Z ust miarodajnych usłyszałem ( w przelocie na stacji benzynowej ), że jest przyzwolenie nowych włodarzy Browarów Królewskich na organizację giełdy w dniu 30 sierpnia !
Czes napisał(a) Z ust miarodajnych usłyszałem ( w przelocie na stacji benzynowej ), że jest przyzwolenie nowych włodarzy Browarów Królewskich na organizację giełdy w dniu 30 sierpnia !
Termin bez sensu ze względu na zakończenie wakacji i powroty.
Najlepszy byłby 23 sierpnia.
Witam wszystkich!
Proszę o cierpliwość. Jak tylko będzie odpowiednie "błogosławieństwo" i nim na tym "błogosławieństwie" wyschnie atrament z pióra...... zamieszczę odpowiednią informację na temat giełdy.
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
W oczekiwaniu na decydujące i święte potwierdzenie terminu (lub jego odwołanie) przez Krzysztofa proponuję przypomnieć (w tym i mi) kalendarium warszawskich giełd ktore nie miały zbytnio szczęścia. A to były odwoływane (2001 rok) a to przynajmniej przesuwał się minimalnie ich termin (o tydzień czy dwa bo chyba też były takie przypadki). Chodzi mi tu wyłącznie o giełdy letnie w browarze. Jako pierwszą giełdę warszawską spora grupa Kolekcjonerów uznaje jedyną giełdę w ŚP browarze Fronia w Dębowej Górze k. Skierniewic (niestety nie zaliczyłem jej a był to chyba rok hmmmmm....1992 ,1993 ??).Dopiero rok później odbyła się giełda zlokalizowana na Grzybowskiej (w budynku administracyjnym na sali).Wynikało by iż w tym roku będzie to X jubileuszowa giełda. Niestety jak widać w powyższych postach jest już spory problem z przypomnieniem sobie wcześniejszych giełd mimo iż Forumowicze nie są zaawansowani wiekowo . I prośba litości : nie pokazujcie już tej fotki z Zygmuntem bo szlak mnie trafia że nie zrobiłem sobie zdjęcia mimo że pamiętam iż kręciłem się tam co chwila. Druga taka okazja już się przecież nie zdaży .
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Krzysiek zapomniał dodać drugą bardzo istotną informację , którą podał mi w mailu :
GIEŁDA ODBĘDZIE SIĘ W GODZ. 9.00 - 13.00
Fajnie że będzie to chyba pierwsza giełda która rozpocznie się o godzinie za którą opowiedziała się większość głosujących w ankiecie browar.biz. , choć wiadomo że i tak sporo Kolekcjonerów z przyzwyczajenia przyjedzie wcześniej. Również termin jest zgodny z wcześniejszymi w-skimi giełdami.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
No to kicha bo napisałem to co odebrałem godzinę temu mailem od Krzycha (mail ten dostały też inne osoby). Post z podanego linku wygląda "bardziej oficjalniej" gdyż podpisała się pod nim nawet sama Pani Rzecznik Browaru więc pewnie rozpoczęcie jednak o 6.00 (tu słyszę już okrzyk radości fanów porannej zrywki) . Cofam więc to co napisałem wcześniej i sorry za ewentualne "dezinfo".
Ostatnia zmiana dokonana przez Cooper; 2003-07-17, 21:45.
Ja dojadę na 6 spod niemieckiej granicy a Ty nie dojedziesz z Jelonek? Przestań żartować - jestem przekonany, że spotkamy się przed wejściem na giełdę jeszcze przed oficjalnym otwarciem.
Kogo w tym roku będziemy słuchali na giełdzie???
Było info w MTV że kapela która grała w tamtym roku jest w trasie koncertowej po Australii.
Może by tak "Kapela z Chmielnej", pewnie chłopaki nie krzykną drogo , a zawsze fajnie posłuchać kapeli warszawskiej.
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
pieczarek napisał(a) Ja dojadę na 6 spod niemieckiej granicy a Ty nie dojedziesz z Jelonek? Przestań żartować - jestem przekonany, że spotkamy się przed wejściem na giełdę jeszcze przed oficjalnym otwarciem.
Pewnie tak
darek99 napisał(a) Kogo w tym roku będziemy słuchali na giełdzie???
Mam nie potwierdzone info iż wystąpi Irenka Santor w hip-hopowym coveru punkowej Wańki Wstańki "Warszawski Full".Przy okazji zaprezentuje swój nowy drapieżny image scenowy po operacji plastycznej w Busku Zdroju. Na scratch'u DJ 600 V oraz gościnnie ekipa Molesty z Yelonek .Joł
Cooper napisał(a) gościnnie ekipa Molesty z Yelonek .Joł
Oj Wojtek ile razy mamy Ci powtarzać,że z Yelonek jest Fenomen anie Molesta.
Musisz chyba w tym roku również pojechać na warsztaty hiphopowe na Ukraine ;-)
Niestety w 2020 roku VIII Gdańska Giełda Birofili nie odbędzie się z przyczyn technicznych dotyczących remontu i zmiany części gastronomicznej Browaru Piwna .
Z 10 lat temu założyłem hasło na wikipedii: Giełda birofiliów. Obecnie toczy się dyskusja na jego usunięciem (https://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipe...irofili%C3%B3w). Rzeczywiście należałoby to hasło uźródłowić i uencyklopedycznić. Stąd moja...
Comment