X Jubileuszowa Międzynarodowa Giełda Birofilów Żywiec 2005 - ploty

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

Nowych etykiet nie przybyło zbyt dużo, ale tym razem nie nastawiałem się na wymiany i zakupy, a raczej na spotkanie forumowego towarzystwa. I to się zdecydowanie udało.
    Dziękuję wszytkim!
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• biermann
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.09
      • 2552

Wreście w domu kolekcjonersko prawie rewelacja - towarzysko .
      Natomiast kilka uwag też by się znalazło. Ale niezadowoleni zawsze są ( ja też ), którym coś organizacyjnie nie pasuje. Upominek rzeczywiście słabiutki (chociaż będzie piwo dla gości a nie będą mi pszenicy podpijac ) no i coraz mniej miejsca się robi. Ciekawe co by się działo gdyby deszcz padał cały dzień - może warto pomyśleć o przeniesieniu giełdy w inne miejsce.
      Last edited by biermann; 2005-06-19, 17:23.
      "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
      Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
      Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
      Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
      Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• grzeber
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2002.05
        • 2880

Giełda, giełda i po giełdzie...na następną trzeba czekac cały rok .
        Jak zawsze Żywiec udany kolekcjonersko i towarzysko. Szkoda tylko, że w tym roku byłem tak krótko.

O prezentach nic mówić nie będe, bo już wszystko zostało piwiedziane . Jeśli chodzi o ich wydawanie...cóż przy mnie w kolejce było osoby, które odbierały po 15 i 18 pakietów, kilka pewnie było dla tych, którym nie chciało się stać w kolejce ale reszta pójdzie na Allegro .

Dziwie się jednak tym, którzy narzekają na sposób przyznawania zaproszeń. Na tyską giełdę źle bo za malo, na Żywiec źle bo za dużo, jak widać nigdy wszystkim się nie dogodzi . Szkoda tylko, że są "kolekcjonerzy" którzy oszukują aby zarobić 5 PLN (za tyle można kupić jubileuszową blaszkę w internecie) .

Mam też kilka uwag odnośnie organizacji :
        - warto pomyśleć o nowej lokalizacji, dziedziniec piwiarni robi się powoli mały na tak dużą imprezę, a przy złej pogodzie ciężko będzie tu wszystkich pomieścic pod dachem
        - myśle że pomysł wcześniejszego otwarcia dziedzińca się nie sprawdził, gieda rozpoczęła się spontanicznie zaraz po 5 rano, więc osoby które przyszły wg rozpiski na 6 były trochę zawiedzione
        Last edited by grzeber; 2005-06-19, 18:22.
        pozdrawiam
        www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Mafar
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.04
          • 1262

Giełda udana pod względem kolekcjonerskim , dwa nowe państwa do kolekcji szkła i kilka piw do degustacji.Poznałem kilku nowych forumowiczów.Moim zdaniem lokalizacja giełdy jest jak najbardziej trafna , dlatego ma specyficzny klimat.Przenoszenie jej w inne miejsce nie ma sensu.
          Last edited by Mafar; 2005-06-19, 18:21.
          Polakom gratulujemy Brackiego

Gdy rozum śpi budzą się demony

Comment

• cyborg_marcel
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 3467

aha! podziękowania (w porządku chronologicznym) Krzysiowi, Arcy'emu i Adamowi16 za wzbogacenie moich zbiorów trwałych, oraz Kocurowi i kilkunastu innym Forumowiczom za dostarczenie mniej trwałych przedmiotów, że tak powiem

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber
            Szkoda tylko, że są "kolekcjonerzy" którzy oszukują aby zarobić 5 PLN (za tyle można kupić jubileuszową blaszkę w internecie)
            ciekawe, że sprzedawca sam sobie złożył ofertę kupna...
            Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• mwa
              • 2003.01
              • 5071

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann
              Ciekawe co by się działo gdyby deszcz padał cały dzień - może warto pomyśleć o przeniesieniu giełdy w inne miejsce.
              Absolutnie-NIE!!!
              To, że popadało-chyba pierwszy raz, narobiło trochę zamieszania. Ale do osmej się wyjaśniła sprawa i było ok.
              Tak więc nie ma potrzeby by przenosić impreze do Spodka
              Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• adam16
                • 2001.02
                • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
                Absolutnie-NIE!!!
                To, że popadało-chyba pierwszy raz, narobiło trochę zamieszania...
                Popadało nie po raz pierwszy. Ale i tak jestem za utrzymaniem tego miejsca giełdowania. Można by pomyśleć tylko o drugim większym namiocie „na zapleczu”.
                Z jednej strony rozumiem narzekania na upominek w postaci sześciopaka Żywca (można było pomyśleć o stworzeniu takiego sześciopaka z piwami z całej Grupy Żywca, skoro był wybór wśród piw beczkowych), z drugiej strony ciągle zapominamy, że gdzie indziej za wejście na giełdę się płaci i nie ma żadnych upominków.
                Last edited by adam16; 2005-06-19, 19:15.
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• jasiu_piwosz
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.12
                  • 620

