Tak to nevim .Ale najprościej dowiedzieć się tego od pierwszego napotkanego policjanta w danym mieście-ja tak zrobiłem w pierwszym czeskim mieście w którym pracowałem .
Niecałe 10 kilometrów od miejsca naszego kwaterunku Opočna od miesiąca działa kolejny mały browarek. Oczywiście postanowiliśmy go odwiedzić. Browar położony jest we wsi Ledce i nazywa się Ovipistán.
Długi spacer dobrze nam zrobił i na miejsce dotarliśmy w sobotę około...
Nieopodal miasta Uherské Hradiště w małym miasteczku Kunovice właśnie rozpoczął warzenie piwa kolejny browar. Browar Rotor działa dosłownie od miesiąca i jest on częścią firmy EPS która to prężnie zajmuje się biotechnologią. Mało tego to wspierają progresywne źródła odnawialne,...
W kolekcji szkiełek z Browaru Zamkowego w Cieszynie, dedykowanych do konkretnego piwa, posiadam: Brackie Mastne, Porter na 170lecie, Bracki Koźlak, Brackie Pale Ale, Bracki Grand Champion, Bracki Rauch Bock, Brackie Imperial IPA, Dubbel Cieszyński, Fruit Wheat, Rye Wine. Część z tych szkiełek...
Horní Počernice to kolejna dzielnica Pragi w której niedawno otwarty został browar z restauracją. Można powiedzieć, że w dniu naszej wizyty 01.11 był to najnowszy z pośród otwartych w ostatnim czasie praskich browarów. Dojazd tam nie jest jakoś specjalnie skomplikowany i z centrum dotrzemy...
Comment