Zatem pewne jest tylko to, że giełdy w Żywcu nie będzie podobnie jak festiwalu. Reszta to spekulacje.
Giełda kolekcjonerów w Żywcu 2015- czy będzie ?
Collapse
X
-
Porażka po całości jak dla mnie a to że pewnie nie mogłbym być w tym roku i tak nie ma znaczenia. Jak to ktoś napisał - strzał w stopę firmy przynajmniej z perspektywy kolekcjonerów ale widać że to zbyt małe środowisko dla GŻ żeby się nim przejmowała.
Może to dobry moment i nie jest jeszcze za późno (3 miesiące) na zrobienie giełdy żywieckiej w takiej formie jaka była na początku i do której tęskni jakaś tam część kolekcjonerów tzn organizowanej bez komerchy GŻ/Wujnekena i przez kolekcjonerów. Nie byłem ale wiem że taka giełda/giełdy odbyły się w zamku żywieckim.
Może przy wsparciu browaru Krajcar.
Inna sprawa kto by się tym zajął
A Wujnekenowi ... dziękujemyPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziWiadomość z wczoraj - Birofilii w Żywcu nie będzie.
Odbędzie się tylko konkurs piw domowych w celu wyłonienia Grand Championa.
Jednak będzie on prawdopodobnie przeniesiony do Cieszyna - zapewne w czasie Święta Trzech Braci 19-21 czerwca.
Być może Birofilia zostaną po prostu przeniesione do Cieszyna, chociaż w tym roku to już chyba za mało czasu na zorganizowanie czegoś większego.
Comment
-
-
No tak, pijemy jakies tam krafty, rzemieślniki, restauracyjne i inne wynalazki, to i GŻ się obraziła. Jak Kuba Bogu tak Bóg Związkowi Radzieckiemu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziWiadomość z wczoraj - Birofilii w Żywcu nie będzie.
Odbędzie się tylko konkurs piw domowych w celu wyłonienia Grand Championa.
Jednak będzie on prawdopodobnie przeniesiony do Cieszyna - zapewne w czasie Święta Trzech Braci 19-21 czerwca.
Być może Birofilia zostaną po prostu przeniesione do Cieszyna, chociaż w tym roku to już chyba za mało czasu na zorganizowanie czegoś większego.Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Jeszcze raz o Żywcu:
Kopyr w Birofilia is Dead
oraz komentarz Katarzyny Antoniszewskiej, odpowiedzialnej w ŻGB za Festiwal.
Decyzja o zrezygnowaniu ze sponsorowania Festiwalu Birofilia wynika ze strategicznej decyzji, jaką ostatnio podjęła Grupa Żywiec dotyczącej wydzielenia Browaru Zamkowego Cieszyn jako niezależnej firmy, która będzie działać w segmencie piw rzemieślniczych. Browar Zamkowy Cieszyn zaproponował organizatorom Konkursu Piw Domowych, Polskiemu Stowarzyszeniu Piwowarów Domowych, które siedzibę ma w Browarze Zamkowym, przeniesienie czerwcowego konkursu do Cieszyna. Intencją Browaru Zamkowego Cieszyn jest utrzymanie konkursu Grand Championa i dalsze warzenie zwycięskiego piwa w Cieszynie.
W związku z trwającymi ustaleniami dotyczącymi współpracy pomiędzy Browarem Zamkowym Cieszyn oraz Polskim Stowarzyszeniem Piwowarów Domowych, szczegoly podamy wkrotce.
Jednoczesnie jako Grupa Zywiec bardzo cenimy sobie nasze dlugoletnie relacje ze srodowiskiem piwowarow domowych, ktore zamierzamy kontynuować. Wierzymy, ze nasze wieloletnie wsparcie tego srodowiska mialo znaczny wplyw na rozwoj kultury piwnej w Polsce, dzieki czemu konsumenci piwa maja dzisiaj wybor jak nigdy wczesniej.
Pozdrawiam,
Katarzyna Antoniszewska
Kierownik ds. Komunikacji Zewnętrznej w Grupie ŻywiecLast edited by e-prezes; 2015-03-17, 15:04.
Comment
-
-
Oficjalne stanowisko GŻ:
Poniżej prezentujemy stanowisko Grupy Żywiec dotyczące m.in. Festiwalu Birofilia:
Decyzja o zrezygnowaniu ze sponsorowania Festiwalu Birofilia wynika ze strategicznej decyzji, jaką ostatnio podjęła Grupa Żywiec, dotyczącej wydzielenia Browaru Zamkowego Cieszyn jako niezależnej firmy, która będzie działać w segmencie piw rzemieślniczych. Browar Zamkowy Cieszyn zaproponował organizatorom Konkursu Piw Domowych, Polskiemu Stowarzyszeniu Piwowarów Domowych, które siedzibę ma w Browarze Zamkowym, przeniesienie czerwcowego konkursu do Cieszyna. Intencją Browaru Zamkowego Cieszyn jest utrzymanie konkursu Grand Championa i dalsze warzenie zwycięskiego piwa w Cieszynie.
W związku z trwającymi ustaleniami dotyczącymi współpracy pomiędzy Browarem Zamkowym Cieszyn oraz Polskim Stowarzyszeniem Piwowarów Domowych, szczegóły podamy wkrótce.
Jednocześnie, jako Grupa Żywiec, bardzo cenimy sobie nasze długoletnie relacje ze środowiskiem piwowarów domowych, które zamierzamy kontynuować. Wierzymy, że nasze wieloletnie wsparcie tego środowiska miało znaczny wpływ na rozwój kultury piwnej w Polsce, dzięki czemu konsumenci piwa mają dzisiaj wybór, jak nigdy wcześniej.Last edited by pizmak666; 2015-03-17, 18:07.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
No i była też Aleja Piw Świata... Można było trafić w jednym miejscu naprawdę ciekawe piwa. Spróbować, kupić, podyskutować...Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Miasto nie ma mocy sprawczych, by wymóc na firmie czy to małej czy dużej, by zmieniła swoje zdanie. I mam nadzieję, że na to nie liczysz.
Informacja dociera do kolekcjonerów także zagranicznych. Dziś rano sprawdzałem na stronie rosyjskich kolekcjonerów i już była wykreślona.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziInformacja dociera do kolekcjonerów także zagranicznych. Dziś rano sprawdzałem na stronie rosyjskich kolekcjonerów i już była wykreślona.
Co do Rosjan, to 2 lata temu Wlad Szamow i inni rosyjscy kolekcjonerzy powiedzieli, że już więcej do Żywca nie przyjadą. Gdy pojawili się w piątek po południu, wszystkie stoły były już zajęte i chodzili gdzie tu się rozłożyć z fantami, a miejsca już nie było.
Comment
-
-
Tylko niech Wam do głowy czasem nie przyjdzie przemianować giełdy w Tychach na jakiś tam festiwal, bo tego ci u nas dostatek
Comment
-
Comment