Efekty pogiełdowe - Człuchów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • beny
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.03
    • 984

becik napisał(a)

W sumie na sierpniowe spotkanie w Warszawie też można samemu wypuścić podstawki z okazji/stypy zamknięcia browaru.
    Czy to też będą katalogowe rarytasy?
    Będą katalogowe o ile Browar Warszawski (lub inny) wykona lub zatwierdzi podstawki czyli będzie brał udział w procesie ich tworzenia.

A czy będą to rarytasy to zależy od nakładu i sposobu ich dystrybuowania :-)
    Z piwnym pozdrowieniem
    Radosław Kwiecień

http://npn.mybrute.com/ - skop mi tyłek :P

Comment

• beny
      • 2001.03
      • 984

ergie napisał(a)
      A ja własnie jakieś dwa dni temu doszedłem do wniosku, że tzw podstawki okolivcznościowe to zwykły kit (no może z wyjątkiem tych wydawanych na browarowe rocznice). Robione sa tylko i wyłącznie żeby pogoniuć kolekcjonerom kota. Dlatego ja ich nie zbieram i koniec.
      A ilu tych kolekcjonerów jest w Polsce 100 ? 200 ? co to za ułamek promila w stosunku do ludzi pijących piwo w pubach ?

Czy myślisz, że browary polskie produkując te podstawki mają na uwadze kolekcjonerów - ja w to wątpie !
      Z piwnym pozdrowieniem
      Radosław Kwiecień

Comment

• beny
        • 2001.03
        • 984

ergie napisał(a)
        Beny, a jakie znaczenie ma tutaj wielkość mojej kolekcji?
        Bardzo istotne, im większa liczba podstawek tym większe prawdopodobieństwo, że oprócz tradycyjnej tektury trafisz również na podstawki o dziwiniejszym kształcie i materiałe z jakiego zostały wykonane (guma,plastik,drewno,gąbka,papier).

Osobiście wydaje mi się, że nie ilość zebranych przedmiotów stanowi o wartości kolekcji, a jej tematyczna jednorodność i staranność dobierania eksponatów.
        Jest to stwierdzenie z rodzaju co było pierwsze kura czy jajko, tutaj również
        ilu kolekcjonerów tyle odpowiedzi co jest lepsze czy duża kolekcja albo spójnia lub tematyczna a może wartościowa, etc...

Tym się właśnie różni kolekcjonowanie od zbieractwa. A katalogi mają w tym pomagać. Dlatego dobrze jest nazywać w nich rzeczy po imieniu
        Jeszcze nie słyszałem aby komuś katalog polskich podstawek piwnych nie pomógł w piwnym hobby !
        Natomiast jeśli chodzi o mój kolekcjonerski staż to zapewniam Cię, że nie jestem noworyszem w tym względzie. Dlatego pozwoliłem sobie na zabranie głosu w tej dyskusji. [/B][/QUOTE]
        Z piwnym pozdrowieniem
        Radosław Kwiecień

Comment

• ergie
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.05
          • 1041

Widzę Beny, że nadajemy na całkowicie różnych częstotliwościach, dlatego pozwolisz, że zamknę tą naszą dyskusję, która niczego nowego w temacie podstawkowych baboli nie wnosi
          Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
          ------------------------------------------------------------------
          Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

• zulu
            Porucznik Browarny Tester
            • 2004.04
            • 299

wszyscy zainteresowani podstawkami uczestnicy giełdy w Człuchowie będą mieli możliwość bezpłatnego otrzymania i uzupełnienia kompletu "wafli", który był rozdawany przy zapisie na listę uczestników o 4 brakujące wzory
            Cieszy mnie postawa organizatorów. Mam nadzieję, że ta informacja dotrze do wszystkich uczestników, którzy nie mają dostępu do sieci (może jakieś info w Grodzisku).
            Jak przepowiedział beny, na forum zapadła cisza - a szkoda, zwłaszcza że pojawił się ktoś z organizatorów z kim można pogadać o giełdzie.

Cumbaya - rozumiem, że macie ograniczone możliwości drukowania podstawek i wiem że nie można liczyć na super jakość, ale porównując je z podstawkami z poprzednich lat (przynajmniej z tymi, z którymi ja się zetknąłem) .widać wyraźnie różnice na niekorzyść. Czy nie lepiej skoncentrować się na jednym, dwóch waflach i lepiej je dopracować? Łatwiej też byłoby zdążyć z czasem. Po co tak stawiać na ilość, przecież już niemal połowa podstawek EB pochazi z Człuchowa!

