X Jubileuszowa Międzynarodowa Giełda Birofilów Żywiec 2005 - ploty

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • emes
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 4275

Mnie ciekawi jedna rzecz. Czemu jeżdzicie na imprezę organizowaną przez koncern, który robi z piwa fastfoody piwne i zamyka regionalne browary ? Ja np do Żywca nigdy nie pojadę, nie po to nie kupuję piw z tego koncernu, który zamknął m.in Browar Warszawski, żeby jeżdzić np na spotkanie organizowane przez ten koncern. Czy korzystanie z pieniędzy tego koncernu, to nie jest obłuda w ideologii wielu forumowiczy tego portalu ?

Comment

• Hannibal
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.03
      • 1426

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
      Nigdy , przenigdy ! Moim skromnym zdaniem miejsce to jest wręcz idealne ! Pozatym jest to chyba jedyna polska giełda odbywająca się na terenie browaru.
      Całkowicie popieram. Żadne przeniesienie giełdy nie wchodzi w grę.
      "All the good things for those who wait"

Comment

• kiszot
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2001.08
        • 8114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
        Mnie ciekawi jedna rzecz. Czemu jeżdzicie na imprezę organizowaną przez koncern, który robi z piwa fastfoody piwne i zamyka regionalne browary ? Ja np do Żywca nigdy nie pojadę, nie po to nie kupuję piw z tego koncernu, który zamknął m.in Browar Warszawski, żeby jeżdzić np na spotkanie organizowane przez ten koncern. Czy korzystanie z pieniędzy tego koncernu, to nie jest obłuda w ideologii wielu forumowiczy tego portalu ?
        A co ma picie piwa do imprezy kolekcjonerskiej?
        Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
        1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
        Mein Schlesierland, mein Heimatland,
        So von Natur, Natur in alter Weise,
        Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
        Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• strzelczyk76
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.11
          • 823

Wielkie podziękowania dla wszystkich, z którymi było nam (mnie i Marcie) bardzo miło spędzać czas zarówno na giełdzie, jak i w legendarnej Hacjendzie, zwłaszcza gospodarzom za przyjecie pod gościnny dach - oraz forumowiczom za towarzystwo Impreza była super!!!

Kolekcjonersko - też udanie - głównie nowa kolekcja mocnych wrażeń i nowych super znajomości

Dziękuję Marusi, Pieci i Hanibalowi za piwa do degustacji!

Ogólnie moje pierwsze giełdowanie bardzo udane, co do upominków od organizatora - to znacie taki przysłowie: "Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby"!!! Więc jeszcze rozumiem, gdyby płaciło się za zaproszenia - to możnaby narzekać, ale dostajecie coś za darmo - i takie pretensje - to trzeba było nie brać!!!
          Pomyślcie, że mogło być gorzej - np. 6 butelek Freeqa

NORMALNOŚĆ

Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

Comment

• Shlangbaum
            • 2005.03
            • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
            Popatrz na to tak:
            Czym więcej forumowiczów na giełdzie tym więcej można oskubać tą firmę. A na tak szczerych miłośników GŻ jak my i tak nie działa żaden ich marketing i inne takie pierdoły.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Małażonka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 4602

Narzekać na pogodę zbytnio nie będę – rokowania były koszmarne, ale po drobnej sugestii z mojej strony – Organizatorzy stanęli na wysokości zadania i naprawili to, co wydawało się być nie do uratowania
              Narzekać na upominki też nie będę – bo prawda jest taka, że jesteśmy po prostu zeszłymi upominkami rozpaskudzeni
              Narzekać nie będę także na zbyt głośną piątkową muzykę – rozmowy co prawda utrudnione były bardzo, ale głosu w rezultacie nie straciłam

