X Jubileuszowa Międzynarodowa Giełda Birofilów Żywiec 2005 - ploty

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Przywiozłem z giełdy w sumie 3 nowe kufle, 3 szklanki, 2 butelki, 41 podstawek i 14 piw. Najbardziej jednak cieszę się, że mogłem obejrzeć gęby części forumowiczów.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• redart
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2003.05
      • 70

Imprezka - O.K. - co do zmiany miejsca - No! NIE! Niet! - jest dobrze tak jak jest - a jak ktoś się nie pomieści - to ja się przesunę i będzie miał miejsce.
      Podziękowania dla wszystkich, których spotkałem, poznałem i kto tam w ogóle był - każdy tworzył świetną atmosferę.
      Prezenty nie powaliły, ale było dobrze - piwko zawsze się przyda. Pod blaszkę zrobię dębową podkładkę i będzie się lepiej prezentowała.

Organizatorom - WIEEELKI DZIĘKI

jeśli można - proszę o TURNIOKI - na drugi rok - byli świetni.

Doszło trochę do kolekcji (wafelki) - 6 nowych państw.

Jeszcze raz ogromne dzięki - Pozdrawiam wszystkich.
      redart

Comment

• Gregorian
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2004.11
        • 26

Kapslobranie na tegorocznej giełdzie w Żywcu uważam za udane,doszło mi około 200 kapsli a oprócz tego dwie butle Haberbusch i Strakacz.Pod względem towarzyskim jak zwykle przednio bo tylko w Żywcu można spotkać tyle znajomych mord.Kiełbasa faktycznie niedobra ale za to oscypki wporzo!

Comment

• Shlangbaum
          • 2005.03
          • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gregorian
          Kiełbasa faktycznie niedobra ale za to oscypki wporzo!
          Było to chyba wynikiem tego, że jej nie ponacinali i tłuszcz zamiast spłynąć po prostu zbirał się po skórką i kiełbaski płyawały po talerzach

Comment

• Gregorian
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2004.11
            • 26

Owszem mogli ją ponacinać a tak na marginesie to najlepsze żarcie dają na giełdzie w Białej Podlaskiej!

Comment

• arcy
              • 2002.07
              • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
              Było to chyba wynikiem tego, że jej nie ponacinali i tłuszcz zamiast spłynąć po prostu zbirał się po skórką i kiełbaski płyawały po talerzach
              Ponacinanie pomogłoby tyle, co kwiaty umarłemu. Kiełbasa była kiepskiej jakości, w jej skład wchodziło za mało "czystego" mięsa.

Comment

• Ark
                Porucznik Browarny Tester
                • 2003.04
                • 414

Fajnie było. Dziękuję wszystkim tym którzy sie przyczynili do organizacji giełdy.
                Marcopolokowi i Pawłowi za organizacje imprezy w Hacjendzie.
                Wszystkim Forumowiczom za wspólną zabawę i za otrzymane (czasem wysępione ) piwa.
                Wasze zdrowie

P.S. Nie wiem, o co Wam chodzi z tymi upominkami. Ja swoje Żywce wymieniłem na całkiem przyzwoite piwa

Namiotu zawsze bardzo chętnie nie rozłożę .
                Last edited by Ark; 2005-06-20, 13:37.
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• iron
                  🍼🍼
                  • 2002.08
                  • 6754

No i już po...
                  Grzegorzowi Zwierzynie (oraz wielu dla mnie bezimiennym jego pomocnikom) podziękowania za zorganizowanie giełdy.

Marcopolokowi oraz Pawłowi - za udostępnienie nam Hacjendy i atrakcje kulinarno - piwne

Dzikowi - za miły rajd Łódź - Żywiec z OS-em w Częstochowie i inne rozrywki wszelakie już w Żywcu

Wszystkim tym, którzy przyczynili się do tego, że kolekcjonersko giełda ta była dla nas udana - w szczególności Darkowi99, Marusi, Biermannowi

Wszystkim naszym kompanionom, za pyszną zabawę - tu wymieniać nie będę, bo pewnie i tak bym wszystkich nie był w stanie wymienić

Ojcu Zythumowi oraz Jarkowi lat 12 za założenie na Hacjendzie w sobotę wieczorem Frontu Ocalenia Narodowego "Normalność" za ich szczególną troskę o losy naszego umęczonego narodu

Sławce, Warszawiakowi, Alapinowi z p.o. żoną , Antence, Maćkowi za miłą podróż powrotną i wyrozumiałość dla nas,hacjendowych brudasów

Resztę podziękowań napisała Asia, jeśli kogoś pomineliśmy - to przepraszamy, ale jeszcze zmęczenie pogiełdowe nas nie opuściło.

Już nie możemy się doczekać przyszłej giełdy w Żywcu.
                  bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                  Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                  Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Shlangbaum
                    • 2005.03
                    • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
                    Ponacinanie pomogłoby tyle, co kwiaty umarłemu. Kiełbasa była kiepskiej jakości, w jej skład wchodziło za mało "czystego" mięsa.
                    Sugerujesz, że ta kiełbasa jeszcze w piątek rano myszy łapała
                    Last edited by Shlangbaum; 2005-06-20, 13:50.

