I Białołęcki Festiwal Piwa - Beerdziki 2019

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Warzywo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2016.08
    • 955

I Białołęcki Festiwal Piwa - Beerdziki 2019

W Chacie Trapera niedaleko Wisły, na dalekim Tarchominie, w pięknych okolicznościach przyrody odbył się lokalny festiwal piwa.
    Zastanawiałem się czy ludziom zechce się przyjechać na ten festiwal. Obawy okazały się płonne - ludzi było mnóstwo.
    Uwielbiam takie festiwale - browarów było akurat tyle, że można spokojnie spróbować z każdego, jedzenia akurat na tyle żeby był wybór ale nie na tyle żeby czuć dyskomfort, że nie udało się spróbować wszystkiego. Były langosze, były burgery, było latynoameryńskie, były też klasyki z grilla.
    Browary to Bastion, Funky Fluid, Palatum, Karuzela, The Monks Garage (? chyba tak się nazywał), The Craft Kingdom (jakaś nowość kontraktowa) plus stoisko rockowej knajpki.
    Były fajne koszulki festiwalowe i bardzo fajne smyczki plus podkładki oraz nalepki.
    Wysłuchaliśmy tez kilku prelekcji. Całkiem ciekawie mówił Browerowy o smakach i gustach.
    Dużo rowerzystów, dużo rodzin, piękna pogoda złożyły się na bardzo udane chwile. Z browarów najbardziej smakowały mi piwa z Palatum i Karuzeli. Festiwalowym piwem był Tadzik z Palatum - świetne piwo na gorące dni.
    Bardzo udany festiwal, bez beergeekowego zadęcia, bez nie wiadomo po co dziwnych piw, taki festiwal dla normalnego człowieka
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedzi
    Browary to Bastion, Funky Fluid, Palatum, Karuzela, The Monks Garage (? chyba tak się nazywał), The Craft Kingdom (jakaś nowość kontraktowa) plus stoisko rockowej knajpki.
    Jeszcze była Piekarnia Piwa i Maryensztadt.
    Byłem w piątek i w niedzielę.
    Jak dla mnie fajna, klimatyczna imprezka.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9081

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedzi
      Bardzo udany festiwal, bez beergeekowego zadęcia, bez nie wiadomo po co dziwnych piw, taki festiwal dla normalnego człowieka
      Tym bardziej, że były pszeniczne a i lagery też.
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

Przetwarzanie...
      X