Drugą sprawą jest katalogowanie tych podstawek. Może faktycznie dobrym pomysłem byłoby stworzenie dzału z podstawkami okolicznościowymi? Pozwoliłoby to umieścić postawki, które nie można zaliczyć do żadnego browaru np. giełdowe. Ludzie je zbierają, co więcej większość uważa je za rarytasy w swoich kolekcjach. Myśle, że zasługują na ślad w katalogu. I właśnie w tym miejscu można by umieścić m.in. impesje piwne - to rozwiałoby chyba wątpliwości niezadowolonych

Comment

• kangurpl
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.03
              • 2660

zulu napisał(a)
              ... na forum zapadła cisza - a szkoda, zwłaszcza że pojawił się ktoś z organizatorów z kim można pogadać o giełdzie.
              ...
              Czy ja wiem czy zapadła cisza?
              Ci którym leżało coś na wątrobie wypowiedzieli się,
              po co dalej bić pianę?
              Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
              "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• adam16
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.02
                • 9865

Poczytałem co tutaj napisano i przypomniało mi się takie powiedzenie: "Daj palec to będą chcieli całą rękę".
                Ludzie dostają coś za darmo i jeszcze im źle i mało
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• zubero
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2003.09
                  • 45

adam16 napisał(a)
                  Poczytałem co tutaj napisano i przypomniało mi się takie powiedzenie: "Daj palec to będą chcieli całą rękę".
                  Ludzie dostają coś za darmo i jeszcze im źle i mało
                  To nie jest do końca tak. Ja na tej giełdzie siedziałam do samego końca. Braliśmy ze znajomymi udział w konkursach i bawiliśmy się świetnie (chociaż było już niewiele osób). Rozmawialiśmy z Januszem (organizatorem) na różne tematy i piwne i nie piwne.
                  I oprócz tego że odwala kawał roboty organizując giełdę to i tak nie podoba mi się fakt "dystrybucj" podstawek na tej giełdzie, bo mimo że fajny z niego gość to trudno było cokolwiek z niego wyciągnąć (chodzi tu o informację ile w końcu było tych podstawek)
                  Owszem dostawaliśmy podstawki za darmo!!! (chociaż wejściówka kosztowała 5 złotych ale nie o to tu chodzi) i nie jest mi źle, bo stało się, jak się stało. Ale naprawdę oprócz dobrej zabawy nie ukrywam że liczyłam na te podstawki z giełdy. Pojechałam na nią i chciałam je dostać. I nie podobał mi się fakt dawania ich "wybiórczo". Może Janusz chciał i dobrze. Nie mnie to oceniać, bo jak znam życie to co by nie zrobił to zawsze ktoś by był niezadowolony.
                  I NADAL jestem zdaniam, że podstawki powinny być w katalogu w jakieś innej formie (np. podstawki okolicznościowe lub ciekawostki).

Comment

• beny
                    • 2001.03
                    • 984

zulu napisał(a)
                    Czy nie lepiej skoncentrować się na jednym, dwóch waflach i lepiej je dopracować? Łatwiej też byłoby zdążyć z czasem. Po co tak stawiać na ilość, przecież już niemal połowa podstawek EB pochazi z Człuchowa!
                    Człowieku przecież nie zabija się kury znoszącej złote jajka.

Policzmy 14 podstawek po 10 pln (bo pewnie taniej nie zdobędziesz o ile nie byłeś na giełdzie) = 140 pln

Przypadek 2 czyli jedna lepiej wydana podstawka w większym nakładzie 1*10pln=10 pln

Rachunek jest prosty - masz jeszcze jakieś pytania w tej kwesti?

Inna rzecz to fakt "edycji limitowanej", która nie jest w żaden sposób limitowana a przynajmniej zwykły zjadacz nie jest w stanie tego w jakiekolwiek sposob sprawdzić, podstawek wyszło 200, 300 ale równie dobrze mozna włączyć drukareczke i zrobić dodruk o ile bedzie takie zapotrzebowanie i kupcy się znajdą (prawie jak z limitowaną butelką Żywca :-) ).

Mam nadzieje, że z czasem sytuacja znormalnieje i to browary będą wytwarzać specjalne podstawki a nie tylko wydawać zgodę i zatwierdzać projekt i wszyscy (lub prawie wszyscy) beðą zadowalonie, podstawki będą profesjonalnie wydane, organizator będzie miał ciekawe upominki, browary solidną reklamę a ja mniej roboty i problemów w tworzeniu katalogu piwnych podstawek.