Comment

• StaryKocur
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.01
                      • 1521

Drodzy Moi,

Jak powszechnie wiadomo, każda rzecz na tym łez padole ma swoje zady i walety.
                      Nie inaczej było z X JMGB, z tym, że organizatorzy rzeczonej wzbogacili ją dodatkowo
                      o elementy zaskoczenia. W mojej subiektywnej opinni poszczególne kategorie reprezentowały następujące zjawiska:

1. ZADY ( )
                      a. Konieczność zerwania się wraz z budzikiem, który zawył jak zły pies o 4.30
                      ( powinni tego zabronić ),
                      b. Niemanie zmiennika za kierownicą kitty-cara spowodowane absencją szwagra,
                      co nie pozostało bez wpływu na moje zachowanie, za co wszystkich serdecznie
                      przepraszam, ale mam nadzieję, że wykażecie zrozumienie, jako że inaczej się nie
                      dało przy zawartości krwi w alkoholu bliskiej 100 %, co nie zdarzyło mi się na żadnej
                      giełdzie jeszcze, a zwłaszcza w Żywcu,

2. WALETY ( )
                      a,b,c,d,e,f....... Wasze Niezrównane Towarzystwo.
                      Wszyscy byliście jak zwykle baaaaardzo świetni, szczególne wyrazy uznania pragnę
                      złożyć jednakowoż pewnemu Powszechnie Znanemu z Obleśności i Zaawansowanego
                      Wieku Forumowiczowi ( nie powiem, o kogo chodzi, bo jestem związany tajemnicą
                      handlową ), za to, że w swej łaskawości rozliczył się ze mną nie w 1-groszówkach,
                      ale w całych 10-groszówkach, dzięki czemu w kitty-karze zostało mi trochę miejsca
                      na giełdowe zdobycze.

3. ELEMENTY ZASKOCZENIA ( )
                      a. Zawartość kartonika z giełowymi gadżetami,
                      b. Smak kiełbasek z grilla, a zwłaszcza tej bielszej,

AMEN
                      Piwo pite z umiarem
                      nie szkodzi w żadnych ilościach.

Comment

• arcy
                        • 2002.07
                        • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                        Sugerujesz, że ta kiełbasa jeszcze w piątek rano myszy łapała
                        To by nie było wcale tak źle, tyle tłuszczu i wody nie ma na żadnym kocie.

Comment

• e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19267

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy
                          ...
                          A kwstii prezentów:
                          Dawanie sześciu sztuk czegoś, co każdy w tym kraju może sobie kupić pod domem, uważam za totalnie chybiony pomysł. Lepiej było zainwestować to w jakąś małą chociaż pomiątkową szklaneczkę....
                          no chociaż jakby to był porterek, albo brackie... ja generalnie w tym roku nie narzekam na gadzety (dobrze, że nie musiałem tego taszczyć do Krakowa ), ale jestem niezadowolony z braku miejsca w szczytowym okresie giełdy.
                          dzienks za deszcz z nieba, gdy musiałem rozkładać namiot pod Hacjendą oraz za szybkie przedawkowanie brackiego
                          to do następnego razu ( o ile będzie ).

Comment

• e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19267

aaa i podziękowanie dla ART-a za podrzucenie do Katowic. gdyby nie ten transport musiałbym obalić połowę piw, które miałem ze sobą i nie wiem jakby się to skończyło

Comment

• may
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.01
                              • 1508

Niech i ja mam swoje "pięć minut". Giełdę uważam za udaną. Do mojej kolekcji trafiły piękne egzemplarze etykietek świątecznych, klasztornych i Radlerów. Nawiązałem nowe kontakty, mogłem wypić piwko z całą rzeszą znajomych. Szkoda tylko, że ten czas samych przyjemności trwał tak krótko. Więcej czasu spędziłęm w pociągu niż na miejscu.
                              Gorące podziękowania organizatorom za zorganizowanie świetnej imprezy, znajomym za poświęcony czas i piwo.
                              Mimo pozytywnych wrażeń noszę w sobie jeden niesmak kiedy to w sobotę rano wchodząc na plac piwiarni uświadomiłem sobie, że 1/3 stolików jest zarezerwowana. Czyżby na żywieckiej giełdzie byli ci lepsi i gorsi kolekcjonerzy? Uważam, że takich sytuacji nie powinno być. Całe szczęście, że pół stoiska udostępnił mi Pivaria...

Comment

• dkrasnodebski
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.05
                                • 2316

Ja również dziękuję organizatorom za możliwość uczestniczenia w giełdzie. Kolekcjonersko jestem jak najbardziej do przodu za to towarzysko nie do końca. Niestety zabrakło czasu aby porozmawiać z każdym z kim chciałem. O rety ale nas dużo.
                                Dziękuję też naszym gospodarzom hacjendowym za kawałek podłogi i wyleczenie mnie (przynajmniej połowicznie) z dogofobii

I jeszcze jedno podziękowanie.
                                Serdecznie dziękuję paniom bufetowym za kompletną ignorancję, szachrajstwo i bycie nieuprzejmym
                                Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X