Skupię się natomiast na podziękowaniach:
              - dziękuję Browarowi Żywiec za gościnę;
              - dziękuję Organizatorom za cudowną giełdę;
              - dziękuję Marcopolokowi za zajęcie się forumowiczami mimo natłoku zajęć w browarze (Marco, czyś Ty czasem w sobotę nie obchodził imienin?);
              - dziękuję Artowi za koszulki;
              - dziękuję Warsikowi za zorganizowanie zniżek PKP;
              - dziękuję Dzikowi za miłą podróż, wycieczki po drodze i wiele innych rzeczy;
              - dziękuję Pawłowi za gościnę i miłe chwile przy fajce wodnej;
              - dziękuję Darkowi99 za wzbogacenie naszej kolekcji o bardzo wartościowe zbiory;
              - dziękuję Biermanowi za kolejną, tym razem szklaną zdobycz;
              - dziękuję Marusi za kufelek Królewskiego;
              - dziękuję Cooperowi i Marcinowi za obietnicę wzbogacenia naszych makulaturowych zbiorów;
              - dziękuję Wzmacniaczowi za bardzo miłe słowa skierowanie w kierunku BIGB-y;
              - dziękuję Wiciowi w za buteleczki pszenicznej Reginy;
              - dziękuję Warkowi, Wielkiemu_B i Arzemu za próbki wytworów domowych (recenzje wkrótce na forum);
              - dziękuję Browamatorowi za bezpłatne próbki drożdży (chyba się złamiemy i jakąś wareczkę przed okresem jesiennym wykonamy);
              - dziękuję Kangurowi za ½ skrzyneczki Paulanera i porterki z Witnicy oraz za podrzucenie do centrum Żywca;
              - dziękuję staremu formowemu Sierściuchowi za Diamencika;
              - dziękuję Sławce i Warszawiakowi za obietnicę podarunku;
              - dziękuję wszystkim, którym się podziękowania należą, ale z powodu zbytniego pogiełdowego „roztargnienia”, zapomniałam o nich wspomnieć

- szczególnie dziękuję niedzielnej porannej grupie wycieczkowej do Bytomia, która to postawiła nas na nogi przed godziną 7:00

I dziękuję wszystkim, którzy na Giełdę dotarli, z którymi rozmawiałam, piłam i bawiłam się doskonale. Było po prostu super! Dzięki

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Jeśli o mnie chodzi, to ten weekend był stanowczo za krótki. Jestem oczywiście jeszcze odrobinkę nieżywa, ale już tęsknię za kolejnymi spotkaniami.

Co do marudzenia na temat giełdy, to dodam jeszcze, że podobno kiełbaski były paskudne Tyle osób mi o tym mówiło, że sama nie odważyłam się spróbować

Bardzo się cieszę, że poznałam kolejnych bardzo sympatycznych formowiczów (m.in. Jasia_Piwosza, Marka33 i Wielkiego_B)

Fajnie, że można było się na giełdzie napić też Heweliusza i Leżajska, Heweliusz był
                RE-WE-LA-CYJ-NY!

Podziękowań to setki się należą różnym ludziom, przywieźliśmy ze Slavoyem plecak piwa, głównie domowego, za które bardzo piwowarom domowym dziękuję, zwłaszcza, że mało miałam w tym roku na wymianę. Ale to w sumie żadna strata - w końcu moje piwo w konkursie odpadło
                Arkowi za słód wędzony wielkie dzięki - jak wychodziłam rano do roboty to mnie pożegnał piękny zapach dobywający się z torby leżakującej w pokoju

Pawłowi dzięki za miejscówkę w Hacjendzie, a Arkowi, Adamowi16 i Slavoyowi specjalne podziękowania za to, że nie udało się nam rozłożyć namiotu

Wycieczka raciborska była bardzo udana, zwłaszcza ten zapach z otwartych kadzi oraz świeże piwko z leżaka, mniam Adamie, dziękuję za możliwość wizyty w browarze

Pozdrowienia dla wszystkich i do zobaczenia na następnych giełdach
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Acha, jeszcze wielkie dzięki dla Arta za różową koszulkę browar.biz
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• winczer
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2002.05
                    • 233

...też dorzucę swoje trzy grosze...

Jak już wspominali moi liczni przedmówcy - giełda jak zwykle towarzysko udana, miła atmosfera miła, i nawet pogoda / na początku giełdy / choć trochę nas postraszyła - było ogólnie fajnie...

Sprawę prezentów - jak to zrobiła część forumowiczów - PRZEMILCZĘ.....

Kolekcjonersko na giełdę też nie mogę narzekać

Jadło i napitek też niczego sobie - a na szczególną uwagę zasługiwały tu " oscypki z grilla " - choć oscypki bardzo lubię, i gdy tylko nadarzy się okazja chętnie je pałaszuję, to NIGDY nie przypuszczałem że z grilla
                    / polewane do tego piwkiem / tak wyśmienicie mogą smakować...wprost nie mogłem sie ich najeść - do każdego "żywczyka" / a było ich sporo / zaliczałem jednego oscypka.

