Przed nami kolejne imprezy w Białej Podlaskiej. Mam na myśli Bialską Giełdę Birofilów i Piwowary Podlaskie 2005. Tradycyjnie imprezy zadomowiły się w kwietniu. I tu oczywiście prośba o wszelkie sugestie dotyczące terminu. Mamy do wyboru trzy: 16-17.IV;23-24.IV oraz 30.IV-1.V.
Spotkajmy się w Białej Podlaskiej 2005
Collapse
X
-
Jestem 30.04-1.05. Może w końcu wybrałabym się na wycieczkę do Brześcia, bo mogłabym zapewne zostać do 3 maja -
Marusia napisał(a)
Jestem 30.04-1.05. Może w końcu wybrałabym się na wycieczkę do Brześcia, bo mogłabym zapewne zostać do 3 majaComment
-
Chyba też jestem za tym ostatnim terminem. Pobyt rzeczywiście można by przedłużyć, a warunki klimatyczne mogą okazać się już bardzo zachęcające. Chwilowo jednak nie mam planów i na dwa poprzednie terminy, więc póki co jestem bardzo elastyczna
Comment
-
tak trochę odbiegając od tematu - w Brześciu są dwa browary, drugi najnowszy mieści sie na terenie (lub obok) kolejowym, z tego co pamiętam (pewności nie mam) koelkcjonerzy motywów kolejowych mogliby coś tam znaleźć dla siebieGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ponieważ w pierwszym terminie będę w Ołomuńcu na Festiwalu Piwnym więc oczywiście głosuję za terminem ostatnim.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
becik napisał(a)
tak trochę odbiegając od tematu - w Brześciu są dwa browary, drugi najnowszy mieści sie na terenie (lub obok) kolejowym, z tego co pamiętam (pewności nie mam) koelkcjonerzy motywów kolejowych mogliby coś tam znaleźć dla siebie. Poprawiając jednak swoją wypowiedź: planuję zorganizować wycieczkę do browaru: OAO БPECTCKOE ПИBO.
Comment
-
pozwolę sobie jeszcze raz zdecydowanie odbiec od tematu
drugo browar to:
Podsobnoje Haziajstvo Briestskogo Otdelenija Biełarusskoj Żeleznoj Dorogi
ul. Krasnogvardiejskaja 136Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
slavoy napisał(a)
Popieram przedmówców. Chętnie przedłużyłbym pobyt na Podlasiu, a długi weekend to doskonała okazja.
Comment
-
Zorganizowanie imprezy w długi weekend majowy jest jak najbardziej trafnym pomysłem. Niesty termin ten koliduje z rozpoczynającym się we Wrocławiu GP 2005 na żuzlu, więc jako kibic czarnego sportu optuję za terminem wcześniejszym.
Coś czuję w kościach, że i w przyszłym roku nie uda mi się wyjechać na tą giełdę.Comment
-
Po analizie powyższych wnioskówdochodzę do wnisku, że termin 30.IV-1.V jest jak najbardziej wskazany. Pozostaje nam jedynie zadbać o dalsze kroki. Informacje (program imprezy, noclegi, dojazdy, inne)systematycznie będą umieszczane w temacie.
Comment
-
Temat uważam za zamknięty. Zainteresowanych odsyłam na konkretne strony:
4.Bialska Giełda Birofilów 2005
2.Piwowary PodlaskieComment