Czy ktoś wie coś na temat giełdy staroci w Gliwicach na dużym targu?
Giełda staroci w Gliwicach?
Collapse
X
-
Byłem tam dzisiaj.Nic się nie zmieniło.Przeważają podstawki,chociaż też nie ma nic ciekawego.Dwa stoiska z kapslami,kilka otwieraczy,szkło i etykiety w ilościach symbolicznych.
Być może zła pogoda odstraszyła sprzedających.
Comment
-
-
Giełda odbywa się w drugą i ostatnią niedziele miesiąca od 8 do 14.
Comment
-
-
IX1 napisał(a)
Byłem tam dzisiaj.Nic się nie zmieniło.Przeważają podstawki,chociaż też nie ma nic ciekawego.Dwa stoiska z kapslami,kilka otwieraczy,szkło i etykiety w ilościach symbolicznych.
Być może zła pogoda odstraszyła sprzedających.
Etykiety zawsze były dostępne u jednego faceta który handluje przede wszystkim kartami telefonicznymi. Nieraz pojawiało się pewne małżeństwo które handluje różnymi rzeczami wśród których były podkładki oraz etykiety. Podstawek nigdy nie było dużo i to w dodatku o wiele mniej niż etykiet.
Comment
-
-
jak dobrze się przejść i pozaglądać na różne "stoiska" to szkła jest sporo
a najbiższy targ będze 8.05.2004 równocześnie z targiem w Bytomiu (więc może być mniej ludzi)
pozdrzbieram głównie podstawki polskie, z oceanii, afryki, azji, ameryki południowej, i rzadsza europa, reszta tez mile widziana. a oprócz tego pamiątki z Gliwic-Gleiwitz
Comment
-
-
8 maj to sobota. A giełdy w Gliwicach odbywają się podobno w niedziele.To jak to w końcu jest?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
kiszot napisał(a)
8 maj to sobota. A giełdy w Gliwicach odbywają się podobno w niedziele.To jak to w końcu jest?
Comment
-
Comment