Drugą sprawą jest katalogowanie tych podstawek. Może faktycznie dobrym pomysłem byłoby stworzenie dzału z podstawkami okolicznościowymi? Pozwoliłoby to umieścić postawki, które nie można zaliczyć do żadnego browaru np. giełdowe.

Główna zasada przy tworzeniu katalogu jest taka, że podstawki wydane przez browar, dla browaru lub przy wspólpracy browaru są katalogowane do danego browaru, nie ma żadnych podziałów na podstawki do pubów, podstawki zakładowe, giełdowe, klubowe i Bóg wie jakie jeszcze inne. Jeżeli ktoś czuje wewnętrzne ciśnienie to oczywiście może sobie robić różne przegródki, wystarczy tylko edytor tekstów i skany podstawek z uaktualnien katalogowych i szalej dusza.
                    Z piwnym pozdrowieniem
                    Radosław Kwiecień

Comment

• cumbaya
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2004.07
                      • 52

podstawki Ambera

Informacja dla UCZESTNIKÓW giełdy w Człuchowie.
                      W związku z wieloma prośbami kierowanymi pod moim adresem i w związku z wystarczającą ilością wydruku wszyscy uczestnicy tej giełdy zainteresowani podstawkami giełdowymi Ambera otrzymają (oczywiście bezpłatnie) obie podstawki.
                      Możliwe to będzie od środy przyszłego tygodnia, kiedy zacznę urlop i będę mógł spokojnie zająć się korespondencją.
                      Jeszcze raz organizatorzy przepraszają wszystkich obecnych na giełdzie za zamieszanie wraz z nadzieją, że ta informacja usatysfakcjonuje przynajmniej niektórych.
                      Pozdrawiam Cumbaya.

Comment

• cinuch
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2004.05
                        • 14

Co TAM w CZŁUCHOWIE NA BIROFILIACH?????

Był moze ktos na birofiliach w CZŁUCHOWIE ???????
                        PROSZE O KOMENTARZ!!!!!!
                        Cinuch www.kapsle.itq.pl

Comment

• cinuch
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2004.05
                          • 14

jestrem nowym uczestnikiem takze wielki e sorki - juz odnalazłem odpowiedzi do mojego postu. troche sie jeszcze gubie w katalogach.
                          Browar.biz > Forum Browaru > Piwo > Imprezy, promocje, wydarzenia > Przed imprezami, po imprezach i o imprezach > Efekty pogiełdowe - Człuchów
                          Cinuch www.kapsle.itq.pl

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23927

nie martw się tym za bardzo. niedługo będziesz śmigał po Forum jak stary wyga. tymczasem admin nieco posprząta.
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• brzeczka
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2003.12
                              • 373

ja zacząłem, to pewnie dostanę widły następnym razem w plecy,
                              nie chciałem aby wysuwać tak radykalne hasła jak bojkot giełdy, bo nie o to mi chodziło, chciałem tylko napiętnować patologię związaną z waflami,
                              osobiście miałem różne "rozkminki" związane z tymi waflami i tego roku postanowiłem wywalić wszystko ze zbioru, bo widziałem mechanizm działania
                              generalnie impreza była sympatyczna, tak towarzysko jak i pod względem łupów (dla mnie) i powinna się dalej rozwijać, nawet w domu kultury - to nie grzech i wstyd
                              pewnie, jak już napisano, nakład limitowany 300 sztuk rozmnożył się po rozruchach i każdy giełdowicz może teraz dostać za darmo komplet (ci co kupili płaczą) i bojkot się zakończy, a wystarczy unormować sytuację i będzie w porządku, bo sama giełda jest w porządku, a pogoń za srebrnikami (może chęć zrobienia czegoś wyjątkowego - białego kruka?) zatarła cel lepszym gościom niż organizatorzy giełdy
                              jedźmy na następną i sprawdźmy czy krytyka został przyjęta

Comment

• tom_a_hawk
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2004.01
                                • 34

Podstawki

Cześć,
                                coś ucichło z tymi podstawkami giełdowymi. Czy organizatorzy nadal podtrzymują swoje zobowiązanie ? Podałem swój adres przez PW.
                                Pozdrawiam

Comment

Przetwarzanie...
                                X