Trochę upraszczacie z tą ceną przy niższym Blg - faktycznie sesyjna IPA 11 plato
jest tańsza w produkcji od IPY 15 palto, natomiast może być droższa od
piwa o ekstrakcie 16 plato - wszystko rozbija się o chmielenie. Browary za słód nie płacą, jak domowi 4 zł - jest dużo tańszy - także i oszczędność na tych kilku workach dużo mniejsza.
Jeśli chmielimy tzw. nowofalowymi odmianami - to koszt chmielu w ogólnym koszcie surowców przekracza nieraz 50%, gdy przy tradycyjnych chmielach polskich, czeskich czy brytyjskich - to około 20-25%.
Także bez problemu można uwarzyć stouta 16 plato na polskich chmielach - i koszt jego produkcji będzie niższy niz sesyjnej IPY 11 plato.
Napiętnować można w tym miejscy warzenie IPY na Magnumie - gdzie potem dla kosmetyki i napisu na etykiecie wrzuca sie "hamerykańce", a kasuje za to jak za porządnie chmieloną IPE.
jest tańsza w produkcji od IPY 15 palto, natomiast może być droższa od
piwa o ekstrakcie 16 plato - wszystko rozbija się o chmielenie. Browary za słód nie płacą, jak domowi 4 zł - jest dużo tańszy - także i oszczędność na tych kilku workach dużo mniejsza.
Jeśli chmielimy tzw. nowofalowymi odmianami - to koszt chmielu w ogólnym koszcie surowców przekracza nieraz 50%, gdy przy tradycyjnych chmielach polskich, czeskich czy brytyjskich - to około 20-25%.
Także bez problemu można uwarzyć stouta 16 plato na polskich chmielach - i koszt jego produkcji będzie niższy niz sesyjnej IPY 11 plato.
Napiętnować można w tym miejscy warzenie IPY na Magnumie - gdzie potem dla kosmetyki i napisu na etykiecie wrzuca sie "hamerykańce", a kasuje za to jak za porządnie chmieloną IPE.
Comment