REASUMUJĄC:

było o'kay...!!!
                    podziękowania dla organizatorow giełdy,
                    do zobaczenia
                    / w Żywcu / za jakieś 360 dni...
                    Pij piwo.....będziesz wielki!!!

ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA: http://www.youtube.com/watch?v=NyjkqS-TwFs

Comment

• cororo
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2003.04
                      • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber
                      - myśle że pomysł wcześniejszego otwarcia dziedzińca się nie sprawdził, gieda rozpoczęła się spontanicznie zaraz po 5 rano, więc osoby które przyszły wg rozpiski na 6 były trochę zawiedzione
                      Ale jak zadowoleni byli Ci co przyszli wcześniej .

Comment

• zulu
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2004.04
                        • 299

Kolekcjonersko znowu bardzo udanie i to w zasadzie dzięki dwóm osobom. Mogło być lepiej ale musiałbym wracać do domu piechotą i z gołą ....
                        Upominki były w sumie w porządku - troche za ciężkie jak na mój gust, ale poradziłem sobie z naszymi sześciopakami podarowując je kolekcjonerowi z Moskwy. Niech się chłopina sam martwi jak wciągnąć tyle Żywców. A ci, którzy narzekają na gadzety niech sobie przypomną swoje oburzenie o "zbytnią interesowność" kiedy padały pytania o zaproszenia i upominki na giełdach.
                        Nie byłem wsześniej w Żywcu i nie mam porównania ale przyznałbym duży plus dla browaru za zorganizowanie całej imprezy. GŻ szarpnął się na promocje (w końcu go na to stać) i choć czasami giełda zaczynała przypominać święto ku czci jedynego słusznego browaru, to nie widze w tym nic nieodpowiedniego, że mogłem zwiedzić browar, posmakować portera w trakcie palenia słodu czy wypić kilka(naście) Brackich i innych regionalnych piwek Grupy. To nie znaczy że od teraz przestane pić Noteckie, to nie znaczy że popieram polityke wykupywania i zamykania kolejnych brawarów przez koncerny - pojechałem do Żywca żeby się dobrze pobawić a przede wszystkim na GIEŁDĘ i organizatorów za taką możliwość.
                        Teraz minusy . Jeden za brak lanego portera. Drugi za Makłowicza - dlaczego zestawiono ten stolik ze sceny? Tam na dole zrobił się taki tłok, że pokaz widziało może kilkanaście najblizej stłoczonych osób. Jeszcze może by się coś znalazło ale w sumie podobało mi się bardzo więc sobie odpuszcze.

Comment

• mwa
                          • 2003.01
                          • 5071

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cororo
                          Ale jak zadowoleni byli Ci co przyszli wcześniej .
                          Myśle, że bramy otwarły się wcześniej ze względu na pogode. Przecież lało się z nieba, jak później wysiedzieć do późna. A Piwiarnia Żywiecka szybko się napełniała.
                          Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• Wielki_B
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2005.02
                            • 1968

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
                            dziękuję Warkowi, Wielkiemu_B i Arzemu za próbki wytworów domowych (recenzje wkrótce na forum)
                            W przypadku moich piwek pośpiech degustacyjny nie jest wskazany, bo są młodziutkie. Dlatego tych, którzy je otrzymali proszę o pewną wstrzemięźliwość.
                            Nie zdążyłem zrobić do nich etykiet, dlatego na kapslach zamieściłem numer warki. Szczegóły dotyczące tych produkcji zostały opisane w "Piwie Wielkiego_B", co pozwoli na wyciągnięcie wniosków co do terminu otwarcia.

Przepraszam wszystkich Forumowiczów, że nie wyszedłem na spotkanie. Bardzo mi przykro z tego powodu. Ze swojej strony zapewniam, że nie było to podyktowane niechęcią, czy jakimiś innymi tego typu.

PS. Po piwkach proszę nie spodziewać się euforii. Imbirowe ma za dużo imbiru, Milk Stout alkoholu... Może z warki # 10 coś wyjdzie.

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23954

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                              Acha, jeszcze wielkie dzięki dla Arta za różową koszulkę browar.biz
                              to był kolor pt. FUCHSIA

był też różowy ale tego nie wybrałaś - a ów był naprawdę rewelacyjny

dziękuje wszystkim za udaną - jak zwykle zresztą - imprezę
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• pIvo
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2002.10
                                • 290

Brawa dla Organizatorów, minus dla pogody. Galeria piw z 8 państw zdobytych na Giełdzie w załączeniu:
                                Attached Files
                                http://kapsle.w.interia.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X