ERGIE masz racje '' towarzyskim'' ale to wszystko przez giełdowanie - rozluzowanie.

Comment

• Hannibal
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.03
                    • 1426

No i wreszcie w domu.
                    Upominki, tak jak wszyscy już mówili, raczej mało oryginalne.
                    Towarzystwo wspaniałe. Wymiany też.
                    Pogoda mogłaby tylko bardziej dopisać, ale nie było jeszcze tak tragicznie.
                    "All the good things for those who wait"

Comment

• kangurpl
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.03
                      • 2660

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hannibal
                      ...
                      Pogoda mogłaby tylko bardziej dopisać, ale nie było jeszcze tak tragicznie.
                      Z przecieków wiem, że niektórzy (wcale nie nieliczni) zgłaszali się do organizatorów z pretensjami w sprawie deszczowej pogody
                      Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                      "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• Hannibal
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.03
                        • 1426

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl
                        Z przecieków wiem, że niektórzy (wcale nie nieliczni) zgłaszali się do organizatorów z pretensjami w sprawie deszczowej pogody
                        Jak ktoś chce znaleźć powód do narzekania, to zawsze go znajdzie.
                        Pogoda była taka jaka była; nie jest to od nas zależne.
                        Natomiat organizacja, towarzystwo, etc. zależą od nas i tylko od nas. A na to chyba nie mogliśmy narzekać.
                        "All the good things for those who wait"

Comment

• antenka
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2004.08
                          • 60

Witam. Giełda - jak większość napisała - udana towarzysko, poznałam kilku kolejnych forumowiczów. Jednak mam pewną uwagę dotyczącą koncertu w sobotę wieczorkiem. Zrezygnowałam z wyjazdu z Żywca w sobotę po giełdzie na rzecz koncertu i co się okazało? Na koncert nas nie wpuszczono! Jako powód podano brak biletów... Nie rozumiem organizatorów, którzy na zaproszeniu na giełdę wyraźnie zaznaczyli możliwość pobytu na koncercie. Jestem bardzo zawiedziona i rozczarowana.

Comment

• slavoy
                            🥛🥛🥛
                            • 2001.10
                            • 5055

Uff... udało się dojechać do Wrocka
                            Dzięki wszystkim za przemiłą atmosferę, nowe kapsle, świńskie dowcipy i bóle brzucha ze śmiechu
                            Niech mi ktoś nawet nogi utnie, a do Żywca w czerwcu i tak przyjadę
                            Dzięki Wam Wszystkim - organizatorom i uczestinkom! Już po raz czwarty z mojej strony!

A kwstii prezentów:
                            Dawanie sześciu sztuk czegoś, co każdy w tym kraju może sobie kupić pod domem, uważam za totalnie chybiony pomysł. Lepiej było zainwestować to w jakąś małą chociaż pomiątkową szklaneczkę....
                            Dick Laurent is dead.

Comment

• joelka
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2005.03
                              • 817

Witam.
                              Pobyt w Żywcu udał się rewelacyjnie. Poznałam ciekawych ludzi, bawiłam się rewelacyjnie i za rok stawiam się z samego rana.
                              Duże DZIĘKUJĘ dla Marusi, Slavoy`a i Jerzego za wprowadzenie mnie w towarzystwo forumowiczów.
                              Także duże podziękowania za pamiątkowy otwieracz dla współzwiedzających z Raciborza (będą wiedzieć o kogo chodzi bo ja nie wiem aczkolwiek chętnie się dowiem ) Faktycznie szkoda, że następna taka impreza dopiero za rok. Było super!

Comment

• Cooper
                                🍼🍼
                                • 2002.11
                                • 6057

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber
                                - warto pomyśleć o nowej lokalizacji,
                                Nigdy , przenigdy ! Moim skromnym zdaniem miejsce to jest wręcz idealne ! Pozatym jest to chyba jedyna polska giełda odbywająca się na terenie browaru.
                                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
                                X