Zythum, ależ ja czekam z nadzieją, że kolega kudlaty napisze, że rezultaty głosowania to dowód faktycznego uznania dla jego etykiety, a moja zmyłka. Naprawdę w to uwierzę, jeśli tylko zechce mu się napisać w tej sprawie choćby słówko wyjaśnień. Obserwowałem już wiele internetowych plebiscytów, bardzo wiele z podobnymi, starannie wypracowanymi rezultatami głosowania. Ale bez najmniejszego bólu jestem w stanie przyjąć informację, że mam spaczony, zupełnie niewyrobiony gust. Powiem więcej, chciałbym aby się okazało, że moje obawy nie są warte funta kłaków.
Konkurs Etykiet Piw Domowych 2005 - komentarze
Collapse
X
-
Jak już wszyscy narzekają to ponarzekam i ja. Kolejną słabością (według mnie) konkursu był tryb wysyłania etykiet. Projekt, który stworzyłem na komputerze musiałem wydrukować, wysłać do Browamatora. Tam z kolei etykieta była ponownie skanowana i publikowana w sieci. W takim trybie bardzo ucierpiały etykiety bardziej rozbudowane (choćby elementy cieniowane) w stosunku do etykiet prostych. Wychodzi na to że jest to konkurs posiadanych przez twórców drukarek. Moim zdaniem byłoby dużo lepszym rozwiązaniem określenie wielkości i ewentualnie rozdzielczości pliku graficznego, który do organizatorów można byłoby wysłać bądź mailem bądź pocztą na jakimś nośniku. Głosujący mieliby bardziej realny wgląd w to co twórca chciał przedstawić. Ja osobiście kilku swoich etykiet zamieszczonych na Browarze z początku nie poznałem. Nie krytykuję dlatego że moje prace są słabiej oceniane, takie zdanie mam już od początku trwania konkursu. Nie chciałem się zaś pierwszy wychylaćPrzemyski Browar Forteczny oraz wędzarniaComment
-
Chyba nie byłeś pierwszy
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka(...)Wnioski: Mimo jakości samych etykiet, jakość skanu pozostawia wiele do życzenia (wnoszę to po swojej etykiecie (...)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaAby zobaczyć przód i tył etykiety zapraszamy do naszego tematu
Mam nadzieję, że jakość jest wystarczająco dobra....Ostatnia zmiana dokonana przez Małażonka; 2005-03-26, 01:11.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter_1000(...)Projekt, który stworzyłem na komputerze musiałem wydrukować, wysłać do Browamatora. Tam z kolei etykieta była ponownie skanowana i publikowana w sieci. W takim trybie bardzo ucierpiały etykiety bardziej rozbudowane (choćby elementy cieniowane) w stosunku do etykiet prostych.(...)Natomiast szczegóły przy umiejętnie wykonanym skanie nie powinny uciec, ale też nie będą lepsze niż na papierowym oryginale.
Dziku
Comment
-
No ale etykieta ma się dobrze prezentować naklejona na flaszce a nie będąc wyświetlana na monitorze, dlatego ja akurat taki sposób dostarczenia uważam za odpowiedni.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2005-03-26, 08:21. Powód: oo Dziku już przede mną odpowiedział :D- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ale Peterowi chodziło raczej o to, że on ma kiepską drukarkę, więc siłą rzeczy wysłał na konkurs gorszej jakości etykietę.Comment
-
Nie chcę sie czepiać, ale sądzę że w tych czasach nie ma problemu żeby nagrać pliki na CD, pójść do zakładu poligraficznego lub znajomego - żeby wydrukować jedną kartkę w kolorze jak należy. Może w małych miejscowościach to jest kłopotliwe, ale Przemyśl jest chyba całkiem spory- ogólny koszt - razem z biletami komunikacji miejskiej pewnie zamknąłby się w 10 zł...
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ale ja nadal nie widzę sensu wysyłania skanów, skoro etykiety są i tak oceniane na podstawie pliku graficznego (tylko że uzyskanego z skanowanej etykiety, więc siłą rzeczy gorszej jakości). To przecież utrudnianie sobie życia. Tak jak przepisywanie książki przez telefonPrzemyski Browar Forteczny oraz wędzarniaComment
-
a co z osobami które przygotowały etykiety nie używając komputera? jak będą mogły konkurować z idealnymi liniami z komputera?
p.s. Peter - mam wrażenie że swój post chciałeś inaczej sformułować.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Problem w tym, że przynajmniej sądząc po naszej etykietce, jakość skanu zostawia nieco do życzenia.
A tłumaczeń w stylu - "ale mieliśmy tylko taki sprzęt" nie przyjmuję, jak się nie ma odpowiedniego zaplecza, to się po prostu rezygnuje z przeprowadzenia całego przedsięwzięcia, lub idzie do studia poligraficznego i zleca mu skan etykiet. Koszty wtedy wzrastają, ale przecież konkurs to dla organizatora nie jest źródło zarobków, a raczej wręcz przeciwnie
Kończę te swoje malkontenckie wywody życzeniami Wesołych Świąt Wielkanocnych i wszelkiej pomyślności także po świętach, są przecież ważniejsze rzeczy niż wszelakiej maści konkursyOstatnia zmiana dokonana przez iron; 2005-03-26, 12:55.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter_1000Ale ja nadal nie widzę sensu wysyłania skanów, skoro etykiety są i tak oceniane na podstawie pliku graficznego (tylko że uzyskanego z skanowanej etykiety, więc siłą rzeczy gorszej jakości). To przecież utrudnianie sobie życia. Tak jak przepisywanie książki przez telefon"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ironKończę te swoje malkontenckie wywody życzeniami Wesołych Świąt Wielkanocnych i wszelkiej pomyślności także po świętach, są przecież ważniejsze rzeczy niż wszelakiej maści konkursy
Ano właśnie, w tych czasach trudno o dobrą maść.
Ten tego......................... Mać. ku.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Ok, wycofuję się z moich zarzutów. Przepraszam za organizatorów za zamieszanie i proponuję nawet aby w przyszłym roku etykiety przerysowywać, choćby korzystająć z usług telepaty. Więcej w tym temacie nic już nie powiem.Przemyski Browar Forteczny oraz wędzarniaComment
-
Ależ skąd Twa irytacja? Czy każdy musi się z Tobą zgadzać?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-