Konkurs Etykiet Piw Domowych 2005 - komentarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Wujcio_Shaggy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.01
    • 4628

Kolejna innowacja: była "kiełbasa wyborcza", teraz pora na "piwo wyborcze"...

Ja od razu zastrzegam, że nie będę takowego rozdawał. A co, uczciwy jestem... (a fakt, że "Czarcie" się już skończyło, zaś "Szerszeron" jest antyrekomendacją swej etykiety, nie ma tu żadnego znaczenia )
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Małażonka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 4602

A kogo stać na przekupstwo? Średnio jedna warka to 35-40 buteleczek. Jedną osobę da się tym upić, dwie też, ale dwa głosy to trochę mało...
      Jeszcze metoda: Najpierw zagłosuj, a potem licz na nagrodę - ma jakiś sens...

My też będziemy uczciwi - piwo będzie można spróbować w Świdnicy - niezależnie od tego, czy się na etykietę zagłosowało, czy też nie. Wystarczy, że sami uważamy ten komplet za naprawdę udany

Comment

• JAckson
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 6123

Mam wrażenie, że wszelkie misternie wycinane etykiety o nietypowych kształtach będą widnieć i tak jako prostokątne z białym tłem (co niestety zmieni ich formę) . Mam jednak nadzieję, że się mylę
        MM961
        4:-)

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

a ja jestem ciekaw dlaczego to Browamator jest organizatorem/sponsorem(?) a nie np. WES lub ktoś po prostu inny niezależny?

Comment

• CarlBerg
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2003.09
            • 968

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
            Mam wrażenie, że wszelkie misternie wycinane etykiety o nietypowych kształtach będą widnieć i tak jako prostokątne z białym tłem (co niestety zmieni ich formę) . Mam jednak nadzieję, że się mylę
            Chyba się nie mylisz ...
            Z tego powodu ja wsadziłem etykiety na serwer - można je obejrzeć w lepszej jakości.
            Link w moim podpisie na dole.
            Pierwszy raz ładuje się chwilę (to w końcu dobre kilkaset KB), ale potem w leci sekundę
            Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
            Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

Comment

• Wujcio_Shaggy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.01
              • 4628

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
              a ja jestem ciekaw dlaczego to Browamator jest organizatorem/sponsorem(?) a nie np. WES lub ktoś po prostu inny niezależny?
              Tzn. kto "inny niezależny"? Dlaczego niby "Browamator" miałby być nieodpowiednim ogranizatorem?
              Organizatorem jest ten, kto organizuje, a sponsorem ten, kto sponsoruje. Jeśli BA ma chęci i możliwości wsparcia takiego konkursu, to dlaczego nie? W końcu przecież popiera browarnictwo domowe i jakąś promocję tegoż uprawia.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.01
                • 4628

Tak, to białe tło faktycznie psuje ogólny obraz etykiety, ale nie jest to żadnym technicznym problemem, aby etykiety nieprostokątne przedstawić w sposób odpowiadający rzeczywistości. Myślę, że nie jest jeszcze za późno, aby to poprawić.

Comment

• Małażonka
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.03
                  • 4602

Po bardzo długim oczekiwaniu udało się przejrzeć wszystkie przednie etykiety....
                  Wiele jest bardzo ciekawych, naprawdę super - warto zobaczyć (tyle, że trzeba uzbroić się w cierpliwość )
                  Wnioski: Mimo jakości samych etykiet, jakość skanu pozostawia wiele do życzenia (wnoszę to po swojej etykiecie ), a długość ładowania tematu może zniechęcić...

PS. Wujciu, Wilku - a co z Waszymi etykietami - czyżbyście zrezygnowali?
                  Last edited by Małażonka; 2005-03-01, 21:26.

Comment

• dzidek1960
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.01
                    • 1548

No i zagłosowałem. ( FCJP- wiem, że zdania nie zaczyna się od "no i" )
                    Wybór jest niestety bardzo trudny. Wiele etykiet jest pięknych, lecz uczciwość nakazuje głosować tylko na jedną. Zresztą nie wiem czy w ogóle jest możliwe wielokrotne głosowanie przez tego samego forumowicza, nie próbowałem. Jeżeli tak, to ze względu na anonimowość głosowania może dojść do nadużyć Nie zdradzę na kogo oddałem głos , lecz mogę dodać iż długo się wahałem.
                    "Ma jednak kraj polski napój warzony
                    z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
                    piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
                    do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
                    mieszkańców, lecz i cudzoziemców
                    wybornym smakiem"
                    Jan Długosz, Historie Piwne
                    Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• arcy
                      • 2002.07
                      • 7538

Chciałbym zwrócić uwagę na błąd taktyczny popełniony przez CarlBerga. Wystawienie do konkursy tak dużej liczby etykiet powoduje, że zaczynają one konkurować między sobą - choć rozumiem, że sam miał problem z wyborem tej najlepszej

Comment

• CarlBerg
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2003.09
                        • 968

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
                        Chciałbym zwrócić uwagę na błąd taktyczny ...
                        Myślałem Arcy, że na te 100 czy 200 browarów domowych choć połowa nadeśle etykiety z różnych piw - i będzie ich tysiące - a tu lipa

Nie ma w tym więc nic z błędu taktycznego - bo nie było żadnej taktyki.
                        Jest raczej smutek, że tak niewiele browarów nadesłało etykiety, a jak już, to jedną-dwie sztuki. Smutek jak wszystko w kraju - nikomu się nic nie chce.

Przepraszam zatem wszystkich, że wychyliłem się przed tłum i wysłałem 16 etykiet.
                        Następnym razem wyślę jedną - a najlepiej wcale
                        Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
                        Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

Comment

• Wujcio_Shaggy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.01
                          • 4628

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
                          [...] PS. Wujciu, Wilku - a co z Waszymi etykietami - czyżbyście zrezygnowali?
                          Poczta za nas zrezygnowała... Jednodniowy termin doręczenia przesyłki priorytetowej jest terminem "deklarowanym", a nie "gwarantowanym". Ale dowiedzieć się tego można dopiero na infolinii, bo nigdzie nie jest to napisane

Teraz polecą wiąchy: ********** *****, ****** **********, * **** ****** złodzieje... i tak dalej.

Dobra: moja wina, bo za późno wysłałem. Szkoda.
                          Last edited by Wujcio_Shaggy; 2005-03-02, 09:57.

Comment

• arcy
                            • 2002.07
                            • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CarlBerg
                            Następnym razem wyślę jedną
                            Słusznie Najlepiej od razu zwycięską

Comment

• arcy
                              • 2002.07
                              • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
                              Poczta za nas zrezygnowała... Jednodniowy termin doręczenia przesyłki priorytetowej jest terminem "deklarowanym", a nie "gwarantowanym". Ale dowiedzieć się tego można dopiero na infolinii, bo nigdzie nie jest to napisane

Teraz polecą wiąchy: ********** *****, ****** **********, * **** ****** złodzieje... i tak dalej.

Dobra: moja wina, bo za późno wysłałem. Szkoda.
                              To coś kolega niedoinformowany jest.
                              Last edited by arcy; 2005-03-02, 10:02.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.01
                                • 4628

Do przedwczoraj wszystko dochodziło planowo; nie miałem okazji się boleśnie doinformować...

Comment

Przetwarzanie...
                                X