Odnośnie giełdy w Żywcu to informuję że na placu do godziny 5:55 trwało przygotowywanie tego co niezbędne a czego wcześniej sie nie dało porozkładać. o 5:52 zagrała muzyka a o 6:00 dane mi było zaobserwować kosmiczna scenerię.
Mi ta godzina specjalnie nie przeszkadza. Żeby dojechać do Radomia z Warszawy porzeba ok 2-2,5 godziny więc wolę wyjechać po godzinie 2 niż 3 bo i tak się nie wyśpię Co innego gdyby giełda miała się zacząć o 8 (co bym wolał) ale to chyba nie wchodzi w grę.
W zeszłym roku giełda miała się rozpocząć o godzinie 6, jak dojechaliśmy ok 5:30 to na sali było już trochę ludzi i można powiedzieć że giełda się rozpoczynała.
zythum napisał(a)w innym wątku Godzina 5.00 to już zaczynamy bawić się w absurdy. Proponuję 01.00. Mimo, że mam blisko nie zamierzam wstawać o 2.00 nad ranem aby dojechać.
Zythum ty musisz wstać o 2 w nocy bo masz blisko ale osoby jadące przez pół Polski i tak wyruszają późnym wieczorem więc dla nich to nie jest większa różnica.
Ja jestem takiego zdania, że kilka razy w roku mogę wstać wczesnym świtem aby odwiedzić giełdę, jakakolwiek bedzie godzina rozpoczęcia to będe się starał być na czas.
Prawda jest taka, że na godziny otwarcia giełd najwięcej narzekają Ci, którzy przyjeżdżaja tam w celach towarzyskich lub głównie po piwo. Kolekcjonerzy z duuużym zacięciem chcą przeważnie by sala była otwarta jak najwcześniej. A gdy sa warunki i miejsce wiele osób "walczy" już dużo wcześniej niz jakaś tam 6 czy nawet 5. Wystarczy czasem zobaczyć co sie dzieje gdy przed giełda jest zorganizowany nocleg. Wymiany i inne handle odbywają sie często prawie całą nocke. Przykład z zagranicy giełda w Hamm tam wiadomo, że nie otworzą sali przed bodajże 9 ale tak spora ilość osób (więcen niż na nie jednej małej polskiej giełdzie) przybywa w nocy i nawet przed bladym świtem otwiera swoje stoiska przy samochodach.
Jak komus bardzo zależy to wczesne godziny nie przeszkadzają. A inni ?Niech sobie przyjdą później, nie mając pretensji, że ktoś wszedł wcześniej na sale.
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty" Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Jestem za 8-9.
Godzina 6 jest godziną wręcz nieludzką. Nawet do roboty się tak wcześnie nie chodzi!
zi
Chodzi się, chodzi. Niestety. Przez 4 lata tak się męczyłam. Już o 6 zaczynaliśmy robotę. Bleee...A wracająć do giełdy, to cieszę się, że mam tak blisko. I będę na 99%.
Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...
Właściwie trzeba zacząć od tego, że nie wiadomo, do jakiej kategorii ten browar zakwalifikować.
Brews Brothers powstał w 2018 roku. Zlokalizowany jest w jednorodzinnym domu we wschodniej dzielnicy Bukaresztu niedaleko stadionu narodowego.
Z głównego dworca kolejowego jest stąd...
Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
Comment