodać swoją imprezę. Oczywiście na zasadach jakie ART ustalił.
3. Kalendarze festiwali (osobno) i giełd (osobno) oraz kategorii konkursów piw domowych (osobno) można znaleźć w necie na stronach blogerów, kolekcjonerów i forum piwowarskim. Podobnie jak twierdził Kopyr (w temacie newsów) wszystko jest w necie. Wystarczy tylko poszukać.
4. Nie wykluczam, że będę coś pisał, aczkolwiek niekoniecznie tutaj.
PS. Dzięki waclaw67.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2015-09-16, 20:27.Comment
-
A co ty e-prezes-ie szykujesz się do ewakuacji? Bez premiuma też pisać i ogarniać temat możesz. Chyba, że już nie chcesz - a to też rozumiem. Sam bym się podjął, ale 3 srok za ogon trzymać nie można, bo to grozi kompletnym zobojętnieniem, jeśli nie niechęcią.