X Jubileuszowa Międzynarodowa Giełda Birofilów Żywiec 2005 - ploty

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik
    Czytam sobie właśnie te wasze podziękowania, ogladam zdjęcia i żal mi d... ściska , że mnie tam zabrakło.
    Ktoś się może stęsknił za moim widokiem? Mogę wysłać zdjęcie
    Ja chcę, ja
    I jeszcze od razu składam zamówienie na przepiękną bezdeszczową, lecz nie upalną pogodę na przyszłoroczną giełdę w Żywcu, a tak przy okazji na tegoroczny zlot. Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie moich próśb
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• naczelnik
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 1884

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
      I jeszcze od razu składam zamówienie na przepiękną bezdeszczową...
      Podanie, pani kochana, podanie
      Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
      Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• iron
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.08
        • 6754

A na podaniu znaczki skarbowe
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• naczelnik
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.08
          • 1884

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
          A na podaniu znaczki skarbowe
          A po ile te znaczki? po cztery
          Popieram domowe browary!

Zamykam browar.

Comment

• iron
            🍼🍼
            • 2002.08
            • 6754

Po cztery znaczki za tauzena na podanie
            Ze stówy (100000) nie wydajemy, upierdliwych nie obsługujemy
            Last edited by iron; 2005-06-21, 21:27.
            bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
            Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
            Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Ahumba
              🥛🥛🥛🥛
              • 2001.05
              • 9081

I 3 zdjęcia KONIECZNIE
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• naczelnik
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.08
                • 1884

Zdjęcia koniecznie swoje, a nie jakiegoś pin.....
                Popieram domowe browary!

Zamykam browar.

Comment

• cyborg_marcel
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.03
                  • 3467

koniecznie niecenzuralne
                  Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• naczelnik
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.08
                    • 1884

Gabinet muszę uprzątnać
                    Na takie zdjęcia musi sie znaleźć miejsce na moim biurku.
                    Popieram domowe browary!

Zamykam browar.

Comment

• zythum
                      • 2001.08
                      • 8305

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
                      NORMALNOŚĆ
                      Czy mogę liczyć na niski numer legitymacji
                      Oczywiście, zaraz po tym jak ostatecznie rozwiążemy wszystkie kwestie...
                      Last edited by zythum; 2005-06-21, 21:45.
                      To inaczej miało być, przyjaciele,
                      To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                      Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                      Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                      Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                      Królowie banków, fabryk, hut
                      Tym mocni są, że każdy kradnie
                      Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• becik
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🍼🍼
                        • 2002.07
                        • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
                        (...) Koncert-występ (?) Kukiza dla wąziutkiej grupy VIP-ów i kilku sprytnych (...)
                        Nie za bardzo rozumiem w czym rzecz, na koncert kazdy mógł wejść o czym świadczy chociażby bardzo duża ilość miejscowej młodzieży na koncercie, Ci z biletami wchodzili od razu, bez kolejki, Ci bez biletów musieli stac po nie, oragnizatorzy dali troche ciała, że nie rozprowadzali biletów na samej giełdzie czy nawet w piatek, fdybym wiedział, że będą takie problemy sam bym wcześniej kupił
                        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Żywiec
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.12
                          • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika may
                          Daleko jestem od narzekania na prezent czy też kiełbaskę - uwielbiam białą, że troszeczkę inaczej smakowała od tej uwielbionej - trudno. Prezentowa blaszka już znalazła swoje miejsce wśród giełdowych pamiątek. Jak wyżej wspomniałem jedyna rzecz jaka mnie zdenerwowała to zarezerwowane stoliki.
                          W sprawię rezerwacji stolików informuję, że z ogólnej liczby 170 stolików na terenie ogródka (80 namiot główny, 20 namioty małe, 70 parasole) zostało zarezerwowanych 20 i to głównie dla gości z zagranicy (2 x Litwa, 2 x Wlk. Brytania, 4 x Czechy, 3 x Słowacja, 1 x Niemcy), zaprzyjaźnionych redakcji (2 x Pivaria, 1 x Browar.biz) i 5 kolekcjonerów. Ilość osób przyjeżdżających na żywiecką giełdę jest coraz większa a miejsca na terenie ogródka nie przybywa. Wszyscy chcą znaleźć miejsce w namiocie głównym lub pod parasolami na dziedzińcu i stąd problemy. Mimo to jestem za utrzymaniem lokalizacji giełdy.

Na ogólną ocenę imprezy z perspektywy organizatora pozwolę sobie za kilka dni jak opadną emocje. Proszę tylko o wyrozumiałość i zrozumienie - tak wielką imprezę nie jest łatwo przygotować. Trzeba już myśleć o przyszłym roku i jubileuszu 150-lecia browaru, szukać inspiracji i motywacji. Obraźliwe posty w klimacie, że nasz upominek można sobie najwyżej przybić do dupy w tym nie pomagają. Strony browar.biz odwiedzają również ludzie z GŻ, którzy decydują o tym jaki dostanę w przyszłości budżet na organizację giełdy więc jest mi naprawdę coraz trudniej.

