Ja wiem bo kiedyś tam bywałem. Niestety dla ciebie Mafar królują tam podstawki oraz etykiety a szkło pojawia się tylko czasami i to w małej ilości. Nie byłem tam od ponad roku więc troszkę mogło się zmienić choć wątpię ale więcej na ten temat powinien wiedzieć Beny.
Byłem tam dzisiaj.Nic się nie zmieniło.Przeważają podstawki,chociaż też nie ma nic ciekawego.Dwa stoiska z kapslami,kilka otwieraczy,szkło i etykiety w ilościach symbolicznych.
Być może zła pogoda odstraszyła sprzedających.
IX1 napisał(a) Byłem tam dzisiaj.Nic się nie zmieniło.Przeważają podstawki,chociaż też nie ma nic ciekawego.Dwa stoiska z kapslami,kilka otwieraczy,szkło i etykiety w ilościach symbolicznych.
Być może zła pogoda odstraszyła sprzedających.
Etykiety zawsze były dostępne u jednego faceta który handluje przede wszystkim kartami telefonicznymi. Nieraz pojawiało się pewne małżeństwo które handluje różnymi rzeczami wśród których były podkładki oraz etykiety. Podstawek nigdy nie było dużo i to w dodatku o wiele mniej niż etykiet.
jak dobrze się przejść i pozaglądać na różne "stoiska" to szkła jest sporo
a najbiższy targ będze 8.05.2004 równocześnie z targiem w Bytomiu (więc może być mniej ludzi)
pozdr
zbieram głównie podstawki polskie, z oceanii, afryki, azji, ameryki południowej, i rzadsza europa, reszta tez mile widziana. a oprócz tego pamiątki z Gliwic-Gleiwitz
8 maj to sobota. A giełdy w Gliwicach odbywają się podobno w niedziele.To jak to w końcu jest?
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
2 już giełda nad małym morzem w Pucku.
W tym roku zmieniamy lokalizacje i giełda się odbędzie na terenie Browaru Spółdzielczego w Pucku na ul. Helskiej 4 (główna droga przelotowa przez Puck kierunku Reda - Władysławowo)
Giełda będzie pod namiotami - start godz 9 koniec nie...
Z 10 lat temu założyłem hasło na wikipedii: Giełda birofiliów. Obecnie toczy się dyskusja na jego usunięciem (https://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipe...irofili%C3%B3w). Rzeczywiście należałoby to hasło uźródłowić i uencyklopedycznić. Stąd moja...
Comment