Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Wyświetlenie odpowiedzi
Przemyślenia o festiwalach AD 2015
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzinie ma szans wyjścia poza lokalność.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Jestem za! Drugi biegun to właśnie to co pisze Promil. Polski kraft w ogólnoeuropejskim nurcie rzemieślniczym stoi dość wysoko. Pierwsze jaskółki już były. Nawet Ninkasi pojawił się w Barcelonie. Po rozmowie z właścicielem sklepu Csak a jó sör! w Budapeszcie w zeszłym roku, mam wrażenie, że tam też są gotowi przyjąć nasz kraft.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziMówisz to jako konsument czy jako producent?
Nie jestem producentemMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi(...) Polski kraft w ogólnoeuropejskim nurcie rzemieślniczym stoi dość wysoko. Pierwsze jaskółki już były. Nawet Ninkasi pojawił się w Barcelonie.(...)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Od tego jest źródło informacji na beeradvocate lub ratebeer. Jakimś wyznacznikiem byłby też profil FB czy własna strona. To dałoby mi jakieś podstawy do oceny zgłoszenia. Z tego co pamiętam Ninkasi przed tym barcelońskim festiwalem uczestniczył w międzynarodowej akcji GlobAle co zapewne podniosło jego wiarygodność.
Polskie browary kraftowe, zwłaszcza takie już roczne i starsze są znane i ich udział na festiwalach w Tallinie, Rydze, na Litwie czy węgierskim Fozdefeszt byłaby na pewno mile widziana jeśli nie pożądana.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziZa złotych 6, warto dodać.
Odnośnie targów. Zawsze warto porównać wszelkie podrygi piwne z targami win, gdzie wino, które przecież też kosztuje jest lane za darmo albo płaci się jakieś grosze za kieliszek-pełny, w okolicach 150ml, a do tego same wina na butelki można zakupić w cenach bardzo korzystnych (50% ceny nominalnej w sklepie internetowym), a na pewno korzystniejszych niż normalnie-taki wniosek powinien kraft wyciągnąć, dopóki nie będzie sprzedawał piw na targach TANIEJ niż w normalnym obrocie, to nie będą ludzie go kupować.
Comment
-
-
Zawsze mnie zastanawiał fenom tego typu imprez w dużych miastach (WWA,KRK,WRC).Patrząc z punktu widzenia KRK i wersji full (200PLN). Idziesz na rynek. W promieniu dwóch kilometrów masz dostępnych jak na mój gust około 200 craftów z kija. Średnia cena to około 12/0,5l. Wypijasz 10 (albo jakieś 100 próbek, wg gustu) browarów. Jesz jakiegoś burgera lub coś w ten deseń za 20PLN. Złotówie na powrót dajesz 25PLN.Budżet aż nadto.Kolejka do szkła/kibla/żarcia nie ma 3 km.Termin wybierasz sam. Z mojego punktu chodzenie na tego typu imprezy nie ma żadnego sensu. A że nie wypiję 3 piw robionych specjalnie na jakiś festiwal??? No proszę Was...
U nas festiwale to nie imprezy promujące tylko golące z kasy jeśli nawiązujemy do wina.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
Comment