Zythum, ależ ja czekam z nadzieją, że kolega kudlaty napisze, że rezultaty głosowania to dowód faktycznego uznania dla jego etykiety, a moja zmyłka. Naprawdę w to uwierzę, jeśli tylko zechce mu się napisać w tej sprawie choćby słówko wyjaśnień. Obserwowałem już wiele internetowych plebiscytów, bardzo wiele z podobnymi, starannie wypracowanymi rezultatami głosowania. Ale bez najmniejszego bólu jestem w stanie przyjąć informację, że mam spaczony, zupełnie niewyrobiony gust. Powiem więcej, chciałbym aby się okazało, że moje obawy nie są warte funta kłaków.
Konkurs Etykiet Piw Domowych 2005 - komentarze
Collapse
X
-
Jak już wszyscy narzekają to ponarzekam i ja. Kolejną słabością (według mnie) konkursu był tryb wysyłania etykiet. Projekt, który stworzyłem na komputerze musiałem wydrukować, wysłać do Browamatora. Tam z kolei etykieta była ponownie skanowana i publikowana w sieci. W takim trybie bardzo ucierpiały etykiety bardziej rozbudowane (choćby elementy cieniowane) w stosunku do etykiet prostych. Wychodzi na to że jest to konkurs posiadanych przez twórców drukarek. Moim zdaniem byłoby dużo lepszym rozwiązaniem określenie wielkości i ewentualnie rozdzielczości pliku graficznego, który do organizatorów można byłoby wysłać bądź mailem bądź pocztą na jakimś nośniku. Głosujący mieliby bardziej realny wgląd w to co twórca chciał przedstawić. Ja osobiście kilku swoich etykiet zamieszczonych na Browarze z początku nie poznałem. Nie krytykuję dlatego że moje prace są słabiej oceniane, takie zdanie mam już od początku trwania konkursu. Nie chciałem się zaś pierwszy wychylaćPrzemyski Browar Forteczny oraz wędzarnia
Comment
-
-
Chyba nie byłeś pierwszy
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka(...)Wnioski: Mimo jakości samych etykiet, jakość skanu pozostawia wiele do życzenia (wnoszę to po swojej etykiecie (...)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaAby zobaczyć przód i tył etykiety zapraszamy do naszego tematu
Mam nadzieję, że jakość jest wystarczająco dobra....Last edited by Małażonka; 2005-03-26, 01:11.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter_1000(...)Projekt, który stworzyłem na komputerze musiałem wydrukować, wysłać do Browamatora. Tam z kolei etykieta była ponownie skanowana i publikowana w sieci. W takim trybie bardzo ucierpiały etykiety bardziej rozbudowane (choćby elementy cieniowane) w stosunku do etykiet prostych.(...)Dziku
Comment
-
-
No ale etykieta ma się dobrze prezentować naklejona na flaszce a nie będąc wyświetlana na monitorze, dlatego ja akurat taki sposób dostarczenia uważam za odpowiedni.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ale Peterowi chodziło raczej o to, że on ma kiepską drukarkę, więc siłą rzeczy wysłał na konkurs gorszej jakości etykietę.
Comment
-
-
Nie chcę sie czepiać, ale sądzę że w tych czasach nie ma problemu żeby nagrać pliki na CD, pójść do zakładu poligraficznego lub znajomego - żeby wydrukować jedną kartkę w kolorze jak należy. Może w małych miejscowościach to jest kłopotliwe, ale Przemyśl jest chyba całkiem spory - ogólny koszt - razem z biletami komunikacji miejskiej pewnie zamknąłby się w 10 zł...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ale ja nadal nie widzę sensu wysyłania skanów, skoro etykiety są i tak oceniane na podstawie pliku graficznego (tylko że uzyskanego z skanowanej etykiety, więc siłą rzeczy gorszej jakości). To przecież utrudnianie sobie życia. Tak jak przepisywanie książki przez telefonPrzemyski Browar Forteczny oraz wędzarnia
Comment
-
-
a co z osobami które przygotowały etykiety nie używając komputera? jak będą mogły konkurować z idealnymi liniami z komputera?
p.s. Peter - mam wrażenie że swój post chciałeś inaczej sformułować.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Problem w tym, że przynajmniej sądząc po naszej etykietce, jakość skanu zostawia nieco do życzenia.
A tłumaczeń w stylu - "ale mieliśmy tylko taki sprzęt" nie przyjmuję, jak się nie ma odpowiedniego zaplecza, to się po prostu rezygnuje z przeprowadzenia całego przedsięwzięcia, lub idzie do studia poligraficznego i zleca mu skan etykiet. Koszty wtedy wzrastają, ale przecież konkurs to dla organizatora nie jest źródło zarobków, a raczej wręcz przeciwnie
Kończę te swoje malkontenckie wywody życzeniami Wesołych Świąt Wielkanocnych i wszelkiej pomyślności także po świętach, są przecież ważniejsze rzeczy niż wszelakiej maści konkursyLast edited by iron; 2005-03-26, 12:55.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter_1000Ale ja nadal nie widzę sensu wysyłania skanów, skoro etykiety są i tak oceniane na podstawie pliku graficznego (tylko że uzyskanego z skanowanej etykiety, więc siłą rzeczy gorszej jakości). To przecież utrudnianie sobie życia. Tak jak przepisywanie książki przez telefon"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ironKończę te swoje malkontenckie wywody życzeniami Wesołych Świąt Wielkanocnych i wszelkiej pomyślności także po świętach, są przecież ważniejsze rzeczy niż wszelakiej maści konkursy
Ano właśnie, w tych czasach trudno o dobrą maść.
Ten tego......................... Mać. ku.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Ależ skąd Twa irytacja? Czy każdy musi się z Tobą zgadzać?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment