Godziny otwarcia giełd

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Żywiec
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.12
    • 1571

Z każdej nauki należy wyciągać wnioski i to staram sie robić.
    Wydaje mi się jednak, że trudno będzie zmienić tradycję wczesnego
    rozpoczynania giełd kolekcjonerskich. Należy pamiętać, że większość kolekcjonerów przyjeżdża wyłącznie na 1 dzień i korzysta ze środków komunikacji publicznej. Połączenia są z kolei tak ułożone, że wygodnie jest przyjechać nad ranem i tego samego dnia wrócić do domu.

Comment

• Cyrkonia
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 1936

Odp: Odp: Odp: Odp: Organizatorzy !!!

ppns napisał(a)
      Koniec wykładu :" Z socjologią na Ty".

Błąd
      Raczej koniec wykładu "Z metodą reprezentacyjną (dział statystyki) na TY"
      www.stat-gra.pl

Comment

• ppns
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.10
        • 1737

Poddaję się !
        Ja miałem tylko 5 semestrów matematyki , z czego jeden o rachunku pradwopodobieństwa (z elementami statystyki). Była chyba kiedyś audycja satyryczna o tytule " Z socjologią na Ty" i mi się to nasunęło.

Tylko jak nasze przemyslenia i dywagacje skomentuje Krzysiu
        piwoppns@wp.pl

Comment

• pieczarek
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.06
          • 5011

Nie skomentuje w ogóle. Po prostu w przyszłym roku otworzy giełdę o 6 rano. Z tym, że ludzi będzie wpuszczał dużo wcześniej.

Comment

• Cyrkonia
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.10
            • 1936

ppns napisał(a)
            Tylko jak nasze przemyslenia i dywagacje skomentuje Krzysiu
            A co? Boisz się?

W razie czego odpowiedź jest następujące:
            Temat traktuje o godzinach rozpoczynania się giełd.
            Jednym one pasują, innym nie.
            Aby się dowiedzieć co kto myśli, których osób jest więcej, i czy powinno zostać tak jak jest, czy też zmienić, należy zasięgnąć opinii zainteresowanych. Czyli przeprowadzić badanie sondażowe.
            A więc wolne wypowiedzi poszczególnych forumowiczów, jak i wtrącanie tekstów o sposobach badania, jest jak najbardziej na miejscu.
            Wtrącanie o socjologii również - przecież poznawanie opinii ludzi wiąże się z socjologią jak najbardziej.
            itd..... itp........

chyba coś mi padło na mózg
            www.stat-gra.pl

Comment

• BROWARIEC
              Porucznik Browarny Tester
              • 2002.10
              • 429

Krzysiu napisał(a)
              Proponuję, żeby ktoś z forum zorganizował giełdę rozpoczynającą się od godziny 9.00. Zobaczymy, ile osób się zjawi. Spróbujcie, proszę, a potem dyskutujcie.

Pieczarku drogi, nie musisz mnie brać w obronę. Ponoszę pełną odpowiedzialność za swoje słowa, i też każdy ma prawo się oburzać. Ale wkurza mnie fakt, że ktoś podnosi rękę na uświęconą tradycję tylko dlatego, że nie chce mu się rano podnieść tyłka.

Podtrzymuję swoje zdanie - na razie forumowicze są w mniejszości, więc giełdy i tak będą się zaczynały skoro świt. A jak komuś to nie pasuje, może po prostu nie przyjechać.

I jeszcze aspekt finansowy, bo o tym zapomniałem - w moim przypadku po przyjacielsku wyliczono mi koszt wynajęcia sali od 6.00 do 13.00. Mogłem zrobić giełdę od 9.00 do 18.00, ale zapłaciłbymbym znacznie więcej.
              I chciałoby się powiedzieć: "A ja rosnę i rosnę. Jestem taki duży, że już nic na dole nie widzę. I tak zrobię jak będę chciał."
              Tylko giełdy organizuje się dla LUDZI! A nie dla samego siebie
              Choć po takim "zaproszeniu" może się okazać, że TWOJA GIEŁDA będzie dla wielu zbyt odległa...
              Mimo wszystko -
              Żadna płaca nie hańbi...
              ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Andi
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.07
                • 1915

Niech sie zaczynaja kiedy chca -Ja sie zjawie ok godz.9.i na czas zdaze wypic po Piwku z kazdym znajomym i nowo poznanym Forumowiczem.
                W koncu Gielda dla mnie to tylko odswiezenie i zawarcie nowych znajomosci.Te wszystkie inne drobiazgi z Birofilami mozna juz inaczej zalatwic.
                Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Andi napisał(a)
                  Niech sie zaczynaja kiedy chca -Ja sie zjawie ok godz.9.i na czas zdaze wypic po Piwku z kazdym znajomym i nowo poznanym Forumowiczem.
                  W koncu Gielda dla mnie to tylko odswiezenie i zawarcie nowych znajomosci.Te wszystkie inne drobiazgi z Birofilami mozna juz inaczej zalatwic.

No, to się nazywa zdrowe podejście
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

Nie rozumiemy się. Ja nikomu niczego nie narzucam. Stwierdzam po prostu pewne fakty, a z faktami trudno dyskutować. Nadal będę otwierał giełdę bladym świtem, chyba że kolekcjonerzy przestaną przyjeżdżać o drugiej w nocy. A zapraszam wszystkich - tych co przyjadą koło południa też.

Jest już pierwszy krok w stronę zgłoszonych postulatów - Tychy zaczynają się od ósmej, chociaż przypuszczam, że nie jest to wynik wyartykułowanych wyżej opinii, a godzin pracy obsługi lodowiska.

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Odnoszę wrażenie, że temat zakręcił się w okół własnego ogona.
                      Giełdy będą otwierane wcześnie, bo kolekcjonerzy przyjeżdżają wcześnie, a kolekcjonerzy przyjeżdżaja wcześnie, bo giełdy się wcześnie zaczynają lub odwrotnie
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• becik
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🍼🍼
                        • 2002.07
                        • 14999

Marusia napisał(a)
                        Giełdy będą otwierane wcześnie, bo kolekcjonerzy przyjeżdżają wcześnie, a kolekcjonerzy przyjeżdżaja wcześnie, bo giełdy się wcześnie zaczynają lub odwrotnie
                        Paragraf 22
                        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• kangurpl
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.03
                          • 2660

Przypomina mi to debaty polityczne w TV. Każdy wie swoje, a przeciwników najlepiej zadeptać.
                          Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                          "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• marcopolok
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.10
                            • 2334

Aby zakończyć dysputy o niczym informuję, że forumowicze goszczący w Żywcu a korzystający z Motelu "Łyska" będą mieli do wyboru 2 opcje

1. Transport zbiorowy na giełdę o godzinie 5:30
                            2. 2,5 godziny z buta przez góry

------------------------------------------------------------------
                            Ci którzy zamierzają wycofać swoją rezerwację proszeni są o kontakt na PW
                            bez brody...

Comment

• BROWARIEC
                              • 2002.10
                              • 429

Marusia napisał(a)
                              Święta prawda! Poza tym - ile osób w dyskusji tyle zdań. Zabaczymy jakie będą reakcje giełdowiczów po giełdzie w Tychach. Może jakąś ankietkę przy wejściu na lodowisko? Np. w formie listy obecności? Co Wy na to? Ańćka, Marek?

Żadna płaca nie hańbi...

Comment

• BROWARIEC
                                • 2002.10
                                • 429

Hej!!! Nie widzę żadnych komentarzy po Giełdzie w Tychach ani po Żywcu w tym temacie. Po tak burzliwej dyskusji na początku temat jakby upadł. Może jednak macie coś do powiedzenia czy lepiej rozpoczynać jak w Tychach (godz.8) czy tak jak w Żywcu (godz. 6)?
                                Żadna płaca nie hańbi...

Comment

Przetwarzanie...
                                X