O III edycji Szwejk Fest w Krakowie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19269

O III edycji Szwejk Fest w Krakowie

Mimo dość niepochlebnych opinii z poprzedniej edycji III odsłona ma swój termin. 7-10 sierpnia. Czyli wyciągnęli wnioski pogodowe
  • waclaw67
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.06
    • 488

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
    Mimo dość niepochlebnych opinii z poprzedniej edycji III odsłona ma swój termin. 7-10 sierpnia. Czyli wyciągnęli wnioski pogodowe
    Tak przez ciekawość.Czy znana jest już lokalizacja ?

Comment

• e-prezes
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19269

Mały Rynek.
      Last edited by e-prezes; 2014-05-15, 22:26.

Comment

• waclaw67
        • 2009.06
        • 488

Mały Rynek.
        Dzięki.
        Dobrze że tam wrócili. Przynajmniej będzie trochę ludzi, bo w zeszłym roku to kicha.

Comment

• waclaw67
          • 2009.06
          • 488

Szykowałem się od dawna na tą imprezę,lecz jak nigdy umknął mi termin.
          Ktoś może napisać jak było.Czy warto żałować.

Comment

• krokodyl1
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2013.11
            • 68

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika waclaw67 Wyświetlenie odpowiedzi
            Szykowałem się od dawna na tą imprezę,lecz jak nigdy umknął mi termin.
            Ktoś może napisać jak było.Czy warto żałować.
            To była absolutna tragedia. Kiermasz kocy, cepelii i innego badziewia, jedzenie z kotłów dla turystów, trochę serów i produktów regionalnych, czyli to co zwykle na imprezach z cyklu Leniwców/Spowalniaczy czasu.
            Jeśli chodzi o piwo, byli tradycyjnie Koreb i EDI, jakieś stoisko z Czechami, katowicki Spiż....i to tyle.
            Byłem rok temu i teraz, jak dla mnie rok temu nie było źle. Po tym co zobaczyłem miesiąc temu uważam że powinni zaprzestać używania nazwy Szwejkfest, bo to wstyd i mydlenie ludziom oczu. Ewidentnie mają to wszystko w nosie, ale tego typu festyny muszą im przynosić pieniądze, bo ludzi zawsze dość dużo.

Comment

• waclaw67
              • 2009.06
              • 488

No.Myślałem że nikt nie był.
              Pierwszy festiwał był rzeczywiście udany.Pełny namiot,kilkadziesiąt wystawców a i poza nim /namiotem/ też stoiska piwne.Koców specjalnie nie było widać.
              Drugi słabszy ,ale też była słaba lokalizacji.
              Wynika że wiele nie straciłem nie będąc na trzecim,ale jednak szkoda.
              Czyżby Kormoran też zrezygnował.
              Dzięki za informację.

Comment

• krokodyl1
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2013.11
                • 68

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika waclaw67 Wyświetlenie odpowiedzi
                Czyżby Kormoran też zrezygnował.
                Z panem z Kormorana rozmawiałem podczas ubiegłorocznej edycji, był bardzo niezadowolony, ujmując rzecz delikatnie. Narzekał no lokalizację, całkowity brak reklamy, i ogólną nijakość. Powiedział że przed te dni sprzedał piwa za około 8 tys złotych (nie pamiętam dokładnej kwoty, ale na pewno to była jedna cyfra z przodu), i że jazda przez prawie cały kraj dla takiego obrotu zupełnie mu się nie uśmiecha.

Comment

• e-prezes
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19269

Impreza miała fajny potencjał, ale go zmarnowano. Zapewne po zeszłorocznej wpadce wielu nie skorzystało ponownie. W tym roku byłem na Małym Rynku na imprezie winiarskiej w innym terminie i mimo stoisk ogólnych na wina z dawnego C.K. Imperium nie można było narzekać. No może na ceny A frekwencja taka sobie.
                  A wracając do piwa zwiększa się ilość festów i festynów w Polsce. W Krakowie też wzrósł potencjał kranów z nią frekwencja przy nich i jak dawniej nie ma potrzeby wychodzenia do ludzi poza lokal. Kwestia też za ile (w sensie kosztów).
                  Last edited by e-prezes; 2014-09-16, 18:02.

Comment

Przetwarzanie...
                  X