Żal mi tylko, że większość tak chętnie pisze o wpadkach (ewidentnych przyznaję), które jednak na samą idee giełdy kolekcjonerskiej nie mają decydującego wpływu a nie zauważyli innych rzeczy które udało się przeforsować. Myślę tu o wystawie w muzeum, pokazie palenia słodu, nowej pozycji wydawniczej czy stoisku z piwami regionalnymi. Były to inicjatywy mające na celu pokazanie wszystkim sceptykom, ze Birofilia to nie tylko zbieranie czegoś tam ale również dbałość o historię i tradycję, kultura picia piwa, zawiązywanie przyjaźni, turystyka piwna, kreatywność i sposób na ciekawe życie. Niestety jest to chyba zbyt górnolotne ale cóż człowiek uczy się na błędach

Comment

• Żywiec
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.12
                            • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                            Nie za bardzo rozumiem w czym rzecz, na koncert kazdy mógł wejść o czym świadczy chociażby bardzo duża ilość miejscowej młodzieży na koncercie, Ci z biletami wchodzili od razu, bez kolejki, Ci bez biletów musieli stac po nie, oragnizatorzy dali troche ciała, że nie rozprowadzali biletów na samej giełdzie czy nawet w piatek, fdybym wiedział, że będą takie problemy sam bym wcześniej kupił
                            Bilety były w przedsprzedaży od 16 kwietnia b.r o czym informowały plakaty "Letni Sezon Muzyczny". Można je było nabyć w Piwiarni Żywiecka w godzinach działalności lokalu.

Comment

• strzelczyk76
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2003.11
                              • 823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
                              A teraz wszyscy razem wznosimy okrzyk: NORMALNOŚĆ .... (ci co wiedzą wiedzą co krzyczeć ) i proszę zgłaszać się po legitymacje
                              Tak jest! NORMALNOŚĆ ponad wszystko!! Reszty okrzyków wznoszonych w Hacjendzie nie będe cytował - wtajemniczeni i tak wiedzą o co chodzi...

Zgłaszam się po odbiór legitymacji

trzeba się do wyborów szykować...
                              NORMALNOŚĆ

Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

Comment

• may
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.01
                                • 1508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec
                                W sprawię rezerwacji stolików informuję, że z ogólnej liczby 170 stolików na terenie ogródka (80 namiot główny, 20 namioty małe, 70 parasole) zostało zarezerwowanych 20 i to głównie dla gości z zagranicy (2 x Litwa, 2 x Wlk. Brytania, 4 x Czechy, 3 x Słowacja, 1 x Niemcy), zaprzyjaźnionych redakcji (2 x Pivaria, 1 x Browar.biz) i 5 kolekcjonerów. Ilość osób przyjeżdżających na żywiecką giełdę jest coraz większa a miejsca na terenie ogródka nie przybywa. Wszyscy chcą znaleźć miejsce w namiocie głównym lub pod parasolami na dziedzińcu i stąd problemy. Mimo to jestem za utrzymaniem lokalizacji giełdy.
                                Nie chcę innej lokalizacji niż ta która jest obecnie. Miejsce jest naprawdę świetne. Rozumiem, że giełdę odwiedzają zagraniczni goście - ważna jest przysłowiowa gościnność ale przypuszczam, że goście z Czech czy też Słowacji mieli bliżej do Żywca. Przybywając z Białej Podlaskiej do Żywca pokonaliśmy 600 km.

Na ogólną ocenę imprezy z perspektywy organizatora pozwolę sobie za kilka dni jak opadną emocje. Proszę tylko o wyrozumiałość i zrozumienie - tak wielką imprezę nie jest łatwo przygotować. Trzeba już myśleć o przyszłym roku i jubileuszu 150-lecia browaru, szukać inspiracji i motywacji. Obraźliwe posty w klimacie, że nasz upominek można sobie najwyżej przybić do dupy w tym nie pomagają. Strony browar.biz odwiedzają również ludzie z GŻ, którzy decydują o tym jaki dostanę w przyszłości budżet na organizację giełdy więc jest mi naprawdę coraz trudniej.
                                Jak wspomniałem w wcześniejszym poście daleki jestem od narzekania. Blaszka jest naprawdę ciekawa.

Żal mi tylko, że większość tak chętnie pisze o wpadkach (ewidentnych przyznaję), które jednak na samą idee giełdy kolekcjonerskiej nie mają decydującego wpływu a nie zauważyli innych rzeczy które udało się przeforsować. Myślę tu o wystawie w muzeum, pokazie palenia słodu, nowej pozycji wydawniczej czy stoisku z piwami regionalnymi. Były to inicjatywy mające na celu pokazanie wszystkim sceptykom, ze Birofilia to nie tylko zbieranie czegoś tam ale również dbałość o historię i tradycję, kultura picia piwa, zawiązywanie przyjaźni, turystyka piwna, kreatywność i sposób na ciekawe życie. Niestety jest to chyba zbyt górnolotne ale cóż człowiek uczy się na błędach
                                Pochwałę złozyłem za całokształt. Nadal giełda w Żywcu jest najlepsza z giełd które wizytuje - i to nie jest wazeliniarstwo

Comment

Przetwarzanie...
                                X