Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
Konkurs Etykiet Piw Domowych 2005 - komentarze
Collapse
X
-
Powiem z angielska:
EASY
czyli
wyluzujcie ludzie.
Widzieliście etykietę "Książęcego" z Lwówka Śl., a może widzieliście też etykietę "Salvatora" z Paulanera. Nie słyszałem o pozwie Paulaner kontra Lwówek Śl. Więc nie przesadzajcie.Last edited by kopyr; 2005-03-04, 08:56.
Comment
-
-
Teoretycznie ze mną się zgadzasz, a praktycznie, pisząc o usuwaniu etykiet - nie zgadzasz się ze mną zupełnie. Przecież autorzy tych etykiet z pełną odpowiedzialnością podpisali oświadczenie o autorstwie. Mogą startować - dlaczego nie?
Temat ten zaczął się od pytania - dlaczego tak mało etykiet pojawiło się w konkursie. Ty twierdziłeś, że z powodu lenistwa, ja twierdziłam, że mogą być inne przyczyny takiego stanu rzeczy i próbowałam Ci je przybliżyć. Ale naprawdę już kończę (rozmowa biegnie w bardzo nieprzyjemnym kierunku) stwierdzeniem, że nie tylko lenistwo mogło wpłynąć na małą frekwencję etykiet w konkursie. Koniec, kropka
Comment
-
-
Comment
-
-
jest już nawet osobny temat pełen takich kwiatków- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Paulaner ogólnie biedny jest : Przecież etykieta "Pałuckiego" też przypomina jedną z paulanerowskich etykiet ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaPaulaner ogólnie biedny jest : Przecież etykieta "Pałuckiego" też przypomina jedną z paulanerowskich etykiet ...
Może przyznać mu tytuł "przyjaciela polskich browarów" ...Dziku
Comment
-
-
Ja tylko w kwestii formalnej - każdy się kieruje własna etyką - widać nasza i BIGBy jest bardziej restrykcyjna - nie chodzi o zagrożenie ewentualną karą, tylko nasze wewnętrzne odczucia, ze postepowanie takie byłoby nieuczciwe.
Osobiście jestem bardzo zadowolona z tego, że są jeszcze własnie tacy ludzie, a nie wszystko relatywizujący
Po za tym: kwestia wystawiania etykiet czy piw to decyzja piwowara i etykietotwórcy, nie ma tu o czym dyskutować - to jest indywidualna decyzja, a konkursy na szczęście nie są obowiązkowe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia...a konkursy na szczęście nie są obowiązkowe.
1.Mamy tylko 47 prac na ponad 100 mikrobrowarów domowych (to jest żałosne);
2.Zabójczą aktywność w głosowaniu (stan na dzisiejszy dzień to 52 głosy;
2.Niekończącą się dyskusję w tymże temacie.
Po tym krótkim podsumowaniu dochodzę do wniosku, że w przyszłym roku zastanowie się nad ponownym udziale w organizowaniu podobnego konkursu - który miał być świetną zabawą i piękną prezentacją dorobku domowych piowarów. Amen
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika may(...) Niekończącą się dyskusję w tymże temacie.
Po tym krótkim podsumowaniu dochodzę do wniosku, że w przyszłym roku zastanowie się nad ponownym udziale w organizowaniu podobnego konkursu - który miał być świetną zabawą i piękną prezentacją dorobku domowych piowarów. Amen
Przecież nie jest tragicznie, a przecierasz szlaki konkursowi, którego jeszcze nigdy nie było.
Nawet i z niekończącej się dyskusji można wyciągnąć pewne wnioski na przyszłość. Choćby o udziale kontretykiet w konkursie. Czy o tym, że autorem etykiety dla browaru domowego wcale nie musi być dyrektor i właściciel owego browaru.
Z własnego doświadczenia w organizowaniu konkursów (co prawda fotograficznych) oraz zasiadania w jury wiem, że jest zwykle tylko jedna osoba zadowolona z regulaminu konkursu (a i to nie zawsze...) Tą osobą jest sam autor owego regulaminu, który owego dokumentu musi bronić, czasem zaświecić oczami, a za rok... poprawić. I tak aż do momentu powstania Regulaminu Idealnego.
Organizacja konkursu, giełdy, warsztatów, pleneru czy innej imprezy to zwykle kupa roboty o której wie ten, kto się pokusił rzecz taką zorganizować. Wszelkie dokumenty muszą uwzględniać specyfikę i terminaż imprezy, a uczestnicy... muszą się z tym pogodzić.
Mogą co najwyżej podyskutować pijąc zdrowie Organizatora co niniejszym czynię.Dziku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzikuOrganizacja konkursu, giełdy, warsztatów, pleneru czy innej imprezy to zwykle kupa roboty o której wie ten, kto się pokusił rzecz taką zorganizować. Wszelkie dokumenty muszą uwzględniać specyfikę i terminaż imprezy, a uczestnicy... muszą się z tym pogodzić.
Mogą co najwyżej podyskutować pijąc zdrowie Organizatora co niniejszym czynię.
Organizatorom takich konkursów i nie tylko można jedynie podziękować
Czasami jak się pomyśli ile wysiłku wymaga organizacja giełdy lub jakiegoś konkursu, to człowiek się zastanawia czy warto? Zawsze przecież obok tych zadowolonych znajdą się jacyś malkontenci.
May życzę Ci aby następne konkursy były bardziej udane, ale przecięż zawsze najtrudniejsze są początki"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika may2.Zabójczą aktywność w głosowaniu (stan na dzisiejszy dzień to 52 głosy;
Sama idea konkursu jest dla mnie świetna ale trzeba jakoś inaczej rozwiązać prezentację etykiet.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuALe chyba bez sensu jest takie skakanie do oczu o kilka etykiet, podczas gdy ogromna większość forumowiczów używa pirackiego oprogramowania bądź muzyki.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumPrzepraszam May-u ale na przykład ja nie mam czasu oglądać (klikać, otwierać, znowu klikać ...) .
Wystarczy użyć rolki w myszce , w ten sposób masz możliwość obejrzeć wszystkie etykiety w trzy minuty , następnie wystarczy wybrać tą jedną etykietę na którą chcesz zagłosować , wystarczy zapamiętać jej numer i oddać na nią swój głos.
Skoro May znalazł czas aby zorganizować taki konkurs i powstawiać skany etykiet to myślę że należy wygospodarować w swoim napiętym grafiku te kilka minut i oddać głos , przecież to tylko zabawa.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
Comment